Hlavní obsah

Rockový slunovrat přivítá Tata Bojs, Dubioza Kolektiv i Prague Conspiracy

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Rockový slunovrat přivítá 3. června téměř dvacítku hudebních souborů, mezi nim i Tata Bojs či Dubioza Kolektiv, v Řevnicích u Prahy.

Foto: Jan Šída, Právo

Tata Bojs

Článek

Pořadatelé považují za headlinera festivalu skupinu Dubioza Kolektiv, jež pochází z Bosny a Hercegoviny. Jejich mix ska, dubu a punku je už v ČR dobře znám z různých akcí.

Vedle nich se v řevnickém Lesním divadle představí Tata Bojs, Hentai Corporation, Circus Problem, Sto Zvířat, Fast Food Orchestra, Prague Conspiracy, Timudej, TiNG, The Slapdash, K2, Nano a punkoví Dead Neck z Velké Británie.

Začínající skupiny se utkají na menším pódiu ve finále soutěže Rockový Slunovrat léčí. „O vítězi, který mimo jiné získá nahrávání v profesionálním studiu, rozhodne odborná porota. Usednou v ní významné osobnosti české hudební scény Ondřej Hejma (Žlutý pes), Ondřej Škoch (Chinaski), hudební publicista Antonín Kocábek a Hana Luxemburková za rádio Beat,“ informoval Kryštof Chvojka.

Návštěvníci budou moci výkony hudebníků odměnit příspěvkem do kasičky. Celý výtěžek pak poputuje na pomoc Klubu nemocných cystickou fibrózou, který bude mít v areálu informační stánek.

Festival je velmi snadno dostupný z Prahy i vlakem. V okolí areálu bude možné postavit stan nebo přespat pod hvězdami a lístky stojí v předprodeji 150 korun. Více na www.rockovrat.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám