shop.musicserver.cz
25 let Szigetu aneb 25 důvodů, proč vyrazit na největší festival léta 2017

25 let Szigetu aneb 25 důvodů, proč vyrazit na největší festival léta 2017

Vydáno: 27.05.2017 11:52 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Sziget je festival na celých sedm dní a koná se na krásném zeleném ostrově uprostřed Budapešti. Skvěle organizovaná akce s nadupaným programem plným světových hvězd slaví letos 25 let. Pozor, levnější vstupenky lze získat jen do 31. května 2017. Tady je 25 důvodů, proč vyrazit na jubilejní 25. ročník:

1. Headlineři - mezi headlinery letošního programu se představí zvučná jména jako Pink, Macklemore & Ryan Lewis, Kasabian, PJ Harvey, Wiz Khalifa, The Chainsmokers, Major Lazer a mnoho dalších.

2. Hudební hvězdy - na jednom festivalu uvidíte tolik světových hvězd pohromadě, jako nikde jinde ve střední Evropě. Kromě headlinerů jsou to letos například alt - J, Rita Ora, Biffy Clyro, Birdy, Jamie Cullum, Rudimental a mnoho dalších.

3. PINK! - popová diva je jedním z největších lákadel festivalu, po delší době se opět vrací zpátky na pódia. V Evropě si ji můžete letos vychutnat pouze na čtyřech místech a jedním z nich je právě Sziget.

4. Party na lodi - výletní lodě v centru Budapešti vám nabídnou naprosto jedinečnou příležitost zažít party na lodi s unikátním výhledem na stovky historických budov. Budete proplouvat pod starobylými mosty a prožijete nezapomenutelnou party na vodách Dunaje.

5. Budapešť je všude okolo - Sziget se odehrává v samém srdci Budapešti, v rámci festivalu tak můžete prozkoumat toto krásné a na historii bohaté město.

6. DJ's a taneční hudba - najdete tu také nejzvučnější jména EDM scény - Dimitri Vegas & Like Mike, Flume, Steve Aoki, Nervo, Paul Van Dyk a mnoho dalších, hned na několika scénách včetně obřího stanu, kde party probíhá celou noc.

7. Rozmanitost - program světových hvězd je doplněn i o hudbu napříč všemi žánry, jako jsou například Klezmatics nebo Goran Bregovič, ale také o talenty z celé Evropy. Celkově na Szigetu se odehraje více jak tisíc koncertů, vystoupení, performancí a to na padesáti různých pódiích a místech festivalového areálu. Kompletní Line Up je k přečtení zde.

8. Top festival Evropy - Sziget je jeden z největších hudebních festivalů ve střední Evropě, avšak jezdí na něj lidé z více než sto zemí celého světa. Nabízí totiž obrovské množství všech hudebních žánrů koncentrovaných na jednom místě. Denně festival navštíví až osmdesát tisíc Szigeťanů a během celé doby trvání je to až půl milionu. Sziget získal několikrát ocenění EFA jako nejlepší hlavní festival roku.

9. Ostrov Svobody - Sziget je místo, které staví na první místo princip jednoty. Tento festival je mikrokosmem, státem ve státě. Je jedno, zda jste z Maďarska nebo Japonska, na Szigetu jste ve společnosti lidí z celého světa, kteří se na týden stávají obyvateli Szigetu neboli Szigeťany.

10. Pláž na Szigetu - ideální místo, kde se zchladit v horkých letních dnech. K dispozici jsou pohodlná lehátka a koktejl bar, aby vaše festivalová letní pohoda byla kompletní. Součástí pláže je také skvělá a velmi příjemná chillout zóna, která je jako stvořená k odpočinku po prohýřené noci.

11. ALL IN ONE - na Szigetu je zkrátka všechno, na co si jen vzpomenete, a tak se po celý týden nemusíte hnout z areálu. Navíc celý festival jede non stop, tudíž máte neomezený přístup k jídlu, pití, hudbě a dalším službám.

12. Skvělý nehudební program - Sziget nabízí velmi bohatý a pestrý nehudební program. Své scény tu mají moderní cirkusy, divadla, komici, tanečníci a pouliční kejklíři z celého světa, aby vás svým uměním potěšili i pobavili.

13. Menšinové žánry - na své si přijdou i fanoušci menšinových žánrů, od klasiky, přes jazz a blues až po world music. Samozřejmostí jsou specializovaná pódia, kde si vaši oblíbenou hudbu můžete plnohodnotně užít.

14. Jídlo - na Szigetu pro vás bude připraveno kromě klasické festivalové kuchyně i mnoho specialit lokálních a světových, takže se můžete těšit na řadu gastronomických zážitků.

15. Sziget je pro všechny - Sziget je otevřen pro každého a nejsou zde žádné limity. Je vhodný jak pro rodiny s dětmi, které mají k dipozici vlastní speciální kemp, tak i pro hendikepované. Celý festival je bezbariérový a je zde velmi dobře o všechny postaráno.

16. Bydlení - v případě, že vám nevyhovuje bydlení v kempu, můžete se ubytovat přímo v Budapešti. Záleží, co má kdo rád. Nabídka ubytování je opravdu rozmanitá.

17. Závěrečná show s ohňostrojem - součástí Szigetu je i závěrečný mega ohňostroj za doprovodu speciálního setu dua Dimitri Vegas & Like Mike, což je jedna z nejlepších závěrečných party festivalu, které můžete zažít.

18. Art zóna a workshopy - možnost vyzkoušet si různé formy a druhy umění se zaměřením na recyklované materiály a také velké množství workshopů a kreativních dílen.

19. Art Of Freedom - velkolepé instalace, barevné sochy, unikátní umělecké projekty, ohromující a úžasné vizuální efekty. Tato gigantická zařízení a světelné kompozice přispívají k unikátní atmosféře Szigetu.

20. Bezpečnost - pořadatelé každoročně zdůrazňují význam a prioritu bezpečnosti jejich návštěvníků - Szigeťanů. Tento rok se zvýší počet lidí věnující se bezpečnosti a nejviditelnější to bude u vstupu na festival. Systém "check-in" bude fungovat na stejném principu jako na letištích.

21. Prázdninová dovolená - Sziget můžete pojmout jako kompletní dovolenou. Užít si nejen hudební festival, ale také pohodu u vody, rozmanitosti historické a kosmpolitní Budapešti a v neposlední řadě i kompletní servis, který Vám Sziget nabízí. A případně hned po Szigetu vyrazit k jezeru Balaton, kde se koná festival B.My.Lake.

22. Color party - ani letos nebude každý den chybět populární setkání Szigeťanů před hlavním pódiem při speciálních akcích, jako jsou color party, baloon party, flag party a další.

23. Sport - na Szigetu nechybí ani sportovní vyžití, v nabídce najdete adrenalinové sporty jako bungee jumping, ale jsou zde také hřiště na beach volejbal, na nohejbal a další míčové hry. Prostoru na blbnutí a aktivní odpočinek je na Szigetu opravdu hodně.

24. Luminárium - Osm set metrů čtverečných velká nafukovací socha se skládá z labyrintu tunelů a inspirativních prostorných kopulí, které jsou smyslným světem tekutého světla a barvy. Můžete bloudit a nechat světlo a barvy, ať si s vámi hrají.

25. Oslava 25. ročníku festivalu Sziget - letos slaví Sziget jubilejní 25. ročník festivalu. Což znanená týden trvající zábava. Sziget je festival, který nikdy nespí. Hudba, party, bary, jídlo... to všechno zde funguje. Nabitý program, kde kromě hudby najdete skvělá divadla, cirkusy, kino, přednášky, výstavy, muzea, diskusní panely a nespočet dalšího kulturního vyžití všeho druhu.


NÁZORY
  • gggg... (Anonym, 28.05.2017 20:25) Reagovat

    gggg

  • Článek s opravdovou přidanou hodnotou. Tyhle bo... (L, 19.06.2017 07:00) Reagovat

    Článek s opravdovou přidanou hodnotou. Tyhle body platily možná tak před třemi lety, kdy začala kvalita Szigetu jít neskutečně dolů. Ale chápu, že za akreditaci je člověk schopný napsat cokoliv...

  • Článek s opravdovou přidanou hodnotou. Tyhle bo... (L, 19.06.2017 07:01) Reagovat

    Článek s opravdovou přidanou hodnotou. Tyhle body platily možná tak před třemi lety, kdy začala kvalita Szigetu jít neskutečně dolů. Ale chápu, že za akreditaci je člověk schopný napsat cokoliv...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kasabian působí v novince "Coming Back To Me Good" naprosto tuctově (17.04.2024 12:53)
- Video: PJ Harvey si do mysteriózního klipu "Seem an I" pozvala herečku Ruth Wilson. Ta ve snímku utíká z farmy (01.03.2024 15:57)
- Video: Kasabian ohlašují vydání dalšího alba leteckým klipem "Call" (24.02.2024 15:34)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (40-31) (23.01.2024 18:30)
- Pink, Dua Lipa, Blanka. Českému éteru kralují ženy (19.01.2024 08:30)
- Rudimental míří na Let It Roll 2024 (17.01.2024 13:33)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Viktor Sheen poražen! V závěru roku ho v albovém žebříčku předčily "Vánoční koledy" (04.01.2024 10:15)
- Pink v rádiích trumfla všechny vánoční hity, celé albové stupně vítězů patří Viktoru Sheenovi (21.12.2023 18:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu