Hlavní obsah

Nová alba: Shakira, Gossip, Trocha klidu, Elbow, The Jesus And Mary Chain i Petr Spálený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulé dny byly doslova našlapané příchody zajímavých alb na trh. S velice osobní kolekcí se přihlásila Shakira, po letech se vrátili Gossip a členové kapely Trocha klidu si zase svou druhou deskou řekli o větší pozornost, než jaké se jim dostávalo dosud.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Shakira: Las Mujeres Ya No Lloran

Dvanácté studiové album kolumbijské zpěvačky Shakiry je nazpíváno ve španělštině. Je inspirované těžkým obdobím v jejím osobním životě, včetně rozvodu s fotbalistou Gerardem Piquém. Popisuje přeměnu jejího zármutku v sílu. Nabízí též pestrou škálu hudebních žánrů, včetně elektropopu, reggaetonu, regionálních mexických stylů a afrobeatů.

Foto: Columbia

Obal alba

Gossip: Real Power

Americká kapela Gossip, v jejímž čele stojí nepřehlédnutelná zpěvačka Beth Ditto, se vrací. Po dvanácti letech přichází s novou indierockovou deskou. Jejím producentem je věhlasný Rick Rubin, který skupinu přiměl k tomu, aby se na pódiích opět začala objevovat.

Foto: Columbia

Obal alba

Trocha klidu: Splněnej sen

Šumperská poprocková kapela Trocha klidu přichází se svým druhým albem. Již známé skladby Tak ahoj nebo Pozdravy z Pluta s raperem Refewem na albu doplňuje devět novinek představujících dospělejší tvorbu formace.

Foto: Tranzistor

Obal alba

Nespoutaná hudba The Ex nezná hranic

Kultura

Elbow: Audio Vertigo

Audio Vertigo je desáté studiové album britské alternativní rockové kapely Elbow. Natočeno bylo během loňska v domácích studiích kapely. Jeho ambicí je odvádět hudbou pozornost od špatných věcí, které se dějí ve světě.

Foto: Polydor

Obal alba

The Jesus And Mary Chain: Glasgow Eyes

Skotská alternativní rocková skupina The Jesus And Mary Chain, která bude v srpnu hlavní hvězdou festivalu TrutnOff, nahrála svou novou desku v Castle of Doom Studios v Glasgow. Zpěvák Jim Reid uvedl, že je tím, co lidé od alba jeho kapely očekávají. U příležitosti čtyřicátého výročí vzniku formace řekl, že její kreativní přístup je stejný jako v roce 1984.

Foto: Fuzz Club

Obal alba

Petr Spálený: 80/Největší hity & duety

Výběrová kolekce k osmdesátinám zpěváka a hudebníka Petra Spáleného čítá dvacet tři písně. Kromě známých hitovek mezi nimi najdeme i ty méně známé, ale pro Spáleného i jeho kariéru důležité. Specialitou jsou pak vybrané duety.

Foto: Supraphon

Obal alba

Kapela Fast Food Orchestra: Fanouškům rozvážíme melodie, které pro ně vaříme

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám