Zrůdy se nepropouštějí

John Lennon

Zabiják Johna Lennona, Mark David Chapman, po dvanácté požádal o podmínečné propuštění a byl odmítnut.
Chapmanovi bylo odepřeno propuštění každé dva roky od roku 2000, kdy poprvé získal nárok na podmínečné propuštění.

Chapmanovo poslední slyšení o podmíněném propuštění se konalo na konci srpna, i když zatím nebyly k dispozici žádné přepisy z rozhovoru s komisí. Newyorské ministerstvo pro nápravy a komunitní dohled ve svém prohlášení uvedlo: „Po rozhovoru s výborem pro podmíněné propuštění dne 31. srpna 2022 bylo panu Chapmanovi odepřeno propuštění s odkladem na 18 měsíců. Jeho další slyšení je plánováno na únor 2024.”

Chapman 8. prosince 1980 Lennona zastřelil před jeho bytem na Manhattanu. Následující rok se Chapman přiznal k vraždě druhého stupně. Byl odsouzen na 20 let až doživotí v nápravném zařízení Green Haven v New Yorku. Poprvé byl připuštěn ke slyšení o podmínečném propuštění v roce 2000 a od té doby předstupuje před komisi každé dva roky.
Jak poznamenává The Associated Press, v minulých slyšeních o podmíněném propuštění Chapman vyjádřil lítost nad zabitím Lennona a uvedl, že se za svůj zločin v průběhu let cítil „stále více hanby“. Během svého posledního rozhovoru o podmíněném propuštění v roce 2020 nazval své činy „opovrženíhodnými“ a řekl: „Zavraždil jsem ho… protože byl velmi, velmi, velmi slavný, a to je jediný důvod, a já jsem velmi, velmi, velmi, velmi hledal slávu. Bylo to velmi sobecké.”
Lennonova vdova, Yoko Ono, opakovaně argumentovala proti Chapmanovu propuštění a vyjadřovala obavy o svou vlastní bezpečnost, stejně jako o bezpečnost Lennonových synů Juliana a Seana. “Jedna věc si myslím je, že to udělal jednou, mohl by to udělat znovu, někomu jinému,” řekla Ono The Daily Beast v roce 2015. “Mohla bych to být já, mohl to být Sean, mohl by to být kdokoli.” takže ta obava tu je.”

Johna Lennona s Yoko Ono můžete zhlédnout třeba v tomto hudebním videu:

John Lennon/Plastic Ono Band: LOVE. (Ultimate Mix, 2020)

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

Vraha Johna Lennona zase nepustili. Podvanácté

Marku Chapmanovi, který v prosinci 1980 zavraždil zpěváka, hudebníka, skladatele a bývalého člena skupiny Beatles Johna Lennona, již podvanácté zamítli žádost o podmíněné propuštění na svobodu. Sedmašedesátiletý muž předstoupil před komisi pro podmíněné propuštění koncem srpna. Zápis ze slyšení před komisí nebyl zveřejněn, ale na předchozích jednáních vrah vyjádřil lítost nad svým dávným činem. Během předešlého výslechu v roce…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE