Nový Spark
venku od 2. května
Biografie legendárního kytaristy JUDAS PRIEST: Jak K.K. bojoval proti názvu patnáctého alba

Biografie legendárního kytaristy JUDAS PRIEST: Jak K.K. bojoval proti názvu patnáctého alba

V novém miléniu byl Downing v kapele stále více nespokojený. Postupně začal bojovat téměř se všemi členy kapely i managementem. Rozpory se ovšem objevovaly i v klíčových tvůrčích aspektech.

Nelíbilo se mi, že by název alba měl obsahovat slovo „odplata“ (Retribution). Nevím, proč bychom měli někomu něco oplácet nebo se mstít. Navíc mi to prostě nepasovalo k JUDAS PRIEST. Chtěli jsme se vrátit do starých dobrých časů, a tohle šlo jednoznačně v opačném směru.

Navíc se mi v tom slově nelíbila ona úzkost, která rozhodně nebyla přítomná v nahraných skladbách. Měla to být grandiózní oslava. Asi jako když se AC/DC vrátili zpátky na výsluní s vynikajícím „Back in Black“.

Odplata symbolizovala hořkost, a to se mi opravdu nelíbilo. Když se do názvu dostalo ještě slůvko „angel“, trochu to obrousilo mou nespokojenost.

O těžkém hledání kompromisu se dočtete v autobiografii K.K. Downing Heavy Duty: Dny a noci v Judas Priest, kterou seženete exkluzivně na Sparkshopu.

Nový Spark
venku od 2. května
Kalendář akcí
31.05. METALFEST OPEN AIR
04.06. STING
06.06. NICKELBACK
12.06. ROCK FOR PEOPLE
13.06. BRUJERIA
17.06. ALICE COOPER
25.06. THE GASLIGHT ANTHEM
26.06. BASINFIRE
04.07. SMASHING PUMPKINS
11.07. MASTERS OF ROCK
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace