shop.musicserver.cz
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner

Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner

Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Sony Music

Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména domácí interpreti jako Jana Kirschner, Bren, Kolektivní halucinace nebo Trocha Klidu.

V pátek 22. března vyšly tyto nové tituly:

Elbow - Audio Vertigo
žánr: alternativní rock

Elbow - Audio Vertigo
Britští mistři alternativního rocku Elbow, se hlásí se svým již desátým studiovým albem. "Audio Vertigo" dle slov členů kapely slibuje návykovou směs melancholických balad a energických rockových kousků, které jsou pro ně typické. Kolekce přináší tucet položek, které provedou posluchače kaleidoskopem lidských emocí - od lásky a naděje až po ztrátu a úzkost. K tomu přispívají intimní texty z pera frontmana Guye Garveyho, které vyjadřují temně humornou formou o tom, jak si romantizujeme tragické mládí. Není zde nouze o neotřelé hudební nápady a experimentální zvuk, který posouvá hranice tvorby těchto Angličanů. Hlavním singlem se stala píseň "Lover´s Leap". Pokud máte rádi alternativní rock s trochou odvážných inovací, pak se zkuste zaposlouchat do ukázek na YouTube profilu formace.


Gossip - Real Power
žánr: indie rock

Gossip - Real Power
Po dvanáctileté pauze se vrací legendární indierocková banda Gossip. Skupina, která prodala více než deset milionů desek a která drží mnoho multiplatinových ocenění po celém světě, servíruje šestou řadovku "Real Power". Beth Ditto, Brace Paine a Hannah Blilie se na ní vracejí ke kořenům syrového rocku s punkovou energií a nakažlivou melodičností. Dílo, které je je nabité hymnami o svobodě, odolnosti a síle individuality, produkoval Rick Rubin, kter s kapelou pracoval už na její desce "Music for Men" z roku 2009. Ukázky z novinky, které jsou plné nespoutané energie si můžete vychutnat na jejich YouTube kanálu.


Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran
žánr: latin pop / electro pop / taneční pop / reggaeton / bachata

Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran
V květnu tomu bude už sedm let, co Shakira vydala album "El Dorado". O rok později jej podpořila světovým turné, které se nám ale bohužel vyhnulo. Někde v tomto období se jí přestalo dařit, když ruku v ruce přišel španělský soud o krácení daní a následně i rozvod s manželem Gerardem Piquétem. Vloni ovšem obě záležitosti uzavřela, a mohla se věnovat tvorbě své dvanácté řadovky "Las Mujeres Ya No Lloran", tedy "Ženy dlouho nepláčou". Delší čekání kolumbijská hvězda fanouškům vynahrazuje sedmnácti songy a také slušnou řádkou hostů, jako jsou Cardi B, Bizarrap, Rauw Alejandro, Manuel Turizo, Grupo Frontera, Ozuna, Karol G, Fuerza Regida nebo Tiësto. Poměrně pestré je také stylové směřování nahrávky - míchá se tu electro pop, taneční pop, reggaeton, bachata, elektronická taneční hudba, afrobeat a regionální mexická muzika. Čím to, že je výsledek ve Státech už sedmkrát platinový, zjišťujte na YouTube.


Jana Kirschner - Obyčajnosti
žánr: pop

Jana Kirschner - Obyčajnosti
Oceňovaná slovenská zpěvačka a skladatelka Jana Kirschner na CD "Obyčajnosti" vypráví o každodenních starostech a radostech ze svého života coby mámy, ženy i umělkyně. Představila i první singl a videoklip "Struny", díky kterému nechala nahlídnout do svého dětství i dospívání. Umělkyně vyráží i na turné, v rámci kterého se zastaví v sedmi městech po celé České republice a na Slovensku. Ve více než hodinu a půl dlouhém programu mezinárodní sestava hudebníků představí nejen nové skladby, ale i to nejznámější ze zpěvaččina repertoáru. Na YouTube najdete klip ke zmiňovanému singlu.


Fletcher - In Search Of The Antidote
žánr: pop

Fletcher - In Search Of The Antidote
Americká zpěvačka Cari Elise Fletcher, která používá pouze své příjmení, navazuje po necelých dvou letech na debut "Girl Of My Dreams" jeho následovníkem "In Search Of The Antidote". V jedenácti písničkách pokračuje její spolupráce s producentkou a skladatelkou Jennifer Decilveo a s jejím kolegou Timothym Sommersen aka One Love. K nim se nově připojili například Jon Bellion, The Monsters & Strangerz, Pete Nappi a na písničkách se autorsky podíleli také Julia Michaels, Madison Love, Michael Pollack a Aldae. Proč autorka výsledek označuje za velmi osobní desku, na níž zkoumá témata identity, nejistoty, ega a sebenaplnění, zjistíte na jejím YouTube.


EP a minialba

  • Brothers Osborne - Break Mine
    Členové countryového dua patří k prominentním nashvillským skladatelům, jejichž písničky zpívají ty největší žánrové hvězdy. Přitom ale nezapomínají ani na svoji vlastní kariéru. Důkazem budiž čtyřpísňové EP. Produkoval jej Mike Elizondo a podíleli se na něm i Shane McAnally, Natalie Hemby a Miranda Lambert, jejíž hlas zde také uslyšíte. (YouTube)
  • The Gaslight Anthem - History Books: Short Stories
    Americká rocková formace navazuje na loňské album "History Books" čtveřicí kousků, z nichž dvě jsou novinky a druhá polovina patří akustickým verzím titulní skladby a singlu "Positive Charge". (YouTube)
  • Great Good Fine Ok - Exist
    Americká synthpopová formace, která remixuje písničky X Ambassadors, Foxes a Twenty One Pilots, nachystala pětici novinek, v nichž se vydala i do neosoulových sfér. (YouTube)
  • Ruston Kelly - Weakness, Etc.
    Americký písničkář a bývalý manžel Kacey Musgraves, jehož songy zpívá i Tim McGraw, rozšiřuje loňskou desku "The Weakness" o dalších sedm kousků. (YouTube)
  • Illiterate Light - Slow Down Time
    Americké indierockové skupině zbylo z nahrávání loňské studiovky "Sunburned" také pět bonusů. (bandcamp)
  • Siights - Through Thick And Thin
    Máte rádi chytlavý pop rock v ženském podání? Pak si nenechte ujít nové EP britského dívčího dua. (YouTube)
  • Crash Adams - Crashing Into Your Living Room Vol. 1
    Pokud byste preferovali raději pop v mužském pojetí, je tu pětice čerstvých skladeb kanadského dua, které si letos vysloužilo nominaci na Objev roku na Juno Awards. (YouTube)


Leaves' Eyes - Myths Of Fate
žánr: symfonický gothic metal

Leave's Eyes - Myths Of Fate
K příležitosti své dvacetileté existence vydává metalová skvadra Leaves' Eyes deváté studiově album. Fanouškům slibuje epickou a impresivní hudební podívanou, během které její členové umě kombinují tradiční metal s elementy folku, klasické hudby nebo gotického metalu. Produkci opět obstaral Alexander Krull, Podle mnohých se mu podařilo posunout hranice zase o kus dál. Na posluchače čeká celkem jedenáct nových kousků, některé z nich najdete k poslechu na YouTube. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Kolektivní halucinace - Nejistota
žánr: alternativní rock

Kolektivní Halucinace - Nejistota
"Nejistota" je název nového alba kapely Kolektivní halucinace. Od vydání předchozí nahrávky "Reality" uběhly tři roky. Z tria se stalo duo kladenských muzikantů - bubeník Tomáš Příkaský a Jakub Mühlfeit, který kromě zpěvu a kytary píše všechny texty. Právě ty jako by se prolínaly mezi sněním a zároveň zcela reflektovaly okolní situaci. Vše pak podporuje místy minimalistická a někdy až elektronicky hyperpopová hudba, která staví na písničkářských základech, které skupina buduje už od své prvotiny. Do čtvrtého řadového alba, které je prezentováno spíše jako zachycení stavu mysli nežli zvuková konstrukce, se můžete zaposlouchat na YouTube.


Kenny Chesney - Born
žánr: country

Kenny Chesney - Born
Jsou to bezmála čtyři roky, co Kenny Chesney vydal desku "Here And Now", s níž se vrátil na špičku amerického žebříčku a po letech bodoval v Kanadě. Jistě by si tento úspěch rád zopakoval také s novinkou "Born", která se tak stává jubilejním dvacátým elpíčkem v jeho diskografii. Asi nikoho nepřekvapí, že spoluproducentem je vedle samotného zpěváka opět Buddy Cannon a také že se na vzniku patnácti songů podíleli Chesneyho kolegové a skladatelská esa jako Hardy, Brett James, Rhett Atkins, Ross Copperman, Shane McAnally, Brent Cobb nebo Josh Osborne. Kdo má rád country, určitě si nenechá ujít první poslech na YouTube rodáka z Knoxville.


Empress Of - For Your Consideration
žánr: dream pop / indie pop / alt pop / synth pop

Empress Of - For Your Consideration
Americká zpěvačka a hudebnice s kořeny v Hondurasu Lorely Rodriguez, kterou známe pod jménem Empress Of, se po čtyřech letech proložených dvojicí ípíček propracovala ke svému čtvrtému albu. Nazvala jej "For Your Consideration" a připravila pro něj celkem jedenáct písní. Ty jí pomáhali tvořit producenti jako Billboard, Casey MQ, Nick León, Nick Sylvester, Umru a Valley Girl, tedy lidi, kteří dříve spolupracovali s Madonnou, Allie X, Hurts, Dorian Electra, Deerhof nebo Channel Tres. Ve dvou se k ní navíc přidali Rina Sawayama a americká indiepopová formace MUNA. Co v tomto týmu vzniklo, zjistíte na YouTube profilu autorky.


Pnau - Hyperbolic
žánr: electro pop / wonky pop

Pnau - Hyperbolic
Australské trio Pnau, které nejvíce vstoupilo do povědomí spoluprací s Eltonem Johnem na jeho remixovém albu "Good Morning To The Night" a pochopitelně i obrovským hitem "Cold Heart (Pnau remix)", v němž se k této dvojici přidala ještě Dua Lipa, se konečně po sedmi letech hlásí se svým novým vlastním materiálem. Na šestém albu "Hyperbolic" se pánové prezentují deseti novinkami, v nichž pochopitelně nechybí také několik hostů, jako jsou Empire Of The Sun, Khalid, Bebe Rexha, Ozuna, Troye Sivan, Ladyhawke nebo Emily Wurramara. Kdo si chce zatančit, nechť navštíví YouTube profil trojice.


The Veronicas - Gothic Summer
žánr: pop rock / pop punk

The Veronicas - Gothic Summer
Australské sesterské duo The Veronicas sice připravilo pro své fanoušky šestou studiovku "Gothic Summer", ale je třeba hned na úvod zmínit, že obsahuje pouze osm songů, jejichž celková stopáž jen o něco málo přelezla přes jednadvacet minut. Jejich produkce se opět ujal John Feldman, jinak známý ze spolupráce s Avril Lavigne, 5 Seconds Of Summer či Blink-182. Nikoho tak nepřekvapí, že na jedné z písniček se podílel i Travis Barker a coby host také australský rapper Kerser. První ukázky jsou ke slyšení na YouTube.


Tip týdne

Christian McBride, Edgar Meyer - But Who’s Gonna Play The Melody?
žánr: jazz / progresivní bluegrass / současná vážná hudba

Christian McBride, Edgar Meyer - But Who’s Gonna Play The Melody?
Když se potkali Christian McBride a Edgar Meyer, mohli si vzájemně ukázat celkem patnáct Grammy. Meyer jich má sedm a druhý jmenovaný ještě o jednu více. Pravda ale je, že se vlastně tak často nesetkávají, protože, jak většina jazzových fanoušků ví, se jedná o dva špičkové kontrabasisty a těch obvykle stačí jeden exemplář, jak na koncertech, tak ve studiích. Tihle dva se to rozhodli změnit a společně natočili patnáct kompozic, které zabalili do velmi trefného a vtipného názvu "But Who’s Gonna Play The Melody?", tedy "Ale kdo bude hrát melodii?". Že si ve výsledku vystačili sami a funguje to skvěle, si ověříte na McBrideově YouTube profilu. Jak tam i zjistíte, pohybují se někde na rozhraní jazzu, progresivního bluegrassu, folku, vážné hudby a alternativy.


Trocha Klidu - Splněnej sen
žánr: pop / rock

Trocha klidu - Splněnej sen
Tuzemská poprocková formace ze Šumperka Trocha Klidu vydává po třech letech novou desku. Titul "Splněnej sen" dle slov muzikantů představuje v historii skupiny velký milník: "Díky kapele se nám splnily sny, v které jsme ani nedoufali. Plní se nám zatím opravdu v bohaté míře, důkazem čehož je například setkání s našimi vzory ze skupiny Chinaski, na jejichž písničkách jsme vyrostli, nebo předskakování skvělým interpretům, jako jsou UDG, Divokej Bill a Marek Ztracený. Ale jde i o postupné vybudování si fanouškovské základny - její podporu hodně pociťujeme, kamkoliv přijedeme. Do koncertů dáváme všechno. Kdyby se někdo nudil, vrátíme mu prachy," říká zpěvák a kytarista Daniel Holý. Právě koncerty jsou to, díky čemuž mají fanoušci tuto sestavu tak rádi. V první polovině dubna ji proto můžete vidět naživo v Brně, v Praze a i v Olomouci. Ukázku v podobě kousku "Tak ahoj" najdete na YouTube.


Gary Clark Jr. - JPEG Raw
žánr: blues/ rock

Gary Clark Jr. - JPEG RAW
Gary Clark Jr. má se svým čtvrtým albem na co navazovat. Pět let starý předchůdce "This Land" si totiž vysloužil hned tři ceny Grammy a bodoval v hitparádách po celém světě. Na první pohled fotografický název "JPEG Raw" je ve skutečnosti akronymem slov Jealousy, Pride, Envy, Greed, Rules, Alter Ego, Worlds, tedy Žárlivost, Pýcha, Závist, Chamtivost, Pravidla, Alter Ego, Světy a americký bluesový kytarista si na toto téma připravil hned dvanáct skladeb. V nich přivítal pětici hostů, kterými jsou Stevie Wonder, George Clinton, Valerie June, Naala a Keyon Harrold. Už z výčtu těchto jmen je zřejmé, že nezůstalo pouze u blues a rocku. Nemělo by vás tedy překvapit, když uslyšíte i tradiční africkou hudbu, jazz, r'n'b, soul nebo hip hop. Ověřit si to můžete na hudebníkově YouTube a také na Colours Of Ostrava, kam přijede jako jeden z headlinerů.


Bren - Tmou
žánr: indie rock / shoegaze

Bren - Tmou
Brněnské uskupení Bren (Brnoenfield), které tvoří Ivo Lorenc (Science Killer, Beps'n'Johnnies), Šimon Podrazil (tryo, Science Killer), Vojtěch Škuta a Lukáš Nedomlel, vydává svůj debut s názvem "Tmou". Pánové jej nahráli během loňské edice projektu Synapse Knowledge pod vedením producenta Michala Amáka Šťastného v pražském studiu Golden Hive. Prezentuje zde svůj nezaměnitelný kytarový zvuk spojující prvky shoegaze, blues, slowcore a no wave s osobními a naléhavými českými texty. V sedmi skladbách, vyznačujících se kontrastem mezi jemnými melodiemi a expresivními kytarovými plochami a dvouhlasým zpěvem, je možné slyšet i několik hostů. Jsou mezi nimi kupříkladu zpěvačka a producentka Tokyo Drift nebo pianista Lukáš Horký z Hard to Frame. První vlaštovkou předznamenávající debut byl singl "Usínám?" Ten si společně s ukázkami můžete poslechnout na YouTube.


Tyla - Tyla
žánr: r'n'b / pop / amapiano

Tyla - Tyla
Jihoafrická zpěvačka Tyla Laura Seethal, která si říká pouze Tyla, měla za sebou pouze několik singlů a roli předskokana Chrise Browna, avšak i to ji stačilo k nominaci na Brit Award, Soul Train Award, na čtvrté místo v BBC Sound Of 2024 a především na zisk Grammy za hit "Water". Není tedy divu, že její eponymní debut s sebou nese řádná očekávání. Čtrnáctku skladeb jí pomáhali tvořit méně známí producenti, mezi nimiž tak trochu ční Sir Nolan a v roli spoluautora Tricky Stewart. Co se týče hostů, tam je situace opačná - Travis Scott, Becky G, Gunna, Tems nebo Skillibeng už patří mezi velmi známé interpety. S rodačkou z Johannesburgu se seznámíte prostřednictvím jejího YouTube.


Aofie O'Donovan - All My Friends
žánr: folk

Aofie O’Donovan - All My Friends
Několikanásobná držitelka Grammy, ať už díky vlastní tvorbě, nebo coby členka I'm With Her či díky spolupráci na "Goat Rodeo Session", Aofie O'Donovan se dva roky po velmi úspěšné kolekci "Age Of Apathy" opět hlásí o naši pozornost nahrávkou "All My Friends". Jak už trochu napovídá název, ani tentokrát na ni nezůstala úplně sama. Společnosti jí dělali The Knights, The Westerlies, dívčí sbor ze San Franciska a také její kolegyně Anaïs Mitchell. Fanoušci folku si jistě nenechají ujít návštěvu jejího YouTube.


Future, Metro Boomin - We Don’t Trust You
žánr: hip hop

Future, Metro Boomin - We Don’t Trust You
Metro Boomin a Future začali spolupracovat již v době, kdy byl první z nich na střední škole. První kontakt jim zajistili Rocko a Propain. V následujících letech si vzájemně produkovali některé tracky a před více než rokem ohlásili, že společně připravují novou studiovku, která po několika odkladech vychází pod názvem "We Don’t Trust You". Sedmnáct tracků jim pomáhala produkovat slušná řádka jejich kamarádů jako Mike Dean, Oz, Southside, Boi-1da, Honorable C.N.O.T.E., Allen Ritter, Dre Moon, Zaytoven, Doughboy, Lil 88, Wheezy či G Koop. Jak zjistíte i z jejich YouTube, přímo za mikrofonem jim zahostovali The Weeknd, Travis Scott, Playboi Carti, Kendrick Lamar, Young Thug a Rick Ross..


V krátkosti

  • Julia Holter - Something In The Room She Moves
    Příznivci art popu už jistě netrpělivě vyhlížejí nové dílo americké hudebnice a producentky původem z Millwaukee. Společně s Kennym Gilmorem, Devinem Hoffem a Chrisem Speedem připravila deset skladeb, které už posbíraly řádku nadšených recenzí - na metacritic je cení na 87 %. (bandcamp)

  • The Staves - All Now
    Anglické indiefolkové sesterské uskupení stále zůstává duem, poté co se Emily před natáčením poslední desky rozhodla věnovat své čerstvě narozené dceři. Dvanáct čerstvých kousků opět produkoval Grammy oceněný hudebník John Congleton. (YouTube)

  • Waxahatchee - Tigers Blood
    Americká indierocková písničkářka Katie Crutchfield se vrací po předloňském společném počinu s Plains opět sólo se svojí šestou deskou. Napsala pro ni celkem dvanáct skladeb, jejichž produkce se ujal Brad Cook. Na metacritic si výsledek drží málo vídaných 91 %. (bandcamp)

  • Chris Young - Young Love & Saturday Nights
    Americký countryový zpěvák navazuje po dvou a půl letech na album "Famous Friends" osmnáctkou songů, z nichž si většinu napsal a produkoval. Doplnili ho například Hardy, Emily Weisband a především spoluproducent Chris DeStefano. V jedné písničce využili i riff z "Rebel Rebel" Davida Bowieho. (YouTube)

  • Jlin - Akoma
    Po dvojici ípíček z let 2021 a 2023 přichází americká hudebnice Jerrilynn Patton konečně také se svou čtvrtou řadovkou. V jedenácti kompozicích ji doplnila Björk, Kronos Quartet a Philip Glass. (bandcamp)

  • Adrianne Lenker - Bright Future
    Členka americké indiefolkové sestavy Big Thief se opět po čtyřech letech vrací také na sólovou dráhu. Jejích dvanáct novinek opět skvěle přijala kritika - může se chlubit 88 % na metacritic. (bandcamp)

  • Sierra Ferrell - Trail Of Flowers
    Americká hudebnice, která nahrávala a koncertovala společně s The Black Keys nebo Zachem Bryanem, vydává své čtvrté album, na němž opět mixuje americanu, alternativní country a bluegrass. (YouTube)

  • Kita Alexander - Young In Love
    Australská popová zpěvačka a skladatelka má za sebou už několik zlatých singlů a její největší hit "Hotel" je už dvakrát platinový. Nyní konečně vydává svůj debut s desítkou skladeb včetně dvou, kde se k ní připojili Laurel a Morgan Evans. (YouTube)

  • Hybrid Minds - Tides
    Anglické drumandbassové duo konečně po sedmi letech vydává nové album. Ve třinácti skladbách nechybí fůra hostů jako Tom Walker, Grace Grundy, Grimm, Dan Fable, Lily Denning, Brodie, Charlotte Plank nebo venbee. (YouTube)

  • Joyner Lucas - Not Now I’m Busy
    Čtyři roky po debutu "ADHD" na něj americký rapper navazuje následovníkem se sedmnácti tracky a spoustou hostů, jako jsou YoungBoy Never Broke Again, Conway The Machine, DMX, Jelly Roll nebo Logic & Twista. (YouTube)

  • Kaleida - In Arms
    Anglicko-německé synthpopové duo se propracovalo ke své třetí řadovce. Vzhledem k tomu, že ve dvou skladbách dvojici doprovodil ještě Robot Koch a Other Lives, neměl by překvapit i vliv elektroniky a indie. (bandcamp)

  • Matt Champion - Mika's Laundry
    Další ze členů hiphopové party Brockhampton vstupuje na sólovou dráhu. Pro svůj debut připravil třináct tracků, v nichž si zahostovali Dijon, Jennie a Dora Jar. (YouTube)

  • SiR - Heavy
    Americký r'n'b zpěvák, jehož bratrem je o něco slavnější D Smoke, po pěti letech navazuje na albovou trojku "Chasing Summer". Šestnáctku skladeb mu okořenili Ty Dolla $ign, Isaiah Rashad, Anderson .Paak, Ab-Soul a Scribz Riley. (YouTube)

  • A Perfect Circle, Puscifer and Failure - Cinquanta
    Kapela složená z legendárních hudebníků, kteří se proslavili v projektech Tool, A Perfect Circle a Puscifer, vydává živák. Je oslavou padesátých narozenin Maynarda Jamese Keenana, frontmana Tool. (YouTube)

  • Olivia Chaney - Circus Of Desire
    Anglická folková písničkářka, která ovládá klavír, kytaru i harmonium, si své nové dílo vydává zcela sama. Produkce jedenácti kousků se opět ujal Thomas Barlett aka Doveman (Sufjan Stevens, Rhye, Florence And The Machine). (bandcamp)

  • Alice Coltrane - The Carnegie Hall Concert
    Záznam koncertu americké slavné harfenistky a manželky Johna Coltranea pořízený v roce 1971 ve slavném sále nabízí pouze čtyři kompozice - dvě vlastní a dvě manželovy. (YouTube)

  • Cody Jinks - Change The Game
    Jeden z předních představitelů outlaw country svým fanouškům nachystal dvanáctku novinek. (YouTube)

  • Cakes Da Killa - Black Sheep
    Americký rapper, který spojuje hip hop s elektronikou a house, nabízí svoji třetí desku, kterou mu složil i produkoval Samuel Katz. (YouTube)

  • Boris & Coaltar Of The Deepers - Hello There
    Experimentální spojení japonské drone-doomové kapely se svými spřízněnými krajany se věnuje noise ambientu. Nová deska je plná meditativních ploch i explozivních momentů a stává se tak jedinečným zážitkem pro fanoušky žánru. (YouTube)

  • Saint Saviour - Sunseeker
    Britská zpěvačka a skladatelka s melancholickým vokálem a minimalistickými klavírními melodiemi přichází se svým třetím studiovým albem. Navazuje na oceňované desky "Golden" a "The Space Between" a slibuje další porci intimních a emotivních songů. (YouTube)

  • Alestorm - Voyage Of The Dead Marauder
    Pětisladbové EP skotské folk/powermetalové skupiny z Perthu. (YouTube)

  • Alligatoah - Off
    Nová deska německého rappera, zpěváka a producenta. (YouTube)

  • Ghøstkid - Hollywood Suicide
    Druhá nahrávka nové formace, za kterou stojí Sebastian Biesler, bývalý frontman Electric Callboy. (YouTube)

  • Sam Evian - Plunge
    Multiinstrumentalista a písničkář z Brooklynu se vrací se svou třetí řadovkou. Mísí na ní folk, soul a rockové vlivy. (YouTube)

  • The Snuff - Off On The Charabanc
    Punková banda z Londýna, která se proslavila v 90. letech, vydává své dvanácté album. (YouTube)

  • Mike Tramp - Mand Af En Tid
    Albová dvojka dánského hudebníka a původního zpěváka kapely White Lion. (YouTube)

  • Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch
    Novinka rakouské noir-indierockové formace. (YouTube)

  • Timo Andres - The Blind Banister
    Čerstvá nahrávka amerického skladatele a klavíristy. (YouTube)


    Dále vychází

    1010Benja - Ten Total
    Akthesavior And Sagun - U R Not Alone
    Alena Spanger - Fire Escape
    Alice In Chains - Jar Of Flies (30th Anniversary)
    Barely Civil - I’s Say I’m Not Fine
    Barenaked Ladies - In Flight (Deluxe Edition)
    Brodequin - Harbringer Of Woe
    Carpool - My Life In Subtitles
    Charlie Parr - Little Sun
    Claire Dickson - The Beholder
    Courtney Bell - Microdose
    Early Day Miners - Outside Lies Magic
    Fears - Affinity
    Francis Of Delirium - Lighthouse
    Good Morning - Good Morning Seven
    Hammer King - König & Kaiser
    Hello Maud - Celebrate
    Hideous Divinity - Unextinct
    Janáčkova Filharmonie Ostrava / Viktor Kalabis - Skladatel A Dirigent
    Keygen Church - Nel Nome Del Codice
    Lauran Hibberd - Girlfriend Material
    Logic1000 - Mother
    Magic Tuber Stringband - Needlefall
    Masaka Masaka - Barely Making Much
    Maynard James Keenan - Cinquanta
    Midnight - Hellish Expectations
    Mizu - Forest Scenes
    Modern Life - Tribulation Worksongs (Physical Release)
    Motörhead - Another Perfect Day / 40th Anniversary
    Motörhead - Overkill / 40th Anniversary
    Odetta Hartman - Swansongs
    Pan American & Kramer - Reverberations Of Non-Stop Traffic On Redding Road
    Philipp Dittberner - Alles Ist Ein Augenblick
    Prefuse 73 - New Strategies For Modern Crime Vol. 1
    Restorations - Restorations
    Rickshaw Billie’s Burger Patrol - Big Dumb Riffs
    Rojuu - Los Sueños De Nube
    Rosali - Bite Down
    Rosie Tucker - Utopia Now!
    Saicobab - Nrtya
    Salt Cathedral - Before It’s Gone
    Sam Morrow - On The Ride Here
    Siouxie & The Skunks - Songs About Cuddles
    Sly5Thave - Liberation
    Standards - Fruit Galaxy
    Tatyana - It’s Over
    The Cure - Paris (30th Anniversary Edition)
    The Wandering Hearts - Mother
    Thornbridge - Daydream Ilusion
    Tchami & Malaa - Veni, Vidi, Vici
    Usa Nails - Feel Worse
    Van Houten - The Tallest Room
    Velcros - Strange News From The Vault
    Villagerrr - Tear Your Heart Out
    VR Sex (feat. members Of Drab Majesty) - Hard Copy
    Wye Oak - Shriek: Variations
    Zedned - I'm A Problem
    Zombi - Direct Inject

    Vychází na vinylu:
    Adrianne Lenker - Bright Future
    Alestorm - Voyage Of The Dead Marauder
    Alice Coltrane - The Carnegie Hall Concert
    Alice In Chains - Jar Of Flies
    Brodequin - Harbringer Of Woe
    Carpool - My Life In Subtitles
    Cassie Kinoshi’s Seed. - Gratitude
    Early Day Miners - Outside Lies Magic
    Elbow - Audio Vertigo
    Fears - Affinity
    Fletcher - In Search Of The Antidote
    Francis Of Delirium - Lighthouse
    Gary Clark Jr. - Jpeg Raw
    Ghøstkid - Hollywood Suicide
    Good Morning - Good Morning Seven
    Gossip - Real Power
    Hammer King - König & Kaiser
    Hideous Divinity - Unextinct
    Him - Tears On Tape
    Hybrid Minds - Tides
    Chaka Khan - Chaka
    Charlie Parr - Little Sun
    Chris Young - Young Love & Saturday Nights
    Jana Kirschner - Obyčajnosti
    Julia Holter - Something In The Room She Moves
    Kaleida - In Arms
    Keygen Church - Nel Nome Del Codice
    Khold - Du Dommes Til Død
    Leaves' Eyes - Myths Of Fate
    Liars - Mess
    Logic1000 - Mother
    Midnight - Hellish Expectations
    Mike Tramp - Mand Af En Tid
    Mizu - Forest Scenes
    Odetta Hartman - Swansongs
    Olivia Chaney - Circus Of Desire
    Pan American & Kramer - Reverberations Of Non-Stop Traffic On Redding Road
    Pomme - Saisons
    Rosali - Bite Down
    Saicobab - Nrtya
    Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran
    Sierra Ferrell - Trail Of Flowers
    Tatyana - It’s Over
    The Cure - Paris
    The Staves - All Now
    The Veronicas - Gothic Summer
    Thornbridge - Daydream Ilusion
    Tyla - Tyla
    Usa Nails - Feel Worse
    Velcros - Strange News From The Vault
    Vr Sex - Hard Copy
    Wham! - Fantastic
    Wham! - Make It Big

    EP:
    Feeo - Run Over
    Glass Beams - Mahal
    Haleluya Hailu - Eternally, Yours
    Kaleah Lee - Birdwatcher
    King Isis - Shed
    Nourished By Time - Catching Chickens
    Operator Music Band - Four Singles
    Peggy - Dear Reader
    Space Flight - Hyperspeed
    Wahid - Feast, By Ravens

    Reedice:
    Butthole Surfers - Pcppep
    Butthole Surfers - Psychic…powerless…another Man’S Sac
    Butthole Surfers - Rembrandt Pussyhorse
    Pearl Harbour - Don’t Follow Me, I’m Lost Too

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem (25.04.2024 15:30)
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz (22.04.2024 16:00)
    - Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla (18.04.2024 16:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Naživo: Duše se tetelí. Jana Kirschner zahalila Lucerna Music Bar do hávu neobyčejné magie (09.04.2024 16:00)
    - Fotogalerie: Jana Kirschner uchvátila Lucerna Music Bar obyčajnostmi a intimní atmosférou (09.04.2024 10:43)
    - Video: Skončíme nakonec spolu? Fletcher natočila k "Pretending" žhavý videoklip (04.04.2024 09:27)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu