Na Metronome Prague 2023 vystoupí francouzská zpěvačka Zaz

foto Francouzská zpěvačka Zaz (na snímku z 20. července 2019).

Praha - Na festivalu Metronome Prague 2023, který bude 22. až 25. června na pražském Výstavišti, vystoupí francouzská zpěvačka a skladatelka Zaz. Doplní již dříve ohlášené mezinárodní hudební hvězdy, mezi které patří britské formace Jamiroquai, White Lies a Editors, francouzská skupina M83, německé trio Moderat nebo norská zpěvačka Aurora. Pořadatelé zveřejnili také jména prvních pěti českých a slovenských interpretů. ČTK o tom za organizátory informovala Zuzana Kantorová.

Isabelle Geffoyová, jak zní skutečné jméno Zaz, se proslavila v roce 2010 ihned po vydání debutového eponymního alba, které ocenili nejen posluchači, ale i hudební kritici. Desky s hitem Je veux (Chci) se prodalo přes dva miliony kusů. Následující dvě alba Zaz Recto verso a Paris se velmi rychle dostala na špičku hitparád a stala se nejprodávanějšími také v Česku, kde zpěvačka již několikrát vystoupila. Naposledy loni v říjnu v pražském O2 universum.

Z českých a slovenských interpretů se na Metronome Prague 2023 představí Jana Kirschner, Midi lidi, Zrní, MYDY a The Silver Spoons. Midi lidi nabídnou pokračování koncertního programu písní Miro Žbirky. Skupina Zrní na pomezí alternativy a popkultury připravila koncertní premiéru vizuálu k jejich nové desce Široko daleko. Indie pop-rocková kapela The Silver Spoons chystá vizuálně-hudební show, která je unikátní kombinací tanečních melodií a kytarových riffů. MYDY potěší své příznivce extravagantním vizuálním stylem, kterému vévodí zpěvačka a textařka Žofie Dařbujánová.

"Slovenská zpěvačka Jana Kirschner v současnosti žije v Londýně a v Čechách téměř nevystupuje. Jednou z mála výjimek je Metronome Prague 2023, kterému exkluzivně přislíbila svou účast," řekla Kantorová.

Letošní Metronome Prague podle pořadatelů nabídne osm samostatných scén s více než padesáti hudebními projekty čítajícími přes 300 umělců.

Pátý ročník festivalu Metronome Prague loni navštívilo celkem 22.000 lidí, nejvíce za dobu jeho existence. Na osmi pódiích se představili tuzemští i zahraniční interpreti. Hlavní hvězdou sobotního programu byla kapela Underworld. Páteční program na hlavní scéně vrcholil show hudebníka Becka. O den dříve posluchače nadchnul Nick Cave se skupinou The Bad Seeds. Za předchozí čtyři ročníky Metronome Prague navštívily hvězdy jako Kraftwerk, Primal Scream, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabian, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 15.05.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je středa 15. května 2024

Očekáváme v 14:00 24°C

Celá předpověď