VIDEOPREMIÉRA: Tomáš Klus se zamiloval do zombie. V klipu Dobrodružce čelí za lásku k Tamaře předsudkům

Vydáno 17.11.2018 | autor: Markéta Koloničná

Tomáš Klus zveřejnil videoklip k písni Dobrodružce z nového alba SpOlu, které vydal v září. Snímek vypráví příběh o láskyplném soužití muže, jehož hraje sám Klus, a ženy-zombie, kterou představuje jeho žena Tamara. Lidé kolem nich jejich vztah odsuzují, k poněkud "jiné" obyvatelce menšího města i jejímu druhovi se chovají nenávistně, mají problém přijmout někoho, kdo se rozhodl žít odlišným způsobem než většina. Video vám představujeme v internetové premiéře.

VIDEOPREMIÉRA: Tomáš Klus se zamiloval do zombie. V klipu Dobrodružce čelí za lásku k Tamaře předsudkům VIDEOPREMIÉRA: Tomáš Klus se zamiloval do zombie. V klipu Dobrodružce čelí za lásku k Tamaře předsudkům

Neotřelý námět klipu a jeho režie jsou opět dílem Jordana Haje a Givinara Kříže, tvůrců videoklipu k písni A pak, který má na YouTube kanále Tomáše Kluse již přes šest milionů zhlédnutí.

Tomáš Klus interview: Ve vodách mainstreamu jsem pankáč

"Tomáš oslovil mě a Givinara k další spolupráci a poslal nám vybrané dvě písničky z nového alba. My jsme si ale poslechli celou desku a mnohem více nás zaujala skladba Dobrodružce. Tomáš tenhle love song věnoval Tamaře a hned na začátku zpívá: 'Ty víš, kým jsem i jak chutnám…' A právě to nás přivedlo na myšlenku, že by jednou z ústředních postav klipu mohla být zombie. Dál už to byl sled asociací a nápadů. No a nakonec je z toho příběh se společensko-politickým přesahem…o zombíkách!" říká Jordan Haj. Druhá polovina režisérského dua, Givinar Kříž, si v klipu dokonce zahrála.

Natáčelo se v zámku Cerhonice u Písku, který se stal působivou kulisou pro domov páru v podání Tomáše s Tamarou. Jednou z ústředních postav je zombie, takže bylo potřeba vytvořit přesvědčivou masku. Úkolu se ujal jeden z nejpovolanějších – Jakub Gründler, který se věnuje výrobě filmových protetických masek. V klipu byly použity také speciální efekty, za kterými stojí Milan Freisler.

RECENZE: Nejbarevnější deska Tomáše Kluse nás učí, co je v životě důležité

"Být zombie pro mě byla velice zajímavá zkušenost. Vzhledem k tomu, že jsem na sebe neviděla, cítila jsem se být pořad stejnou Tamarou. Okolí to však vnímalo jinak, kromě naší malé Jenovéfy. Ta na mě hleděla stejně zamilovaně a oddaně, jako každý jiný den. Po dvou dnech se už cely štáb v čele s Tomem modlili, ať jsem zase ´normální´. A o tom ten klip tak trochu je. Odsuzujeme lidi, rasy, věci, o kterých nic nevíme. Bereme pravdy typu ´jedna baba povídala´ jako směrodatné, a přitom o daných tématech nevíme nic do hloubky. Ten muž v klipu miluje zombie celým svým srdcem... Jejich láska nikomu a ničemu, kromě jeho těla, které jí bezpodmínečně a v lásce dává, neubližuje. Jen není dostatečně krásná, obyčejná a taková, jakou si ji my jako společnost přejeme," podotýká Tamara Klusová, která v hrůzostrašné masce absolvovala dva natáčecí dny.

Tomáš Klus rozsvítil Brno. Na startu turné SpOlu zpíval i bavil, došlo také na žádost o ruku

Píseň Dobrodružce zaznívá naživo společně s dalšími skladbami z nového alba na koncertech podzimního turné SPOLU 2018, které zahájil Tomáš Klus a Cílová skupina 30. října koncertem v brněnském Semilassu a ukončí jej 4. prosince na Výstavišti v Českých Budějovicích.

Tomáš Klus bude jedním z hlavních koncertních hostů Hudebních cen Žebřík - 8. března v plzeňském DEPO2015. Více na www.anketazebrik.cz.

Témata: Tomáš Klus, Tamara Klusová, Dobrodružce, SPOLU 2018

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít