shop.musicserver.cz
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina

Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina

Vydáno: 15.05.2024 13:36 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Capitol

Na velké hvězdy chudší týden nabízí především novinku Kings Of Leon, kterým sekunduje s ípíčkem plných hostů Orville Peck, australské duo Angus & Julia Stone, popový písničkář Alec Benjamin, punk-rockoví Hot Water Music, Gabrielle, Brad Mehldau či metaloví Six Feet Under. Domácí scénu zastupují Karin Ann a Miloš Dodo Doležal.

V pátek 10. května vyšly tyto nové tituly:

Kings Of Leon - Can We Please Have Fun
žánr: indie rock

Kings Of Leon - Can We Please Have Fun
Hudební cenou Grammy ověšení multiplatinoví Kings of Leon se vracejí ve velkém stylu. Svým posluchačům nabízejí devátou řadovku, kterou nazvali "Can We Please Have Fun". Novinka vychází v produkci Kida Harpoona, britského hudebníka a producenta, známého ze spolupráce s umělci jako Florence And The Machine, Lana Del Rey a Cheryl Cole. Zároveň je je prvním albem kapely, které nevyšlo u jejich původního labelu RCA Records. Kolekce slibuje stylový návrat k úplným začátkům tohoto uskupení, které prezentovala na "Aha Shake Heartbreak" či "Only by the Night". Zároveň však nabízí pohled za nové obzory v podobě nových postupů a zvukových koláží. Představuje sebevědomou odvahu bratrů a bratrance Followillových nepřešlapovat na místě a vždy nabídnout posluchači něco neotřelého. To naznačuje i první singl z alba "Mustang". Fanoušci se mohou těšit na kolekci písní plných optimismu a letní nálady. Texty se dotýkají témat lásky, ztráty, naděje a hledání štěstí v nejistých časech. Na čerstvě vydané video k písni "Nowhere to Run" se můžete podívat níže, další ukázky z desky naleznete na jejich YouTube profilu. Album vychází i ve 2CD verzi, kde na druhém nosiči naleznete živou nahrávku obsahující sedm skladeb nazvanou "Live in Wrexham".


Angus & Julia Stone - Cape Forestier
žánr: indie pop

 Angus & Julia Stone - Cape Forestier
Po dlouhých sedmi letech od alba "Snow" se s pátou deskou vrací australská formace Angus & Julia Stone. V mezidobí nicméně vydala ještě soundtrack k počítačové hře "Life Is Strange" a především se oba sourozenci věnovali svým sólovým projektům. Album dostalo název "Cape Forestier" a nabízí celkem jedenáct písniček, na kterých se podílel například i producent Ben Edgar a coby hudební inženýři například Thomas Bartlett či Greg Calbi. "'Cape Forestier' má v našich srdcích opravdu zvláštní místo - kapitolu ve stále se rozvíjející knize o cestě, kterou spolu absolvujeme. Stylem připomíná naše dřívější nahrávky a ve zvuku je skutečná akustická syrovost," představují novinku sami hudebníci. Co je na tom pravdy, zjistíte na jejich YouTube.


Orville Peck - Stampede Vol. 1 (EP)
žánr: country / alternativní rock

 Orville Peck - Stampede Vol. 1 (EP)
Kanadský hudebník Orville Peck, který se rozhodl, že propojí country a alternativní rock, vydává první díl nahrávky "Stampede", kde si k sobě přibral řadu dalších hudebníků. Těmi nejslavnějšími jsou bezesporu Willie Nelson a Elton John. S prvním nahrál "Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other" a s druhým "Saturday Night's Alright (For Fighting)". Dále už v originálních písních ho ve studiu doplnili Midland, Allison Russell, Nathaniel Rateliff, Noah Cyrus a Bu Cuaron. Jak tyto spolupráce dopadly, zjistíte na YouTube tohoto maskovaného kovboje.


Alec Benjamin - 12 Notes
žánr: pop

 Alec Benjamin - 12 Notes
Americký popový písničkář Alec Benjamin zatím na svůj megahit "Let Me Down Slowly" nenavázal jakýmkoli výraznějším úspěchem, ale třeba se mu to povede nějakým songem z alba "12 Notes". Jak napovídá název, připravil pro něj dvanáct písniček - poznámek - a vybral si k jejich nahrání poměrně pestrý výběr producentů. Nejvíce práce odvedli hvězdní StarGate, které vystřídali například Sir Nolan (Selena Gomez, Nick Jonas), Sam De Jong (Pale Waves, Marina), Johnny Goldstein (Coi Leray, Black Eyed Peas), Jordi, Earwulf (Ava Max, Kane Brown) či Oscar Görres (DNCE, Allie X, Troye Sivan). Jak to celé dopadlo, zjistíte na zpěvákově YouTube a my pouze doplníme, že v písničce "Ways To Go" se k rodákovi z Phoenixu přidružil ještě Khalid.


Anette Olzon - Rapture
žánr: symfonický metal

Anette Olzon - Rapture
Anette Olzon si můžete pamatovat jako bývalou zpěvačku finské formace Nightwish. Letos vydává své třetí sólové album s názvem "Rapture". Jak naznačila už na svém druhém počinu "Strong", pouští se do mnohem hutnějších a rychlejších metalových vod, než tomu bylo na jejím debutu. Nové písně pro ni opět složil Magnus Karlsson a stejně jako na výše zmíněné předešlé desce i tentokrát Anette zapojila coby growlera svého manžela Johana Husgafvela. Anette natočila klip k titulní skladbě alba, a pokud jste na něj zatím nenarazili, můžete to napravit na YouTube. Stojí za ním zkušený režisér Patric Ullaeus. Co na něj říkáte?


Karin Ann - Through The Telescope
žánr: indie folk-rock

Karin Ann - Through The Telescope
Ze slovenských luhů a hájů k nám přichází debutová deska zpěvačky Karin Ann. Indie folk-rocková umělkyně na něm odkrývá těžká témata ze svého dětství a současně odhaluje pozadí tvůrčí odmlky, kterou si musela dopřát. Jako singl vybrala kousek "I Don't Believe In God", v jehož klipu uvidíte i Imogen Heap, která se navíc postarala o remix písně "False Gold". Samotný klip neodráží jen náladu alba, ale poukazuje také na nechvalně známé historické momenty. Kromě této písničky si na jejím YouTube profilu můžete poslechnout i zmíněný kousek "False Gold".


Gabrielle - Place In Your Heart
žánr: pop / r'n'b

 Gabrielle - Place In Your Heart
Anglická zpěvačka Gabrielle se po třech letech hlásí se svým osmým albem, které pojmenovala "Place In Your Heart". Pro nástupce sedmého "Do It Again" složila a nahrála celkem dvanáct písniček. Partnerem jí byl multiinstrumentalista a producent Ian Barter, s nímž spolupracuje již od desky "Under My Skin" z roku 2018. Nechybí mezi nimi duet "Good Enough", v němž si zahostovala její krajanka Mahalia. První singly sdílí Gabrielle na svém YouTube profilu.


Tip týdne

Bear McCreary - The Singularity
žánr: rock / metal / filmový ambient

Bear McCreary - The Singularity
Na cenu Grammy nominovaný skladatel Bear McCreary se vrací s novým albem "The Singularity". Nové dílo představuje autorův dosud nejambicióznější projekt, který spojuje rockovou hudbu, grafický román a koncertní zážitek. Na ploše hodiny a čtyřiceti dvou minut je cítit snaha McCrearyho vtáhnout posluchače do strhujícího příběhu, odehrávajícího se v daleké budoucnosti, kde se lidstvo propojuje s umělou inteligencí. Na celkem pětadvaceti skladbách se podílela celá plejáda muzikantů jako Rufus Wainwright, Slash, Serj Tankian, Corey Taylor, Jens Kidman, Joe Satriani a mnoho dalších. Do mluvených pasáží svůj hlas propůjčili herci Lee Pace, Danai Gurira a Ryan Hurst. Na této rozsáhlé kolekci se podílel a spoluprodukoval ji také McCrearyho bratr Brendan, který nazpíval osm kompozic. Více o tomto projektu naleznete naYouTube profilu umělce.


Brad Mehldau - After Bach II & Apres Fauré
žánr: klasická hudba / jazz

 Brad Mehldau - After Bach II
Americký klavírista připravil svým fanouškům hned dvě alba v jeden týden. A jak napovídají jejich názvy - "After Bach II" a "Apres Fauré" - jazz se tentokrát prolíná především s klasickou hudbou. První z nich je již pokračováním desky z roku 2017, na níž interpretoval pět skladeb Johanna Sebastiana Bacha, k nimž přidal pět vlastních variací na Bachova témata. Druhý díl přináší dokonce devatenáct položek, jejichž osu tvoří Bachovy "Goldbergovy variace" a kompozice z cyklu "Dobře temperovaný klavír". Výrazně méně kousků, celkem devět, nabízí nahrávka věnovaná francouzskému skladateli Gabrielu Faurému. V jeho případě si Brad Mehldau vybral především jeho "Nocturna". Obě kolekce promuje hudebník na svém YouTube.


Miloš Dodo Doležal - Level 777
žánr: hard rock

Miloš Dodo Doležal - Level 777
Miloš Dodo Doležal patří již od osmdesátých let ke špičce rockové kytary v České republice. Proslavil se také jako frontman metalové kapely Vitacit či jako jeden z pilířů projektu Zemětřesení rekonstruujícího nevydaný materiál zesnulého zpěváka Jiřího Schelingera. Kytarista, zpěvák a producent v jedné osobě nyní vydává po dlouhých osmi letech novou desku. Tu pojmenoval "Level 777" a najdete na ní deset autorských skladeb s texty reflektujícími současnou turbulentní dobu. "Název alba může znít záhadně, ale pokud je vám povědomý biblický výraz 666 označující číslo šelmy a bytosti sympatizující, číslo 777 znamená opětovné propojení lidí s hlavním vesmírným zdrojem na úrovni duše, ducha a ve fyzickém bytí. Není to zase tak složité, jak to vypadá," říká k titulu sám Dodo. Ukázky z novinky zahrnující mix rocku a poctivého, řízného hard rocku si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Supraphon.


Různí - I Saw The TV Glow (soundtrack)
žánr: electro pop / indie pop / filmová hudba

 Různí - I Saw The TV Glow (soundtrack)
Těžko říct, zda se do českých kin dostane kanadský mysteriózní horor "I Saw The TV Glow", nicméně soundtrack k němu by neměl minout ten, kdo má rád electro pop namíchaný s alt popem a indie. O hudbu k filmu se postaral americký hudebník Alex G, avšak na písničkovém soundtracku se vedle sebe potkávají Caroline Polachek, Florist, Sloppy Jane s Phoebe Bridgers, Bartees Strange, Frances Quinlan, Maria BC, King Woman, L'Rain, The Weather Station, Drab Majesty nebo třeba yeule s předělávkou "Anthems For A Seventeen Year-Old Girl" od Broken Social Scene. Právě tuhle skladbu si můžete poslechnout na YouTube.


Powerman 5000 - Abandon Ship
žánr: industrial rock / industrial metal

Powerman 5000 - Abandon Ship
Legendární bostonské industrial metalové monstrum Powerman 5000 vydává své již jedenácté studiové album s názvem "Abandon Ship". Na něm vytváří svůj vlastní soundtrack k apokalypse. Rovná desítka nových písní pochází z kreativní mysli Spidera One. Produkce se ujal Matt McJunkins((A Perfect Circle, Eagles Of Death Metal). CD obsahuje bonusovou skladbu v podobě přepracované verze hitu kapely z roku 2001 "Bombshell". Pilotní singl "Dancing Like We're Dead", který vyšel v před měsícem, dává jasně najevo, že se kapela nebojí experimentovat a posouvat hranice svého zvuku. Song s temným a chytlavým riffem a Spiderovým charakteristickým vokálem si můžete společně s dalšími ukázkami poslechnout na YouTube profilu formace.


Chick Corea & Béla Fleck - Remembrance
žánr: jazz / fusion

 Chick Corea & Béla Fleck - Remembrance
Ačkoli se americký klavírista Chick Corea již tři roky dívá na svět z hudebního nebe, stále můžeme poslouchat jeho novou hudbu. Tentokrát je to díky jeho dlouholetému příteli, krajanovi a bandžistovi Bélu Fleckovi. Nahrávka pochází z dob nahrávání alba "The Enchantment", za nějž si duo vysloužilo Latin Grammy. Mezi celkem čtrnácti skladbami najdete vedle Fleckových kompozic také tři dosud nevydané Coreovy, pět volných improvizací, několik improvizací vložených do psané hudby a také po jedné skladbě Theloniouse Monka a Domenika Scarlattiho. První ukázky zní na Fleckově YouTube.


Hot Water Music - Vows
žánr: punk rock / post hardcore

Hot Water Music - Vows
Punk-rocková legenda z Gainesville na Floridě Hot Water Music se vrací s desátou studiovou nahrávkou s názvem "Vows". Tato parta se proslavila v 90. letech díky své energické směsi punk-rocku, hardcore a melodického rocku, a tak se i nyní fanoušci mohou těšit na poctivý stylový nářez s emotivními texty, které rezonují s každodenními problémy i nadějí. Kapela slibuje návrat k syrovému zvuku z raných alb, s důrazem na chytlavé melodie a silné vokály zpěváka a kytaristy Chucka Ragana. "Je to o tom, že se cítíme sebevědomě v tom, co děláme, a že se nebojíme hrát hudbu, která nás baví," dodává k novince samotný frontman. Pokud máte rádi punk-rock s duší a energií, zajděte na jejich YouTube profil.


Six Feet Under - Killing For Revenge
žánr: death metal

Six Feet Under - Killing For Revenge
Deathmetaloví veteráni ze Six Feet Under těší své fanoušky už přes třicet let. Nyní vydávají své čtrnácté studiové album "Killing For Revenge" a jako první singl vybrali kousek "Know-Nothing Ingrate". Tato skladba ostatně celé album i otevírá a společně s ní (a bonusem) obsahuje deska celkem třináct kousků. Jako host se na desce blýskl Jason Suecof ve skladbě "Neanderthal". Mix a mastering obstaral Chaz Najjar ve studiích Badlands Recording v Koloradu. Nahrávka vychází na CD, v digitálních formátech a také na vinylu. Ukázky najdete na YouTube.


V krátkosti

  • Andra Day - Cassandra (Cherith)
    Pokud nebudeme počítat soundtrack k filmu o Billie Holiday, navazuje americká zpěvačka na svůj debut "Cheers To The Fall" po dlouhých devíti letech. Pro svoji druhou desku nachystala celkem šestnáct písniček včetně jedné s rapperem Walem. (YouTube)

  • Villagers - That Golden Time
    Irská indiefolková formace, která má na svém kontě řadu cen a také dvě nominace na prestižní Mercury Prize, se vrací po třech letech s novou deskou a desítkou písniček. Produkce se ujal sám frotman Conor O'Brien. (bandcamp)

  • A.G. Cook - Britpop
    Třetí album anglický hudebník a producent podobně jako debut "7G" opět rozdělil na tři části, v nichž nabídne celkem čtyřiadvacet skladeb. Jeho služby mu v nich svými vokály oplatily Caroline Polachek, Charli XCX, Addison Rae, Alaska Reid, Cecile Believe a Ellen Roberts. (YouTube)

  • The Chainsmokers - No Hard Feelings (EP)
    Ačkoli o americkém DJském duu už neslýcháme tak často, jak tomu bylo v době hitu "Something Just Like This", stále jejich nahrávky stojí za pozornost. Stejně jako v případě pětice novinek doplněné o jedno demo, v nichž si zahostovali Zerb, Ink, Fridayy a Elio. (YouTube)

  • Gunna - One Of Wun
    Hned dvacet tracků si pro své fanoušky připravil rapper z Georgie a samozřejmě v nich nechybí ani několik hostů jako Offset, Normani, Leon Bridges nebo Roddy Ricch. (YouTube)

  • Pokey LaFarge - Rhumba Country
    Americký hudebník kombinující blues, folk, swing a jazz v retro stylu se, jak napovídá název, rozhodl nakombinovat rumbu a country. V tomto duchu napsal a nahrál deset písniček. (YouTube)

  • Brian Kelley - Tennessee Truth
    Po měsíci vydává svoji sólovku také druhý člen Florida Georgia Line, který svým fanouškům nabízí dvanáct písniček. Jejich produkce se ujal hvězdný Dan Huff. (YouTube)

  • Mary Lattimore, Walt McClements - Rain On The Road
    Americká harfenistka si pro svoji novou nahrávku vybrala ke spolupráci člena formace Dark, Dark, Dark. Společně ve stylu ambientu nahráli celkem pět skladeb. (bandcamp)

  • Judah & The Lion - The Process
    Svým pátým albem se po dvou letech hlásí americká folková formace, kterou navíc ve dvou skladbách doplnili Ruston Kelly a K.Flay. (YouTube)

  • Jim White, Marisa Anderson - Swallowtail
    Již druhé společné album nahráli perkusista a bubeník australské kapely Dirty Three a americká multiinstrumentalistka známá především hrou na primitivní kytarové nástroje. (bandcamp)

  • How To Dress Well - I Am Toward You
    Po šesti letech se připomíná se svým projektem americký hudebník Tom Krell a příznivci jeho mixu noise popu, ambientu, elektroniky a experimentalu se mohou těšit na jedenáct skladeb. (bandcamp)

  • Scotty McCreery - Rise & Fall
    Americký countryový hudebník a výherce American Idol z roku 2011 nahrál šestou desku, pod níž je také autorsky podepsaný. Třináct songů uslyšíte i v Dolby Atmos. (YouTube)

  • Iglooghost - Tidal Memory Exo
    Fanoušci náročnější elektroniky jistě nevynechají páté album anglického hudebníka. (bandcamp)

  • Jordan Rakei - The Loop
    Australsko-novozélandský hudebník míchající soul, jazz, trip hop a alternativní r'n''b pro letošní novinku připravil celkem třináct písniček. (YouTube)

  • Arab Strap - I’m Totally Fine With It Don’t Give A Fuck Anymore
    Skotská indierocková legenda se vrací s novým albem! Nový počin slibuje syrovou směs melancholických textů a chytlavých melodií a znovu tím jen potvrzuje, že tato dvojice patří mezi to nejzajímavější na současné alternativní scéně. (YouTube)

  • Bossk - .4
    Novinka plná různých hostů pokrývá poměrně široké spektrům žánrů a nálad. Zároveň značí ústup z sludge/post metalových pozic. (YouTube)

  • Dehd - Poetry
    Indierockové trio z Chicaga vydává své páté studiové album plné chytlavých melodií a syrových kytarových riffů. (YouTube)

  • Les Savy Fav - Oui, LSF
    Novinka od brooklynských art-punkových veteránů přináší po třinácti letech od minulé desky dávku energické muziky s chytlavými melodiemi a promyšlenými texty. I když se kapela oproti dřívější tvorbě trochu zklidnila, stále si zachovává punkovou syrovost a dravost. (YouTube)

  • Mick Harvey - Five Ways To Say Goodbye
    Australan, známý z The Birthday Party či The Bad Seeds, se vrací se svým dalším sólovým albem. To vychází z vlivů amerického folku a australské rockové scény a potěší fanoušky klidnějších stránek jeho tvorby. (YouTube)

  • Rainbow Kitten Surprise - Love Hate Music Box
    Americká indierocková kapela se Severní Karolíny, která si získala srdce fanoušků po celém světě díky virálnímu hitu na TikToku, přichází se svým čtvrtým studiovým albem, na němž staví na harmonických vokálních linkách a mixuje žánry jako gospel, folk a indie pop. (YouTube)

  • Sebastian Bach - Child Within The Man
    Hardrockový veterán ze severoamerické scény a bývalý zpěvák Skid Row se vrací s novou deskou! Na svém šestém sólovém albu předvádí to, co mu jde nejlépe - chytlavé melodie, energické riffy a silný vokální projev. (YouTube)

  • Shannon And The Clams - The Moon Is In The Wrong Plac
    Garage rocková kapela z Ohhia s osobitým stylem, ovlivněným punkem, surf rockem a psychedelií, vydává své sedmé studiové album. Na desce, která navazuje na melancholickou kolekci z roku 2021, se jí opětovně podařilo snoubit syrovou energii s chytlavými melodiemi. (YouTube)

  • Sublime With Rome - Sublime With Rome
    Tato kalifornská kapela s novinkou navazuje na reggae a ska dědictví legendárního Sublime a servíruje sluncem zalité melodie jako soundtrack pro letní dny plné pohody a zábavy. (YouTube)

  • The Tangent - To Follow Polaris
    Pro milovníky progresivního rocku z Velké Británie je tu novinka od zkušené kapely s bohatou diskografií. Jejich nejnovější počin nabízí eklektickou směs melodií a instrumentálních pasáží. (YouTube)

  • Ricky Montgomery - Rick(Y)
    Hned třiadvacet songů a bezmála sedmdesát minut hudby vytasil na své fanoušky americký písničkář z Los Angeles. (YouTube)

  • Crownshift - Crownshift
    Debutová nahrávka melodické deathmetalové formace. (YouTube)

  • Freedom Call - Silver Romance
    Jedenáctá řadovka německé happy power metalové kapely. (YouTube)

  • Knocked Loose - You Won’t Go Before You’re Supposed To
    Americká hardcore-punková kapela a její třetí nahrávka. (YouTube)

  • Like Moths To Flames - The Cycles Of Trying To Cope
    Šestá studiovka amerického metalcoreového kvartetu. (YouTube)

  • Riot V - Mean Streets
    Nová studiovka americké heavymetalové kapely. (YouTube)

  • Unleash The Archers - Phantoma
    Šestá studiovka kanadské powermetalové formace. (YouTube)

    Dále vychází

    Abigail Lapell - Anniversary
    Amen Dunes - Death Jokes
    Amy O - Mirror, Reflect
    Arcadia Grey - Casually Crashing
    Bibi Club - Feu De Garde
    Big Special - Postindustrial Hometown Blues
    Blancmange - Everything Is Connected (The Best Of Blancmange 1979
    Clementine Was Right - Tell Your You’re Going Home
    D-A-D - Greatest Hits 1984 - 2024
    Dreamer Boy - Lonestar
    Elio Toffana - Aliens
    Flamingosis - Better Will Come
    Friday Pilots Club - Nowhere
    Grouplove - I Want It All Right Now (Deluxe)
    Charles Aznavour - 100 An, 100 Chansons
    Incubus - Morning View XXIII
    Iodine - Sketchbook 1999-2001
    Ivanhoe - Healed By The Sun
    I. Jordan - I Am Jordan
    Jack Manley - Unmeasurable Terms
    Jackie West - Close To The Mystery
    Josienne Clarke - Parenthesis
    Kaylirex - Arkangel
    Keane - Hopes And Fears / 20th Anniversary Limited
    Keeley Forsyth - The Hollow
    Kelsey Waldon - There’s Always A Song
    Kiefer Trio - Something For Real
    Laibach - Opus Dei (Deluxe Edition)
    Lunchbox - Pop And Circumstance
    Mandoki Soulmates - Memory Of Our Future
    María Escarmiento - Icandy
    Milan Ring - Mangos
    Mrcy - Volume 1
    Myriam Gendron - Mayday
    One Path & Jay Cas - Los Javis
    Peter Gabriel - Back To Front - Live In London (Uhd+Brd)
    Queen - Rock Montreal
    Queen - Rock Montreal (Special Edition)
    Queen - Rock Montreal (BluRay)
    Ron Miles - Old Main Chapel
    Ryan Castro - El Cantante Del Ghetto
    Sonic Universe (Feat. Corey Glover Of Living Colour) - It Is What It Is
    Stephan Moccio - Legends, Myths And Lavendar
    Syk - Earthflesh
    Symphonity - Marco Polo: Live In Europe
    Take Offense - T.o.tality
    The FMS - Pink + Black
    The Sonic Dawn - Phantom
    Tom Skinner - Voices Of Bishara Live At "Mu"
    Vaultboy - Everything And Nothing
    Xana - The Sex Was Good Until It Wasn’t
    Yaya Bey - Ten Fold
    Yhapojj - P.S. Fuck You
    Youbet - Way To Be

    Vychází na vinylu:
    Amen Dunes - Death Jokes
    Anette Olzon - Rapture
    Arab Strap - I’m Totally Fine With It Don’t Give A Fuck Anymore
    Crownshift - Crownshift
    D-A-D - Greatest Hits 1984 - 2024
    Freedom Call - Silver Romance
    Gabrielle - Place In Your Heart
    Charles Aznavour - 100 An, 100 Chansons
    Incubus - Morning View Xxiii
    Ivanhoe - Healed By The Sun
    Jordan Rakei - The Loop
    Keane - Hopes And Fears / 20th Anniversary Limited
    Kings Of Leon - Can We Please Have Fun
    Mandoki Soulmates - Memory Of Our Future
    Miloš Dodo Doležal - Level 777
    Pokey Lafarge - Rhumba Country
    Queen - Rock Montreal
    Rainbow Kitten Surprise - Love Hate Music Box
    Riot V - Mean Streets
    Scotty Mccreery - Rise & Fall
    Six Feet Under - Killing For Revenge
    Sonic Universe (Feat. Corey Glover Of Living Colour) - It Is What It Is
    Stephan Moccio - Legends, Myths And Lavendar
    The Tangent - To Follow Polaris
    Unleash The Archers - Phantoma
    Villagers - That Golden Time

    EP:
    Awfultune - Unreleased Demos Ii
    Emmy Meli - Hello Stranger
    Flypaper - Another Orbit
    Greensky Bluegrass - The Iceland Sessions
    Haal - Back To Shilmarine
    Is U Is U (Kito And Chrome Sparks) - Melter
    Julia Pratt - Family Feud
    Lei Hope - Matrices
    Lewis Ofman - Hey Lou
    Lily Rose - Runnin’ Outta Time
    Side Saddle - Forever And A Little While
    Snow Strippers - Night Killaz Vol. 2
    Speed Dealer Moms (Feat. John Frusciante) - Birth Control Pill
    Stretch Arm Strong - The Revealing
    Victoria Bigelow - Songs For No One Vol. 2

    Reedice:
    Madness - Can't Touch Us Now
    Madness - Oui Oui, Si Si, Ja Ja, Da Da
    Sturgill Simpson - Metamodern Sounds In Country Music

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Dua Lipa - Radical Optimism 8/10
    Recenze: Dua Lipa zní na "Radical Optimism" jinak. Změnila totiž žánr Stala se zpěvačkou, módní ikonou, sběratelkou cen a díky filmům "Barbie" a "Argyle" už i herečkou. Málokdo na své kariéře maká tak usilovně jako Dua Lipa. Nelze ji ignorovat, jejím písním neutečete. Nyní ale vydala desku, která... čtěte zde
    Vydáno: 31.05.2024 08:00 v sekci Recenze
    Nick Cave & The Bad Seeds - Frogs 8/10
    Audio: Nick Cave a jeho žáby. Zpěvák vyslal do světa další singl z nové desky Nick Cave a The Bad Seeds naplánovali na 30. srpna vydání nového studiového alba "Wild God". Po posluchačsky náročnějších kolekcích "Skeleton Tree" a "Ghosteen" či též Caveově spolupráci s Warrenem Ellisem "Carnage", které pracovaly... čtěte zde
    Vydáno: 30.05.2024 16:15 v sekci Audio / Video | Audio
    Kerry King - From Hell I Rise 7/10
    Recenze: Kerry King na solidní desce "From Hell I Rise" ukul jenom další Slayer Napjaté očekávání. Tak nějak lze charakterizovat nálady, které předcházely vydání debutové sólovky kytaristy Slayer Kerryho Kinga, jedné z hvězd Rock for People. Při poslechu alba "From Hell I Rise" se na mysl vkrádá otázka... čtěte zde
    Vydáno: 30.05.2024 08:00 v sekci Recenze
    Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots
    Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots Po slabším minulém týdnu přichází slušná nálož hvězdných novinek. Vrací se Lenny Kravitz, mladší generace bude nadšená z Bring Me The Horizon a Twenty One Pilots. Doprovází je mimo jiné Paul Weller, Irena & Vojtěch Havlovi,... čtěte zde
    Vydáno: 29.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
    Irena & Vojtěch Havlovi - Four Hands 8/10
    Recenze: "Four Hands" Ireny a Vojtěcha Havlových je jako zenová zahrada otištěná do tónů Čtyřruční hra na klavír vyžaduje vyšší stupeň muzikantské intuice a telepatie. Samozřejmě, pokud necháme stranou brnkání dětiček, jak roztomilé, na nejnižších stupních základních uměleckých škol. Irena a Vojtěch Havlovi... čtěte zde
    Vydáno: 28.05.2024 18:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots (29.05.2024 12:00)
    - Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna (22.05.2024 11:00)
    - Karin Ann vydává debutové album "through the telescope" (14.05.2024 15:41)
    - Nové desky 18/2024 - od Sii přes Duu Lipu po Willow (08.05.2024 13:00)
    - Video: Kings Of Leon si video k "Nothing To Do" natočili sami. A navíc na jeden zátah (04.05.2024 14:48)
    - Video: Angus & Julia Stoneovi se v kresleném klipu "No Boat No Aeroplane" převtělili do rolí prince a princezny (03.05.2024 15:53)
    - Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent (01.05.2024 12:00)
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Karin Ann pro nový remix spojila síly s Imogen Heap (23.04.2024 11:53)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)

    ALBUM TÝDNE 22/2024

    Cage The Elephant
    Neon Pill

    Ke stálicím indierockové scény patří Cage The Elephant už od vydání debutového alba z roku 2008, které proslavila písnička "Ain't No Rest for the Wicked". Formace se nyní vrací po pěti letech od úspěšné desky "Social Cues" se svou už šestou řadovkou "Neon Pill".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    So 01.06.
    Benson Boone (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
    Po 03.06.
    Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
    Út 04.06.
    Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
    St 05.06.
    Charlotte Sands (US) (Kasárna Karlín, Praha)
    Čt 06.06.
    Nickelback (CAN) (O2 Arena, Praha)
    Čt 06.06.
    ††† (Crosses) (US) (Roxy, Praha)
    Pá 07.06.
    Alfie Jukes (UK) (Café V Lese, Praha)
    So 08.06.
    Dropkick Murphys (US) (Velký sál Lucerna, Praha)
    Ne 09.06.
    Troye Sivan (AUS) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    Po 10.06.
    Machine Head (US) (Forum Karlín, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Sia Rush Taylor Swift Bono Queen Lady Gaga mp3.com Mirai Beyoncé Dua Lipa Kabát Adele AC/DC Billie Eilish Lucie Vondráčková Liam Gallagher
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe