Zemřel muzikant a tenista Torben Ulrich, otec Larse z Metalliky

Vydáno 21.12.2023 | autor: iREPORT

Larse Ulricha zarmoutila smrt jeho otce Torbena. Oznámil to na sociálních sítích, kde vzdal svému rodiči, který se dožil úctyhodných pětadevadesáti let, hold. Torben Ulrich byl uznávaným dánským tenistou, odmala se ale věnoval také hudbě. Před třemi lety vydal album Oakland Moments: Cello, Voice, Reuniting (Rejoicing).

Zemřel muzikant a tenista Torben Ulrich, otec Larse z Metalliky Zemřel muzikant a tenista Torben Ulrich, otec Larse z Metalliky

„Torben Ulrich: 1928-2023. 95 let dobrodružství, krásných zážitků, zvědavosti, posouvání hranic, výzev, tenisu, muziky, umění, psaní…  A hodně specifického dánského přístupu k věcem. Mnohokrát ti děkuju. Mám tě rád, tati,“ oznámil Lars Ulrich na sociálních sítích smrt svého otce.

Otec Larse Ulricha z Metalliky vydal album. Je mu 92 let

V Dánsku byl Torben Ulrich známým tenistou. Zúčastnil se všech grandslamů, ve Wimbledonu byl v roce 1959 v semifinále čtyřhry, do historie se pak zapsal jeho zápas proti Panchovi Gonzalesovi v roce 1969 jako utkání s nejvyšším věkovým průměrem aktérů. Nastoupil také ve 102 zápasech za daviscupový tým Dánska. V žebříčku dvouhry byl nejvýše na 96. místě.

Po ukončení kariéry se věnoval svým uměleckým projektům. Točil filmy, maloval a živil se jako jazzový klarinetista a saxofonista. Pracoval rovněž jako novinář, svými recenzemi přispíval do kodaňských novin.

Hudbu vydával pod pseudonymy. Změna přišla v únoru 2021, kdy pod svým vlastním jménem vypustil do světa album Cello, Voice, Reuniting (Rejoicing). Nahrál ho spolu s cellistkou Lori Goldston. Bylo mu v té době 92 let.

Když se Torbena Ulricha v roce 2005 zeptali, zda je zklamaný, že se syn Lars, který se proslavil jako bubeník Metalliky, nevydal na tenisovou dráhu, odpověď byla zcela jasná: „Ne!“ Dodal, že ačkoliv jeho potomka tenis vždy zajímal, větší vášeň měl právě pro muziku. „Neustále chtěl chodit na koncerty."

red, foto: Lars Ulrich Instagram, archiv iREPORT
Témata: Torben Ulrich, Lars Ulrich, Metallica, smrt

zavřít