VIDEO: Podle Chinaski je venku na nule. V klipu s Petrem Čtvrtníčkem dojde na dortovou bitvu i paintball

Vydáno 07.08.2017 | autor: redakce

Petr Čtvrtníček si jako znuděný milionář pozve kapelu, aby ho rozptýlila. Nakonec dojde na dortovou bitvu, paintball, rozmlácené nástroje i opravdové modřiny. To je stručný námět nového videoklipu kapely Chinaski k aktuálnímu singlu Venku je na nule, který je v současné době nejhranější písní v českém radiovém éteru. Jde za poslední tři roky již o pátou skladbu skupiny, která se vyšplhala na českou rádiovou jedničku. 

VIDEO: Podle Chinaski je venku na nule. V klipu s Petrem Čtvrtníčkem dojde na dortovou bitvu i paintball VIDEO: Podle Chinaski je venku na nule. V klipu s Petrem Čtvrtníčkem dojde na dortovou bitvu i paintball

Venku je na nule z aktuálního alba Chinaski Není nám do pláče vznikala během takzvaného songwritingu v londýnských Dean Street Studios s producentem Alexem Daviesem. Přestože je náladou spíše vážná, klip je nakonec pravým opakem. "Vybíralo se ze tří scénářů, které byly temné a vážné, stejně jako na nás působil song. Pak ale kapela přišla s tím, že by námět mohl být veselý a nakonec zpěvák Michal Malátný na schůzce navrhl, že by ho bavilo, kdyby po nich bohatej chlápek střílel paintballem. Tak jsme sedli, vypracovali nový scénář a zjistili, že to té písničce sluší," popisuje režisér klipu Martin Linhart. 

Chinaski interview: Nemáme touhu si něco dokazovat a s někým soutěžit

Zajímavá byla podle něj i natáčecí lokace. "Milionářovu rezidenci jsme umístili v bývalé Baťově pracovně, kterou naše scénografka luxusně vyšperkovala. Bohužel z její práce nakonec moc nezbylo, my jsme ten luxus celý rozbili," dodává režisér.  


 
Natáčení trvalo dvanáct hodin a kapela během něj snášela nejrůznější příkoří, včetně schytávání paintballových ran, které po sobě zanechává slušné modřiny. "Došlo i na krvavý šrám. Muzikanti byli skvělí, vůbec si nestěžovali a šli do toho naplno. Mají můj respekt," popisuje Linhart a vyzdvihuje i herecký výkon Petra Čtvrtníčka. "Ani jsme ho nemuseli režírovat. Scénář dokonale pochopil, dělal přesně to, jak jsme to mysleli a přidal i něco ze sebe. Navíc nikdo snad nehází dortem lépe než on," dodává s úsměvem. 

Chinaski čeká podzimní turné, kvůli kterému muzikanti po mnoha letech vynechali všechny letní festivaly. Začne 24. října v Ostravě a skončí 16. listopadu v pražské O2 areně. Mezitím postupně dorazí i do Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Zlína, Jihlavy a Liberce.

"Budeme hrát zhruba 25 songů a zvažujeme, že některé z nich necháme na výběr našim fanouškům. Zároveň představíme novou zpěvačku, osmnáctiletou Majdu Královou, která si s námi střihne několik písní jako Slovenský klín, Punčocháče nebo Dobráka od kosti," vyjmenovává zpěvák Chinaski Michal Malátný a slibuje, že v případě vyprodané O2 areny kapela divákům zatančí tradiční novozélandský tanec haku.
 
PLÁN TURNÉ:  
24.10. Ostrava - OSTRAVAR ARÉNA 
26.10. Zlín - Zimní stadion Luďka Čajky 
28.10. Hradec Králové - FORTUNA aréna 
7.11. Brno - DRFG aréna 
9.11. Jihlava - Horácký zimní stadión 
11.11. České Budějovice - Budvar aréna 
14.11. Liberec - Home Credit Arena 
16.11. Praha - O2 arena

TémataChinaski, Není nám do pláče, Venku je na nule, Petr Čtvrtníček

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít