Nový Spark
venku od 2. dubna
BEAST IN BLACK: Mezník v heavy metalu?

BEAST IN BLACK: Mezník v heavy metalu?

Nedávno jsme obdrželi mail od fanouška, který nás upozorňoval na existenci nové kapely BEAST IN BLACK a označil ji za mezník v heavy metalu. Měli bychom se jim věnovat ještě víc než jen dvoustránkovým rozhovorem v aktuálním čísle. Jsou BIB skutečně heavy metalovými věrozvěsty?

Uvidíme. Nikdo z nás nemá křišťálovou kouli a neumí předpovídat osud. Pro daného fanouška je to jasná věc, stejně jako HAMMERFALL v roce 1997. „Glory To The Brave“ se nyní označuje za přelom a znovuzrození heavy žánru z grungeového kómatu. Můžeme ale načrtnout jisté trendy z informací, které jsou k dispozici.


Za prvé, BEAST IN BLACK vede zkušený Anton Kabanen, který do roku 2014 působil v BATTLE BEAST. Kvůli osobním, ale i obchodním neshodám se však s kapelou rozžehnal a založil jinou bestii. Podrobnosti ohledně jeho odchodu a rozčarování najdete na stranách 72 a 73 aktuálního Sparku.


Za druhé, aniž by kapela vydala jediný disk, vzalo si je pod svá křídla největší metalové vydavatelství, Nuclear Blast. „Máme zkušenosti, víme, jak celý ten byznys funguje, víme, kam patříme. Takže na jedné straně je vzrušující, že přicházíme s prvním albem, na druhé straně zůstávám díky Nuclear Blast v klidu, že můžu pohodlně pokračovat ve své práci,“ řekl Kabanen v rozhovoru pro Spark. Nuclear Blast je vydavatelská špička a jejich obchodní čich se málokdy splete.


Za třetí, BEAST IN BLACK si přibrali na své turné veteráni W.A.S.P. na kapelu, jejichž koncertní rejstřík je velmi chudý je to vskutku velký skok. Oč větší muselo být zklamání Kabanena a spol., když byli nuceni turné předčasně opustit, kvůli neprofesionálnímu chování W.A.S.P. Dle vyjádření kapely, W.A.S.P. nedodrželi co slíbili a neposkytli BIB smluvně potvrzené podmínky. Pročež i Sportovní hala v Hluku bude bez nich. Aby se aspoň trochu utěšili, přivzali je na turné Němci BEYOND THE BLACK.


Za čtvrté, je tu samotná muzika BEAST IN BLACK. Kabanenův cit pro stadionové refrény, pompézní klávesy a silný tah na branku nelze na albu „Berserker“ neslyšet. Však se také ve Sparku vyznává z lásky k 80s‘ synth popu a klávesám. Píseň „Crazy, Mad, Insane“ někteří pravověrní ortodoxové asi nezkousnou. Debutní deska se umístila na vynikajícím 51. místě v tabulce prodejů v Německu, vskutku skvělý výsledek pro v podstatě začínající kapelu. Singl „Blind and Frozen“ má za dva měsíce přes milion zhlédnutí, to je pro začínající kapelu taky vizitka par excellence. Kabanen má za sebou i mistr z nejpovolanějších. Tuomas Holopainen prohlásil, že „byste museli být vyšinutí, kdybyste tohle album nemilovali.“ A to je už nějaká záruka.

Sečteno a podtrženo, BEAST IN BLACK mají slibně nakročeno k velké kariéře. Karty jsou rozdány jasně, kapela ví, co chce a půjde si za tím. První velké evropské turné a festivaly v létě ukáží, jakou vlnu dokáží strhnout na živo. Na podzim budeme moudřejší a budeme moci vynést přesnější soud. Přečtěte si rozhovor v aktuálním Sparku a dejte vědět, co si o nich myslíte.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
17.04. LORD OF THE LOST
18.04. SLASH MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS, MAMMOTH WVH
18.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace