TOP 7 videoklipů týdne: Eva Burešová je chodící pohroma, Vesna vzpomíná na turné a Adam Mišík na noční život v Berlíně

Vydáno 14.05.2024 | autor: Kateřina Nováková

Máme pro vás novou nálož klipů. Vědět o sobě dala Eva Burešová, která připravuje album Meraki. Vesna skladbou Dokola vzpomíná na uplynulé turné a Klára Vytisková se připomíná písní Vega. Adam Mišík se inspiroval nočním životem v Berlíně, Light47 zavedou posluchače do víru lásky a nejasností, Ben Cristovao překvapil novým EP s Nik Tendem a Jan Bendig spojil síly s Vanesou Horákovou.

TOP 7 videoklipů týdne: Eva Burešová je chodící pohroma, Vesna vzpomíná na turné a Adam Mišík na noční život v Berlíně TOP 7 videoklipů týdne: Eva Burešová je chodící pohroma, Vesna vzpomíná na turné a Adam Mišík na noční život v Berlíně

Eva Burešová je chodící pohroma

Eva Burešová představuje fanouškům anglicky zpívaný singl Walking Disaster, který je předzvěstí jejího připravovaného alba Meraki. V překladu název písně znamená „chodící pohroma“. "Walking Disaster jsem já. Se vším všudy. Přišla pro mě chvíle svobody ve tvorbě a v projevu. Myslím, že jsme oba po poslechu věděli, že je to pro mou novou cestu naprostý a velmi důležitý milník a já jsem nadšena z toho, že v této chvíli při mě stojí zrovna takový producent jako je Jirka Burian,“ uvedla zpěvačka.

ROZHOVOR | Eva Burešová: Můj hlas nesedí na věci, které jsou aktuálně v rádiích

Videoklip k singlu natočila režisérka Darina Burianová, která v tuto chvíli s Evou úzce spolupracuje na pozici art direktorky. Video je plné metafor a proměn, jak je pro tvorbu Burianové příhodné. Novinkou zve Burešová zároveň na koncert v pražském Foru Karlín, který se uskuteční 5. října.

Adam Mišík spojil síly s rapperem Rohonym

Po emotivní baladě Jaro přichází Adam Mišík se singlem Berlin. Na něj přizval rappera Rohonyho a došlo tak k nečekanému, ale povedenému propojení dvou světů. „Rozhodli jsme se udělat klubový track s darkpopovým nádechem,“ říká muzikant a dodává: „Při psaní se mi vrátily vzpomínky na návštěvy berlínské klubové scény a celkově na atmosféru tamního nočního života.“

Produkci songu Berlin tradičně obstaral Enthic. Tematicky jej doplňuje vintage klip z německé metropole pod taktovkou Ondřeje Kudyna. S Adamem Rohonym se v něm zpěvák prochází nočním městem, tancuje a užívá si přítomnosti. Spolupráce s talentovaným rapperem z Vysočiny prý byla spontánní. „Jen mě napadlo mu poslat track, jestli by ho to nebavilo, protože mě baví nečekané spojení. No a ejhle, povedlo se!“ říká umělec.

Vesna vzpomíná na turné

S novým klipem se hlásí i Vesna. Vizuálního ztvárnění se tentokrát dočkala píseň Dokola z aktuálního alba sestavy Muzika Slavica. Zachycuje členky kapely na jejím jarním turné, ve kterém se zastavily v pražské Roxy nebo v brněnské Flédě.

Vesna zakončila své turné ve vyprodané Flédě v Brně

Light47 zavedou posluchače do víru lásky a nejasností

Skupina Light47 složená z Romany Minik, Evžena Hofmanna a Petera Pokovby představuje nový videoklip k písni Confession. Ta nabízí energický popový zvuk s chytlavým refrénem, který posluchače zavede do víru lásky a nejasností. Hudební snímek vystihuje atmosféru celého projektu. Natáčel se pod taktovkou Michala Parničana.

 Honza Bendig má klip z Tunisu

Honza Bendig si zaletěl pro nový klip do Tunisu. Vzal s sebou slovenskou zpěvačku Vanesu Horákovou. Výsledkem je prosluněný a protančený klip TU TU TU plný barevných kostýmů a zamilovaných pohledů. Zpěvák přesunul po “kauze mouka” svůj koncert v O2 universu na 6. prosince. Vanesa bude jedním z hostů, kteří se s ním na podiu potkají. 

Ben Cristovao a Nik Tendo vydávají desku HRA1

Dost nečekanou spolupráci si připravil Ben Cristovao s koněm stáje Milion+ Nik Tendem. Nejde jen o tenhle jeden track FaceTime / Hamilton, ale hned o celé EP HRA1. Ben Cristovao se tu představuje v nečekaném světle, jak sám okomentoval na sociálních sítích: “Málokdy píšu songy takhle surově a jsem rád, že mě k tomu Pardubice probudily,” upozorňuje tak na hometown party Milion+.

Klára Vytisková hlásí návrat

Zpěvačka Klára Vytisková ohlásila singlem Cesty svůj návrat na hudební scénu. Teď přichází se svou druhou, v češtině zpívanou skladbou nazvanou Vega. Stejnojmenné koncepční album vyjde letos na podzim. O hudební produkci skladby se postarali Reginald a kytarista David Kandler. Bicí nahrál Klářin manžel Roman Vícha, který je zároveň například členem doprovodné kapely Ewy Farne. 

 

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková, foto: Championship Music/Karma Matters (Eva Burešová), Martin Kupec (Adam Mišík), Hana Knížová (Vesna), archiv Light47, Anežka Horová (Klára Vytisková)
Témata: Eva Burešová, Vesna, Adam Mišík, Light47, Ben Cristovao, Klára Vytisková, Jan Bendig

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít