Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalý tenista Boris Becker je aktuálně v Kostarice, kde natáčí reality show Bear Hunt, kterou uvede Netflix. Mezi filmováním i s partnerkou Lilian de Carvalho Monteiro relaxují na pláži. Víc než cokoli jiného teď však fanoušci řeší jeho loket.

Ten má již několik let vyboulený, a kdykoli se objeví fotka, začnou ji lidé vášnivě komentovat. Podle odborníků Becker trpí tzv. studentským či písařským loktem. „To je dobrý příklad (studentského lokte). Obvykle má velikost golfového míčku, ale když se na to dívám, tento má, příhodně, velikost míčku tenisového,“ uvedl doktor Mark Porter, korespondent deníku The Times.

Studentský nebo písařský loket je název pro bolestivé postižení burzy v zadní části lokte. Burza je označení pro tíhový váček naplněný tekutinou, který vzniká z podkožního vaziva v místech mechanického zatížení.

Zdá se však, že tato zdravotní peripetie Beckera nijak zásadně neomezuje. V Kostarice si ve středu dopřál koupačku v moři a poté se přesunul na lehátko za svou ženou. Na místě je navíc, jak už bylo zmíněno, pracovně kvůli natáčení.

Další články

Načítám