TOP 6 videoklipů týdne: Justin Timberlake a J Balvin zpívají v apokalyptickém světě, Fall Out Boy v kostele

Vydáno 24.01.2018 | autor: redakce

Nové klipy minulého týdne jsou vyloženě depresivní. Justin Timberlake a J Balvin nám představí svůj post-apokalyptický svět. The Chainsmokers s U2 zase natočili politický klip, Fall Out Boy se inspirovali příběhem Romea a Julie, Robbie Williams pak přezpíval skladbu Dolly Parton.

TOP 6 videoklipů týdne: Justin Timberlake a J Balvin zpívají v apokalyptickém světě, Fall Out Boy v kostele TOP 6 videoklipů týdne: Justin Timberlake a J Balvin zpívají v apokalyptickém světě, Fall Out Boy v kostele

The Chainsmokers se nebojí vyjádřit svůj politický názor

The Chainsmokers lákají své fanoušky na chystané album novým singlem Sick Boy. Oproti předchozím skladbám amerického dua má novinka složitější text s politickým nádechem a je temnější, což se odráží i v klipu, který je laděný do černé barvy. Velkou roli v něm má hra světel a stínů, jimž je skupina na jevišti vystavena. Za jediný den video zhlédlo více než milion a půl diváků. 11. února se The Chainsmokers představí také příznivcům v České republice na koncertě v pražské Tipsport Aréně.

 

The Chainsmokers budou v únoru usilovat o vyprodání pražské Tipsport arény

J Balvin láme rekordy s Machikou

Nejsledovanější video týdne má na triku J Balvin. Jeho Machiku vidělo už více než pětadvacet milionů lidí po celém světě. Skladbou navazuje na píseň Mi Gente, která minulý rok slavila velký úspěch. V klipu nás kolumbijský hudebník zavede do svého rodného města Medellín, které se promění v jakýsi post-apokalyptický svět, v němž vládne válka. Na novince plné tance spolupracovali také brazilská zpěvačka Anitta a Arubánec Jeon Arvani.

 

Justin Timberlake v post-apokalyptickém světě

Na atmosféru post-apokalyptického světa vsadil také Justin Timberlake, který pouhé dva týdny od vydání Filthy vypouští do éteru nový videoklip, tentokrát k písni Supplies. V místnosti plné obrazovek zpěvák sleduje protesty vedené proti Donaldu Trumpovi a Harveymu Weinsteinovi. Po záchraně ženy před útočníkem se sám stává středem velmi bizarních situací, jež postupně gradují. Spolu se svojí přítelkyní se jim snaží uniknout, vše pak končí pohledem na úplně zničenou planetu Zemi. O režii klipu se postaral Dave Meyers.

VIDEO: Justin Timberlake v novém klipu utíká z utopie 21. století

 

Fall Out Boy zpívají v kostele

O příběhu lásky a smrti vypráví nový klip skupiny Fall Out Boy k songu Church. Ústředním dějištěm videa se stává kostel, v němž se na koncertě kapely tajně střetává zamilovaný pár. Společných chvilek zakázané lásky si užívá až do momentu, kdy jej společně najdou stoupenci dívčina otci. Ta si jich všimne a společně s přítelem se utíká schovat. Stejně jako příběh Romea a Julie však i jejich vztah končí tragicky.  

Robbie Williams zpívá pro Dolly Parton k narozeninám

Cover Dolly Parton 9 to 5, který si Robbie vypůjčil pro svou poslední desku Under The Radar Vol. 2, dostal i grafickou podobu. Sice je označené jako lyrics video, animovaný děj se však na pozadí odehrává. Kolem a kolem můžeme říct, že je klip podobný tomu původnímu. Hlavní hrdninkou je obyčejná žena, jenž pracuje od 9 do 5 hodin odpoledne. Dolly ve svém klipu zobrazovala ženy jako hrdinky 90. let, které tvrdě pracovaly na vedoucích pozicích. Animovaný klip Robbieho zobrazuje ženu spíše jako samostatnou jednotku, jenž žije sama, pracuje a večer se jde sama bavit do klubu. 

U2 natočili politický klip o rasové toleranci

Nový videoklip druhého singlu Get Out Of Your Own Way z nové desky Songs of Experience je jako vystřižený z papíru. Podle režiséra Adama Albona se jedná o osobní dopis a odpověď na politickou situaci minulého roku. Ten byl plný rasové diskriminace, Donalda Trumpa a dalších světových vůdců, kteří využili strach, aby mohli stavět mezi lidmi zdi a podporovat tak segregaci. V klipu můžeme vidět jak obyčejné lidi schované pod hábitem Ku-Klux-Klanu, tak i momenty smíření a tolerance.

 Text: Andrea ŠtipčákováLucie Šimůnková

Téma: Robbie Williams, U2, The Chainsmokers, J Balvin, Justin Timberlake, Fall Out Boy,

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít