17.02.2018 9:36

Dream Theater oznámili práci na novém albu

Progresivně metaloví Dream Theater oznámili příchod nového alba, které by mělo fanoušky potěšit v příštím roce. Kapela se již za pár měsíců zavře do studia, kde bude tvořit, nahrávat... Zkrátka dávat dohromady další desku s pořadovým číslem čtrnáct. K ní pak úspěšná pětice plánuje velké turné.

Dream Theater, popularizátoři progresivního metalu, kteří letos slaví „Kristova léta", se po třech letech vrací na místo činu - do studia. Usilovné práce na čtrnácté studiové desce začnou v květnu. Hotové dílo fanoušci, pokud půjde vše podle plánu, uslyší v roce 2019. Poté se Dream Theater přesunou na světová pódia, kde nový materiál ukážou v plné kráse.

Kapela, která dosud nahrávala desky pod různými vydavatelstvími patřícími do stáje Warner Music Group, loni podepsala smlouvu s nahrávací společností Sony Music. Nová nahrávací společnost tak patří ke skromným informacím, které jsou prozatím k dispozici.

 

 

Dream Theater na sebe poprvé upozornili v roce 1989 debutem When Dream and Day Unite, do nebes je vystřelila už druhá deska Images and Words vydaná o tři roky později. A právě druhému, v jejich kariéře průlomovému albu vzdali minulý rok hold v rámci turné Images, Words & Beyond, které bylo připomenutím jeho 25. výročí. Zatím poslední deska nazvaná The Astonishing byla uvedena v roce 2016.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.