Nový Spark
venku od 2. května
Legendární THE CULT přijedou v létě do Prahy!

Legendární THE CULT přijedou v létě do Prahy!

Britské legendy THE CULT oslaví 40. výročí existence v rámci The 8424 Tour! Autoři hitů jsou například „She Sells Sanctuary“, „Fire Woman“ nebo „Rain“ vystoupí 23. července 2024 v pražském multifunkčním kulturním prostoru ARCHA+ (bývalé Divadlo Archa) pod hlavičkou Rock for People Concerts.

Vstupenky v prodeji od 19. dubna od 10:00 v síti GoOut: https://goout.net/cs/listky/the-cult/kxrx/

V rámci výročního turné The 8424 opráší kapela The Cult všech jedenáct alb ze své diskografie a spolu s fanoušky si připomenou ty nejlepší hity. Skupina zaujímá významné místo v hudební historii, a to především díky svému průkopnickému využití post-punku, hard rocku i experimentalismu. Ve své tvorbě se nebrání rozličným hudebním žánrům, ani inspiraci ostatními hudebními kolegy.

PŘIPRAVTE SE NA KONCERT THE CULT MERCHEM, CD NEBO LP

Díky své hudební zdatnosti, nekompromisnímu přístupu a podmanivé pódiové prezentaci si vytvořili nezaměnitelnou identitu a zároveň vytyčili nová teritoria, která zkoumají. Formativní a vlivná léta Billyho Duffyho (kytara) v manchesterském undergroundu nebo přelomový projekt Iana Astburyho (zpěv) “Gathering of the Tribes” zanechaly nesmazatelnou stopu v moderní hudbě a zásadním způsobem ovlivnily její vývoj.


The Cult vznikli v roce 1984 v Anglii. Za tu dobu se prosadili jako zásadní postpunková kapela, prodali miliony alb a získali řadu mezinárodních i amerických zlatých a platinových ocenění. Mimo jiné získali mezinárodní uznání díky albu Love z roku 1985, na kterém se objevila nestárnoucí rocková hymna "She Sells Sanctuary" a také oblíbený single „Rain". Naposledy The Cult vydali album Under the Midnight Sun. Recenze na osmipísňové album se shodují, že "neuhasitelní rockoví melodramatici mají stále oheň v očích". Koncem roku 2023 Astbury a Duffy reformovali Death Cult pro sérii koncertních vystoupení, včetně jediného amerického koncertu v The Theatre at The Ace Hotel a omezené série koncertů ve Velké Británii, včetně vyprodaných koncertů v Brixton Electric. V prvních měsících roku 2024 kapela vystoupila v The Howard Stern Show a zahájila sérii vinylových reedicí celé řady svých kritikou oceňovaných alb.

Nový Spark
venku od 2. května
Kalendář akcí
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
12.05. WOLFHEART
12.05. RAMMSTEIN
15.05. 30 SECONDS TO MARS
16.05. CALIGULA'S HORSE
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace