TOP 7 videoklipů týdne: Ozzy Osbourne je stále plný sil, z Igora Orozoviče je holubí muž a Chinaski zlobí

Vydáno 26.03.2024 | autor: Kateřina Nováková

Fanoušky Ozzyho Osbourna jistě potěší novinka Crack Cocaine, která vznikla ve spolupráci s Billym Morrisonem a Stevem Stevensem, v klipu k ní si střihla hlavní roli dcera Michaela Jacksona Paris. Svou rodinu přizval k natáčení i Michal Malátný. Chinaski si pro video vybrali song Mám chuť zlobit. S novinkami přichází také Igor Orozovič, Sofian Medjmedj, Vojtěch Drahokoupil s Terezou Maškovou, Billy Barman a Olivia Rodrigo.

TOP 7 videoklipů týdne: Ozzy Osbourne je stále plný sil, z Igora Orozoviče je holubí muž a Chinaski zlobí TOP 7 videoklipů týdne: Ozzy Osbourne je stále plný sil, z Igora Orozoviče je holubí muž a Chinaski zlobí

Ozzy Osbourne se hlásí s novinkou

Ozzy Osbourne podle posledních zpráv sice končí s živým hraním, muziky se ale vzdát nehodlá. Dokazuje to i nová skladba Crack Cocaine, kterou zpěvák nazpíval na připravované album kytaristy The Cult Billyho Morrisona. Do party pak dvojice přizvala ještě Stevea Stevense z kapely Billyho Idola. Song doprovází videoklip, v němž si hlavní roli střihla dcera Michaela Jacksona Paris. Klip plný halucinogenních nálad natočila Jane Stuart.

Ozzy Osbourne končí s živým hraním, rozloučí se dvěma koncerty

Igor Orozovič je Holubí muž

Muzikant Igor Orozovič vydává autorský singl Holubí muž, který je dle jeho slov v nadsázce téměř autobiografickou předehrou k jeho nadcházejícímu debutovému albu Když chlap svléká tmu. Skladbu doprovází videoklip, o nějž se postaral držitel Českého lva Jan Baseta Střítežský. Natáčel se ve spolupráci s DEKKADANCERS v prostorách Národního divadla.

Chinaski mají chuť zlobit

Song Mám chuť zlobit se stal hymnou všech, kdo přichází na koncerty Chinaski. Kapela se proto rozhodla opatřit ho videoklipem, do jehož scénáře se výrazně promítly nápady Michala Malátného. Nadsázku klipu umocňuje i to, že si v klipu zahrály dcery i manželka frontmana skupiny, ale také věrní fanoušci a kamarádi kapely. Speciální roli růžového králíka si pak střihl František Černý z Čechomoru.
Chinaski vystoupí 5. dubna na Žebříku v Plzni v DEPO2015. Zahrají také Jiří Suchý, Michal Hrůza, Tereza Balonová a Jamaron.

Příběh českého hitu: Chinaski - Měl bych si boty zout

Vojtěch Drahokoupil a Tereza Mašková zpívají o svých pocitech

Vojtěch Drahokoupil a Tereza Mašková se rozhodli natočit akustickou verzi skladby Pocit z aktuálního zpěvákova alba Pocity, na kterém se nachází celkem deset písní. Vznikl z ní klip pojatý jako live session ze studia. Video na jeden záběr vzniklo ve spolupráci s Jakubem Mahdalem (Jakoby Films). Natáčení se zúčastnili hudebník Jiří Vidasov, který produkoval celé album, dále pak baskytarista Dalibor Pelc, bubeník Petr Kouba, kytarista David Babka a houslista Marco Cano.

Billy Barman o balancování mezi láskou a nenávistí

Slovenská kapela Billy Barman právě vydala svou novou, v pořadí už pátou desku Galéria duševného zdravia. Je na ní celkem jedenáct písní, z toho čtyři už předem vydané singly. Spolu s albem představuje kapela klip ke skladbě Hory medzi nami, který je plný lásky i souboje a krásných lokací. Natáčel se v Bratislavě.

Sofian Medjmedj si pro klip zaletěl do Itálie

S novým klipem se hlásí i Sofian Medjmedj. Natočil ho písní Backstage ve spolupráci s brněnskými Butterfly Kids. Poznáte v něm hned několik italských destinací včetně monumentálního Duomo di Milano. Vedle zpěváka v něm vystupuje i jeho kapela a také kamarád Reginald, který se od sólového rapování posunul během let k produkci pro jiné umělce. A stojí i za tímhle singlem. 

Olivia Rodrigo pojala šarlatové písmo po svém

Olivia Rodrigo vydala v pátek deluxe verzi alba Guts (Spilled). Na něm je i novinka Obsessed. V klipu si vtipně střílí do random přítelkyň, které si vždy myslí, že jsou ty pravé, jediné a něčím výjimečné. Šerpou je označuje třeba jako Miss Still His Closest Friend, Miss 2 Summers Ago nebo Miss Mom's Favorite. Pořád svůj zvuk pasuje do rockového soundu a tahle kombinace jí krásně sedí.

Text: Kateřina Nováková, Andrea Štipčáková, TZ, foto: Jane Stuart (Ozzy Osbourne), Michal Skořepa (Chinaski)
Témata: Ozzy Osbourne, Igor Orozovič, Chinaski, Tereza Mašková, Vojtěch Drahokoupil, Sofian Medjmedj, Billy Barman, Olivia Rodrigo

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít