TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2019 (I.): Muse, Bob Dylan, Twenty One Pilots, Slash a další

Vydáno 28.12.2018 | autor: iREPORT

Letos nás svou návštěvou poctili Imagine Dragons, Iron Maiden či Depeche Mode a zdá se, že i v roce 2019 se můžeme těšit na pořádnou dávku skvělé muziky. Zavítají k nám například Elton John, Muse, Bob Dylan, Slash, Twenty One Pilots a mnoho dalších. Prostudujte si první patnáctku těch nejočekávanějších koncertů příštího roku. Druhou várku našich tipů najdete zde.

TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2019 (I.): Muse, Bob Dylan, Twenty One Pilots, Slash a další TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2019 (I.): Passenger, Alvaro Soler, LP a další


Behemoth
Forum Karlín, Praha
12. 1.

Fanoušky metalu určitě potěší zpráva, že k nám v lednu opět zamíří polská skupina Behemoth, a to v rámci svého turné Ecclesia Diabolica Europa. Na šňůru s sebou berou hvězdu švédského melodického death metalu At the Gates a také osobité Wolves in the Throne Room, americkou kapelu kombinující black metal s ambientem a postrockem.


Tom Odell
Forum Karlín, Praha
23. 1.

Britský písničkář Tom Odell vyrazí v příštím roce na turné ke své nové desce Jubilee Road, která je prý jeho nejosobnější a nejupřímnější zpovědí. Vypráví totiž příběhy, které hudebník prožil před několika lety v domě ve východním Londýně se svou tehdejší přítelkyní. Do Česka se vrátí po relativně krátké době, letos totiž vystoupil na Metronome festivalu. 


Slash
O2 arena, Praha
9. 2. 

Kytarista Slash vystoupí v únoru v Praze společně s Mylesem Kennedym a The Conspirators. Do Česka přiveze své čtvrté (třetí s doprovodnou kapelou, kterou tvoří Myles Kennedy, Brent Fitz, Todd Kerns a Frank Sidoris) sólové album Living The Dream, které vyšlo koncem září. 

LIVE: Slash překoná naživo i Guns N' Roses


Twenty One Pilots
O2 arena, Praha
16. 2.

Do České republiky se podívají také Twenty One Pilots se svým The Bandito Tour. Na 16. února chystají koncert v pražské O2 aréně, kde mimo jiné zahrají novinky z nedávno vydaného alba Trench. Zazní tak například i píseň Jumpsuit, která se stala rádiovým singlem.

Twenty One Pilots zahrají v únoru v O2 areně, dovezou novou desku

 


Bastille
Forum Karlín, Praha
21. 2.

První koncert ve Foru Karlín odehrála formace Bastille před dvěma lety. Teď se na stejném místě svým příznivcům představí podruhé, a to s chystanou třetí studiovou deskou. O support se postarají skotský hudebník Lewis Capaldi a britská skupina Fours.

 


Mike Shinoda
Forum Karlín, Praha
19. 3.

Kytarista, klávesista a zpěvák Mike Shinoda z Linkin Park přijede do Prahy představit svou sólovku Post Traumatic. Písněmi z ní se svým způsobem loučí se svým dlouholetým kamarádem Chesterem Benningtonem, který se před rokem a půl zabil. Fanoušci se však nemusejí bát, že by byl koncert plný ponuré nálady. Právě naopak. Mike Shinoda slibuje show, jež fanoušky pobaví. Zahraje jak své písně, tak songy od Linkin Park i hiphopového projektu Fort Minor.


Bob Dylan
Lucerna, Praha
7., 8. a 9. 4.

Téměř přesně po roce se do České republiky vrátí Bob Dylan. Poté, co letos na jaře zahrál v Brně, ovládne od 7. do 9. dubna na tři večery pražskou Lucernu. Legendární písničkář si Velký sál Lucerny vybral záměrně, aby mohl fanouškům nabídnout nezapomenutelný zážitek. Jeho pražští příznivci ještě nikdy neměli možnost vidět ho tak z blízka jako tentokrát. A navíc třikrát za sebou. Během večerů zazní zásadní skladby jeho dosavadní kariéry, ale samozřejmě i ty ze stále aktuální desky Triplicate, kterou vydal v roce 2017.

Bob Dylan si po tři dubnové večery zazpívá v pražské Lucerně


Passenger
Roxy, Praha
16. 4.

Michael David Rosenberg známý jako Passenger zavítá opět do Prahy. Tentokrát se představí se svou deskou Runaway, která vyšla na jaře letošního roku. Je protkána vzpomínkami na muzikantova otce pocházejícího ze Severní Ameriky, některé z písní odkazují přímo na konkrétní místa, jako například Detroit nebo Yellowstone. Fanoušci se však určitě mohou těšit kromě nových songů také na známé hitovky Let Her Go či Heart's On Fire.


Little Big
Malá sportovní hala - Výstaviště Praha
17. 4.

O bláznivé Little Big je v tuzemsku zájem. Jen před pár dny pořadatelé oznámili, že koncert původně plánovaný do Lucerny se přesouvá do Malé sportovní haly v pražských Holešovicích. Šanci vidět ruskou raveovou kapelu a zazpívat si s ní například její nejznámější singl Skibidi tak bude mít mnohem více lidí.

 


Hollywood Undead
Tipsport aréna, Praha
18. 4.

Dříve maskovaná partička Hollywood Undead přiveze do Prahy strhující show i nové skladby, se kterými vstupuje do doposud neprozkoumaných chytlavých elektrických vod. V České republice se formace představí už potřetí, koncert v dubnu pro ni bude prozatím tím největším. 

Elton John
O2 arena, Praha
7. 5.

Elton John v rámci svého poslední turné v kariéře, které nese název Farewell Yellow Brick Road, nevynechá ani Českou republiku. Eltonova nová pódiová produkce nabídne fanouškům dosud nevídanou hudební a vizuálně ohromující cestu, která obsáhne jeho padesátiletou kariéru plnou hitů.

Elton John chystá své poslední turné, zamíří i do České republiky


Alvaro Soler
Tipsport aréna, Praha
7. 5.

Ve španělském rytmu se bude 7. května hýbat pražská Tipsport aréna. Představí se v ní totiž španělský zpěvák Alvaro Soler, který má na svém kontě hitovky Sofia či El Mismo Sol. Fanouškům představí mimo jiné nové album Mar De Colores, jehož součástí je také letní hymna La Cintura. Uvidíme, zda předvede i svůj slavný taneček. 

 


LP
Forum Karlín, Praha
11. a 12. 5.

Americká zpěvačka LP představí hned dvakrát v pražském Foru Karlín své nové album Heart To Mouth. Do České republiky se interpretka vrátí už poněkolikáté, vystoupila například loni na Colours of Ostrava, kde svým výrazným hlasem a charismatem pobláznila desetitisíce návštěvníků. Letos v létě odehrála samostatný koncert v Praze, právě ve Foru Karlín. 

LP se vrátí do Prahy, Forum Karlín obsadí s novou deskou hned dvakrát


Jamiroquai
O2 arena, Praha
25. 5. 

Britští funkoví pionýři Jamiroquai se v Česku naposledy předvedli loni na Colours of Ostrava. Vydáním debutového alba Emergency on Planet Earth v roce 1993 vytvořili svůj vlastní žánr a svým originálním moderním popem ovlivnili mnohé z dnešních aktuálních umělců a kapel. Toho se drží a předvedou to i v pražské O2 areně.

LIVE: Závěrečný den Colours Of Ostrava v rytmu funku s Jamiroquai i elektronických hvězd Justice

Muse
Letňany, Praha
26. 5.

Začátkem listopadu vydali Muse nové album Simulation Theory. Předvedou ho i na koncertních pódiích. Muse jsou po celém světě známi svými průkopnickými živými koncerty a ani vystoupení v rámci tohoto turné nebudou výjimkou. Nejen nové skladby, ale i osvědčené hity si budeme moci užít naživo už 26. května, kdy Matthewa Bellamyho poprvé uvidíme pod širým nebem, a to na letišti v Letňanech.

Kdo by mohl přijet koncertovat v roce 2019: Uvidíme v Česku Muse, Aerosmith, Pink nebo Eminema



Text: Hana Bukáčková, Andrea Štipčáková

Témata: Behemoth, Tom Odell, Slash, Twenty One Pilots, Bastille, Mike Shinoda, Bob Dylan, Passenger, Little Big, Hollywood Undead, Elton John, Alvaro Soler, LP, Jamiroquai, Muse

zavřít