Bruce Springsteen koncertem v Cardiffu zahájí evropskou část turné

foto Americký hudebník Bruce Springsteen a kytarista Steven van Zandt (zleva) na koncertě v Kodani. 11. července 2023. 

Cardiff (Británie) - Americký zpěvák Bruce Springsteen dnes koncertem ve velšském Cardiffu zahájí evropskou část svého turné. V pražských Letňanech 74letý hudebník v doprovodu kapely E Street Band vystoupí 28. května.

Fotogalerie

Britská zpravodajská stanice BBC připomíná, že rocková legenda byla nucena turné odložit nejdříve kvůli pandemii covidu-19 a pak ho přerušit kvůli nemoci, kdy si Springsteen nebyl jistý, zda bude ještě někdy zpívat. Trpěl žaludečními vředy. "Když mě trápily tyto potíže, jedním z velkých problémů bylo to, že jsem nemohl zpívat," řekl. Připomněl, že při zpěvu se používá bránice, která ho ale strašně bolela. "Takže jsem nemohl vůbec zpívat. Trvalo to dva nebo tři měsíce, měl jsem i další problémy," řekl serveru SiriusXM.

Agentura AP napsala, že poslední měsíce byly pro Springsteena náročné i vzhledem k tomu, že v lednu v 98 letech zemřela jeho matka, kterou fanoušci měli velmi rádi a která často chodila na koncerty svého syna.

Zpěvák se na scénu vrátil v březnu ve Spojených státech. Na koncertech v rámci turné nehraje jen skladby, které vznikly během jeho dlouhé kariéry, ale i písničky z posledního alba Only the Strong Survive. BBC píše, že Springsteen je znám svými show trvajícími tři hodiny a že slíbil, že diváci se na ně mohou těšit i na nynějším turné, které původně začalo loni v únoru a skončí letos v listopadu.

Springsteen, kterého časopis Rolling Stone označil za "ztělesnění rockenrolu", je s více než 140 miliony prodaných desek po celém světě a přibližně 70 miliony ve Spojených státech jedním z nejprodávanějších umělců na světě. S hudbou začal ve 13 letech, poté co na vlastní oči viděl vystoupení Elvise Presleyho.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 18.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 18. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď