LIVE: Arakain a Dymytry v Plzni hráli nové desky a Šeříkovka se chvěla v základech. Aby ne! Bylo vyprodáno

Vydáno 19.03.2016 | autor: redakce

Arakain a Dymytry navazují na společné úspěšné turné z roku 2014 a po žádostech fanoušků i pořadatelů vyrazili na jarní turné 2016. To odstartovalo 4. března tradičně v Polné a celkem čítá 24 zastávek. Jednou z nich byla i plzeňská Šeříkovka. Koncert v Plzni byl již dopředu beznadějně vyprodaný. Jako speciální host vystoupila formace Absolut Deafers, která se osvědčila již např. na předchozím turné Arakainů s Lucií Bílou.

LIVE: Arakain a Dymytry v Plzni hráli nové desky a Šeříkovka se chvěla v základech. Aby ne! Bylo vyprodáno Arakain na koncertě v Plzni. Foto: Jana Braunová

ARAKAIN + DYMYTRY
ŠEŘÍKOVKA, PLZEŇ
18. 3. 2016

Všechny ze tří vystupujících kapel dovezly na turné představit svá nová, nedávno vydaná alba. Absolut Deafers vydávají desku Himaláje v nás, Dymytry pojmenovali svou novinku Agronaut a Arakain přivezl novou nahrávku Arakadabra.

Arakain a Dymytry, to je pořádně rozjetá lokomotiva. Turné pokračovalo v Plzni

Krátce po otevření se Šeříkovka rychle zaplnila a nejvěrnější fanoušci zabrali místa v prvních řadách u pódia, odkud se již celý večer nehnuli. Před začátkem koncertu proběhla ještě společná autogramiáda kapel Arakain a Dymytry a dobře naladění členové obou formací rozdávali fanouškům a fanynkám podpisy a úsměvy na společných fotografiích.

Krátce po 20. hodině se v sále zhaslo a na pódium nastoupili první aktéři večera, partička Absolut Deafers. V tuto chvíli již byl vyprodaný sál Šeříkovky beznadějně zaplněn a projít jím bylo chvílemi téměř nemožné. Absolut Deafers zahráli jak písně z předchozích alb, tak i songy z nové desky Himaláje v nás. Charismatický zpěvák Jan "Joker" Jašek strhává svým pohledem všechny fanynky v prvních řadách. Absolut Deafers opět předvádí, že si místo hosta na tomto velkém turné právem zasluhují. 

Po krátké přípravě pódia se v sále setmělo a za zvuků intra se rozblikávají světla na jevišti, fanoušci zvedají ruce, skandují a čekají na nástup svých Dymytry. Po chvíli se rozezní bubny, kytary přidávají na síle, rozsvítí se světla a Dymytry ve svých tradičních maskách nastupují na pódium, opřou se do kytar a hrají titulní píseň Agronaut z nové desky se stejným názvem.

AUDIO: Dymytry přitvrdili a představují svého Agronauta

Hned od začátku se rozjíždí pořádný metalový koncert. Fanoušci skandují, zpívají, skákají, koncert si do poslednícho dechu užívají. Partička v maskách představila  na koncertě nejen songy z nového alba, ale neochudila fanoušky ani o starší známé písně. K závěru Dymytry přizvali na pódium frontmana Arakainů Honzu Toužimského a zazpívali si tak několik společných písní. 

Po další krátké pauze a přípravě pódia nastupuje Arakain a svůj koncert začíná písní Stroj z nového alba Arakadabra. Dojde ale i na starší repertoár. Po skončení setu Arakainů následoval "souboj" bubeníků - za svými bubny se objevil věčně usměvavý Miloš Meier a na druhé straně proti němu stanul další sympatický bubeník Lukáš Doksanský. Poté oba předvedli divákům své bubenické umění. Následuje společné vystoupení všech deseti hudebníků z obou skupin.  Nejen fanoušci, ale všichni muzikanti si celé vystoupení nesmírně užívají. Společně si zazpívali například Strážnou věž, Žít svůj sen (cover Set Fire To The Rain od Adele) a celý koncert uzavírá Apage Satanas. Obě kapely na závěr současně křtí pivem a vodkou své nové desky.

Během večera Honza Toužimský i Jan "Protheus" Macků opakují, že koncerty v Plzni jsou vždy výjimečné, že se sem rádi vracejí, a fanoušky tak přivádí k dalšímu varu. Koncert se mimořádně vydařil, trval více než 4 hodiny a atmosféra odpovídala metalové akci - pivo teklo prodem, fanoušci skákali, pařili, ruce v sále byly neustále nad hlavami.

Společné turné má  před sebou ještě 18 zastávek, první hned v sobotu večer ve Stříbře. Doporučujeme jednu ze štací navštívit.

text, foto a video: Jana Braunová

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít