UDG, Pokáč, O5 a Radeček interview: Na RivaLove tour bude velké soupeření o to, kdo má víc fanoušků

Vydáno 12.10.2017 | autor: Hana Bukáčková

UDG, Pokáč a O5 a Radeček spojili své síly a vyrazí na turné, které nazvali symbolicky RivaLove. Nejenže budou poměřovat, kdo z nich má víc fanoušků, ale zároveň podpoří dobrou věc. Jak dlouho se znají, co na sobě milují či naopak nesnáší a další zajímavosti nám prozradili zástupci kapel Volt (UDG), Pokáč a Tomíno (O5 a Radeček).

UDG, Pokáč, O5 a Radeček interview: Na RivaLove tour bude velké soupeření o to, kdo má víc fanoušků UDG, Pokáč, O5 a Radeček interview: Na RivaLove tour bude velké soupeření o to, kdo má víc fanoušků

Kluci, jak dlouho se znáte?
Pokáč: Asi se mnou nejkratší dobu, kluci se znají rozhodně déle. S Radečkama jsem jel turné Na střechách před rokem a půl a s Volťákem se znám asi taky tak nějak dlouho, to mě ještě nezastupoval, zato teď už mě pase. (smích)
Tomíno: Chlubíme se, že se známe se všemi nejdéle, protože jsme s oběma jeli turné. S UDG jsme jeli v roce 2010 a s Pokáčem loni.

UDG interview: Koncerty vnímáme jako příjemná setkání s fanoušky. Bývají to velké party

Kdy jste si hudebně poprvé všimli kolegů?
Volt: Pamatuju se, že jsem prvně viděl Radečky v Esu, jak měli písničku Po nohou. Dělali tam rozhovor a pamatuju si, že zpěvák kapely vůbec nemluvil, a když promluvil, tak strašně chraptěl. Říkal jsem si, že to bude určitě fajn kapela a že určitě den předtím někde kalili. (smích)
Tomíno: Teda, dobrý postřeh. Máš pravdu, kalili, brutálně jsme zakalili v Ústí nad Labem a druhý den jsem byl bez hlasu. Ale to nebyl největší průser. Leoš Mareš se brutálně nasral, že má brácha na nohách sněhule/pohory, protože jak pocházíme z hor, tak zrovna byla dost sněhu a tam je to naše standardní zimní obuv. Leoš se divil, že v takových botách si tam dovoluje vůbec vejít. Brácha musel jít v ponožkách a my taky, aby nebylo divný, že jako jediný nemá boty.
Pokáč: Radečky jsem zaregistroval, když frčel megahit Praha, který jsem miloval.
Tomíno: S UDG jsme vydali první oficiální desku pod velkým vydavatelem ve stejnou dobu, takže naše cesty vedou zároveň, chtěli jsme se dostat do širšího povědomí u posluchačů. Tenkrát v té době jsme byli už rivalové v tom dobrým slova smyslu. A Pokáče znám díky Střechám, od té doby jsme se všichni z kapely stali jeho věrnými fanoušky.

Co na sobě vzájemně máte a nemáte rádi?
Pokáč: Mám rád, že jsou takoví, jací jsou, a nemám rád, když jsou takoví, jací nejsou. (smích)
Volt: To bylo krásně řečený. Líp bych to neřekl.

Kterou písničku máte od kolegů nejraději?
Tomíno: Od Pokáče mám rád Stereotypy a od UDG se mi líbí Modlitba.
Pokáč: Od Radečků Prahu a od UDG klasiku Hvězdáře.
Volt: Od Pokáče mám nejraději 26 z toho důvodu, že jsem v klipu učinkoval a vidím se tam. (smích) U Radečků jsem nikde nehrál, tak tam je to horší. (smích) Mám od nich rád Kabaret a Do peřejí, kterou nezpívá tady Tomíno, ale Radeček.
Tomíno: Super jsou Lovesongy, které jsem si musel pustit několikrát za sebou.

RECENZE: Pokáč se svými Vlasy povedeně balancuje mezi realitou a humorem

A kterou naopak nemusíte?
Pokáč: Všechny ostatní. (smích)
Tomíno: Nemusím od UDG tu, kterou hrají na zvukovkách, protože jsem ji už slyšel během předchozích koncertů milionkrát. A od Pokáče můžu asi vše.
Volt: Paradoxně, co je zvláštní, tak nemusím Pokáčův nejznámější hit Vymlácený entry. Sice nevím proč, ale je to tak.

Jaký máte nejzajímavější společný zážitek?
Tomíno: Zážitků s UDG je hodně, ale na ně máme komunikační embargo. Naopak s Pokáčem to byla seriózní tour. (smích)
Volt: S Pokáčem mám zážitek asi 14 dní zpátky a to jsme se totálně "zdělali" po jednom a půl pivu, což je na moje poměry dost zajímavý. (smích)
Pokáč: Jo, to je pravda, jen to byl spíš náš zážitek, než kapelní. (smích)
Volt: S Radečkama je jich hodně, ale jak říkal Tomíno, musíme si je nechat v kapelní šatně (smích), protože by nám to mohlo rozvrátit rodiny.

 

Koho a kdy napadl koncept RivaLove tour?
Tomíno: Myslím, že to byl nápad našich kapelníků, takže z naší kapely brácha, z UDG Jugi a Pokáč.
Volt: Letos na jaře jsme si to řekli. Není to uměle vytvořený, jak jsme všichni kamarádi, samo se to nabízelo.
Pokáč: Koncept RivaLove jsme dovymysleli, aby to bylo něčím zajímavý a nejmenovalo se to obyčejně Podzimní tour. Všichni jedou Kamarádi tour, jen my jsme to pojali trochu jinak.

BUDEME SI POČÍTAT FANOUŠKY

V čem budete soupeřit?
Pokáč: Bude velké soupeření o to, kdo má víc fanoušků. Probíhat to bude tak, že apelujeme na lidi, ať přijdou v kapelním merchi, ať už v tričku, s náramkem, plackou apod., nebo si ho na místě koupí, tím pádem se přihlásí k tomu danému týmu/kapele.

Má turné širší rozměr?
Volt: Část výtěžku z merche budeme věnovat nadaci Radost dětem, která se zabývá dětmi nemocných ichtyózou, což je nepříjemná kožní nemoc. Rozhodli jsme se s kluky, že to rádi podpoříme. Přišli s tím kluci z kapely, kteří v létě běželi štafetu na pět kilometrů, kde se seznámili s ředitelkou závodu. Ta má současně tuto nadaci, dali se s ní do řeči a dohodli se na spolupráci.  

Co když je někdo fanda všech tří kapel, v čem má přijít? (smích)
Pokáč: Ať přijde ve věcech od všech, nebo ať vůbec nechodí (smích) a pustí si doma telku. Ne, vtip. Ale nesmí přijít v tričku jiných kapel, jako například Metallica.
Volt: To by nám ještě musel za to doplácet. (smích) Nejde tak o to soupeření, ale je to spíš fórek mezi námi, a abychom co nejvíce přispěli na dobrou věc. 

O5 a Radeček Na střechách: v pražském Vítkově vládla pohoda, podpořil ji i Pokáč

DOJDE I NA SPOLEČNOU PÍSNIČKU

Bude společná písnička?
Pokáč: Určitě, dneska jsme zrovna jednu vymysleli, bude to impro ve stylu Dana Bárty.

Bude turné mít pokračování na jaře?
Volt: Společné už ne, ale každý pojede svoje turné.

Co máte ještě nového, na co se můžou fanoušci těšit?
Pokáč: Budu mít brzy animovaný klip k písničce Mám doma kočku. Do měsíce by měl být venku.
Volt: Začali jsme zkoušet na náš první unplugged koncert, který budeme natáčet v prosinci pro Óčko. Teď jsme se bavili s Radečkama, že by nám tam možná zahostovali, ale uvidíme. Těšíme se, je to pro nás výzva, ale čeká nás ještě hodně práce.
Tomíno: Plánujeme, že začátkem roku vydáme singl s Voxelem. Nahráli nám to kluci z Light and Love. Díky BrainZone jsme ho poslali do Anglie producentovi Jay Reynoldsovi, který nám už produkoval hit Vloupám se. A už vymýšlíme scénář videoklipu.

Pokáči, ty jsi vyprodal tři měsíce dopředu svůj první velký prosincový koncert v Praze, jaké máš pocity?
Pokáč: Super, je znát ten progres, před dvěma lety jsem byl rád, když přišlo třicet lidí. Zároveň mě to motivuje, abych neusnul na vavřínech.

Text: Hana Bukáčková, foto: Alexandra Laňková

Témata: RivaLove tour, UDG, Pokáč, O5 a Radeček

zavřít