Právě vysíláme

Vrátí se Linkin Park na scénu? Kapela prý chystá na příští rok turné

3. května 2024 8:10
Vrátí se Linkin Park na scénu? Kapela prý chystá na příští rok turné

Letos uplyne už sedm let od chvíle, kdy jsme Linkin Park naposled mohli vidět naživo pohromadě. Chester Bennington v červenci roku 2017 spáchal sebevraždu a kapela se bez něj rozhodla nepokračovat dál. Nyní se však zdá, že bychom Mikea Shinodu, Brada Delsona a Davea Farrella mohli vidět opět spolu na stagi. Na příští rok údajně plánují turné.

Zpráva, která proběhla americkými médii, překvapila celý hudební svět. S návratem Linkin Park na scénu snad už nikdo nepočítal. Každý z členů kapely se od smrti Chestera Benningtona věnuje vlastním záležitostem a chuť k návratu na scénu bez frontmana asi také nebyla velká.

Zdá se však, že po sedmi letech se Mike Shinoda, Brad Delson a Dave Farrell rozhodli dát znovu dohromady a vyzkoušet, zda budou Linkin Park fungovat i bez zesnulého frontmana. Pomoci jim má nová zpěvačka, s níž by rádi příští rok vyrazili na turné.

Ke spekulacím ohledně návratu sestavy se již v březnu pro rádiový pořad Wired In The Empire vyjádřil zpěvák Jay Gordon z kapely Orgy. „Slyšel jsem, že by se rádi vrátili na scénu. Bez Chestera to pro ně bude jistě těžké. No, uvidíme. Údajně by teď měli mít ve svém čele zpěvačku,“ uvedl. Později však své vyjádření dementoval. „Nic o tom nevím,“ řekl.

Objevily se už dokonce spekulace, že by se novou frontwoman Linkin Park měla stát Amy LeeEvanescence, ta ale vše popřela. „Zatím mě nikdo nekontaktoval. Ale je to úžasný. Určitě by se mě na to měli zeptat. Sice nemám moc volného času, ale brigádně bych u nich mohla dělat,“ zavtipkovala.

K možné reunion Linkin Park se v dubnu vyjádřil i Mike Shinoda. „Spekulace tady byly vždycky. Lidi se ptají, co bude s kapelou. Jediné, co vám ale můžu říct, je tohle: Až Vám budeme mít co říct, řekneme Vám to.“ Dodal, že pokud bude chtít vydat kapela nějaké oznámení, vydá ho na oficiálních stránkách Linkin Park.

Články, které by tě mohly zajímat