VIDEOROZHOVOR | David Koller a Kollerband: Byla by škoda, kdyby Jasná Páka skončila

Vydáno 04.05.2024 | autor: iREPORT

David Koller dorazil na Žebřík i s kolegy z Kollerbandu Michalem Pelantem a Martinem Kryštofem. Se zpěvákem jsme se bavili o připravovaných singlech, mimo jiné nám prozradil, že chystá další spolupráci s Benem Cristovao. A vyzpovídali jsme také nového člena kapely, klávesistu Martina Kryštofa, kterému nikdo neřekne jinak než „Kroupa“.

VIDEOROZHOVOR | David Koller a Kollerband: Byla by škoda, kdyby Jasná Páka skončila VIDEOROZHOVOR | David Koller a Kollerband: Byla by škoda, kdyby Jasná Páka skončila

David Koller vydal v roce 2023 album LP XXIII, za které si ze Žebříku odnesl druhé místo. Jak nám ale prozradil, má tento rok v plánu pustit do světa hned dvě zbrusu nové skladby. „Jedna už je skoro hotová, podílí se na ní Lukáš Chromek. Vedle toho připravuji něco i s Benem Cristovao a zpěvačkou Arletou.“

Příběh českého hitu: David Koller – Chci zas v tobě spát

Novým členem Kollerbandu je klávesista Martin "Kroupa" Kryštof. Jak se mu s kapelou hraje? „Představuji si, jak mi bylo třináct a hrál jsem na zábavách Chci zas v tobě spát… A pak střih, patnáct let, a hraju píseň se samotným mistrem Davidem Kollerem. Kollerband je pro mě druhá rodina, všichni se máme rádi,“ říká.

V kapele má Koller i kolegu z Jasné Páky – kytaristu Michala Pelanta, jenž s ním na Žebřík rovněž dorazil. V rozhovoru zavzpomínal na únorový koncert v Lucerně, kde kapela spolu s Hudbou Praha zavzpomínala na zesnulého Michala Ambrože. „Koncerty Jasné Páky jsou vždycky zážitkem a těším se, že budeme pokračovat. Myslím, že by byla škoda skončit. Fanoušci jsou, nezmizeli, a tu muziku chtějí slyšet. Byla by škoda nepokračovat,“ uvedl.

Rozhovor: Aleš Materna, video: Karel Holubička, foto: Iveta ValentováJakub Urbanec, Jana Braunová
Témata: Kollerband, David Koller, Michal Pelant, Martin Kryštof, Žebřík, Plzeň, DEPO2015

zavřít