Nový Spark
venku od 2. května
Basinfire 2024: Ženy na BFF!

Basinfire 2024: Ženy na BFF!

Letošní Basinfirefest přinese řadu charismatických female-fronted kapel!

VSTUPENKY VČETNĚ JEDNODENNÍCH SEŽENETE ZDE

Finští BATTLE BEAST, známí svou energickou show, neuvěřitelně chytlavými refrény a svérázným smyslem pro humor, jsou předurčeni ke slávě. Tato heavymetalová kapela vznikla v roce 2008 a proslavila se charakteristickou směsí drtivých kytar, symfonických kláves a zejména velitelským vokálem Noory Louhimo.

Jejich hudba, ovlivněná tradičním heavy, power a symfonickým metalem, vykazuje rovnováhu mezi agresivitou a melodií, hymnickými refrény a složitými hudebními aranžemi. Alba Bringer of Pain (2017) a No More Hollywood Endings (2019) kapele získala uznání kritiky a ocenění, včetně titulu Metalové album roku na festivalu Emma Gaala. A se svým zatím posledním albem přivezou Battle Beast jejich „Cirkus zkázy" i do Spáleného Poříčí!

ARKONA, přední pagan folk metalová kapela spojující prvky tradiční lidové hudby, zejména slovanských a baltských vlivů, s těžkostí a agresivitou black metalu, se po pěti letech vrací se svým devátým studiovým albem "Kob'". Album zkoumá filozofické názory zpěvačky Mashy Scream na moderní existenci lidstva propojenou s pohanskými tradicemi.

Vynikající rocková kapela HALOCENE založená v roce 2008 představuje dynamický rozsah a emotivní projev zpěvačky Addie, kterou doplňuje producentská a kytarová zručnost Brada. HALOCENE proslulí svými živými vystoupeními a získali si celosvětové uznání díky své silné digitální přítomnosti, včetně významného kanálu na YouTube a dominantního postavení na platformě Twitch.


Vynechat byste neměli ani dvojici britských kapel AS EVERYTHING UNFOLDS a DREAM STATE.

Od vydání debutového alba "Within Each Lies The Other" v roce 2021 se kvintet AS EVERYTHING UNFOLDS v čele s Charlie Rolfe stali výraznou součástí britské metalové scény. Ignorují konvenční žánrové hranice, jejich jedinečný zvuk kombinuje různé žánry v rámci alternativní sféry i mimo ni a poskytuje tak osobitý posluchačský zážitek.

DREAM STATE je čtyřčlenná alternativní rocková kapela z jižního Walesu. Kapela našla své kořeny ve Swansea a v roce 2017 a rychle dosáhla úspěchu díky vydání singlu "White Lies". Kapela na novém albu „Still Dreaming“ se zpěvačkou Jessie Powell objevuje řadu hudebních vlivů a svěže kombinuje rock, metal, pop i EDM.

V ženském podání pak nebude chybět ani ten nejtemnější z žánrů.

HULDER, blackmetalový projekt multiinstrumentalistky Marz, se prosadil v roce 2018 díky demům a uznávanému LP "Godslastering" z roku 2021: Hymns Of A Forlorn Peasantry". Ryzí, přímočarý black pak v neposlední řadě doveze čistě ženská a okultní kapela ASAGRAUM v čele s Obscurou. Skupina sídlí v Nizozemsku, ale má členky z celého světa. Jejich nejnovější album nese název "Veil of Death, Ruptured".


Nový Spark
venku od 2. května
Kalendář akcí
18.05. KING GIZZARD AND LIZARD WIZZARD
21.05. EXHORDER
28.05. BRUCE SPRINGSTEEN, THE E STR
31.05. METALFEST OPEN AIR
04.06. STING
06.06. NICKELBACK
12.06. ROCK FOR PEOPLE
13.06. BRUJERIA
17.06. ALICE COOPER
25.06. THE GASLIGHT ANTHEM
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace