Nový Spark
venku od 2. května
Antigona a Oidipus slaví narozeniny. V RockOpeře jim popřejí Střihavka s Urbanovou

Antigona a Oidipus slaví narozeniny. V RockOpeře jim popřejí Střihavka s Urbanovou

S narozeninovými reprízami Antigony a Oidipa Tyrana se do RockOpery Praha vrátí i jedny z jejích největších hvězd – Kamil Střihavka a Eva Urbanová. Divadlo uvede v květnu dvě speciální představení, jejichž součástí bude také focení s herci a hudebníky a autogramiáda.

Antigona a Oidipus Tyranus. Dva tituly skladatele a klávesisty Milana Steigerwalda a libretistky a zpěvačky Pavly Forest, které odstartovaly nejen takzvanou antickou sérii RockOpery Praha, ale také samotnou existenci rockového divadla, letos slaví významná výročí – Antigona osmnáct let od svého prvního uvedení a Oidipus Tyranus patnáct let. Divadlo je uvede v květnu. Při speciálních reprízách diváky čeká autogramiáda s herci a hudebníky i společné focení.

„Chceme, aby si obě opery své narozeniny pořádně užily. S našimi hvězdami se diváci budou moct vyfotit přímo v hledišti. Návštěvníci také mohou přijít oblečeni v příhodných antických kostýmech. Ve fantazii se meze nekladou,“ řekla výkonná ředitelka, zpěvačka a libretistka Pavla Forest.

Oidipa Tyrana s Janem Toužimským divadlo uvede ve čtvrtek 16. května. Boha Slunce Apollóna ztvární jedna z hlavních tváří RockOpery Praha Kamil Střihavka. Antigona se pak na holešovické jeviště vrátí už v neděli 26. května. V titulní roli se představí Žántí, v roli bohyně osudu návštěvníci uvidí světovou operní hvězdu a dlouholetou přítelkyni RockOpery Praha Evu Urbanovou.

„S Antigonou a Oidipem Tyranem se do RockOpery vracejí lidé, s nimiž spolupracujeme už od našich začátků. Málokdo z nás tušil, že se oba tituly budou hrát tak dlouho,“ sdělila Forest.

Oidipus Tyranus vypráví o králi, který se ve starověkých Thébách chce vzepřít svému osudu. Antigona pak o jeho dceři, která se rozhodne pohřbít svého bratra i přes zákaz proradného vládce Kreóna. „Ačkoliv na sebe opery dějově navazují, je každá z nich pro diváka srozumitelná i bez znalosti té druhé,“ poznamenala Forest.

Součástí antické série je také mnohem mladší Trója a 7 proti Thébám. Druhý jmenovaný titul má již za sebou svoji derniéru a letos se do RockOpery Praha vrátí v aktualizované verzi, zasazené do devatenáctého století pod názvem Boj o trůn.

Vstupenky na www.rockopera.cz/program.

Nový Spark
venku od 2. května
Kalendář akcí
31.05. METALFEST OPEN AIR
04.06. STING
06.06. NICKELBACK
12.06. ROCK FOR PEOPLE
13.06. BRUJERIA
17.06. ALICE COOPER
25.06. THE GASLIGHT ANTHEM
26.06. BASINFIRE
04.07. SMASHING PUMPKINS
11.07. MASTERS OF ROCK
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace