Plaské kulturní léto slibuje rock, punk, ska i folk. Zahrají Trautenberk, Visací zámek nebo Arakain

Vydáno 15.05.2018 | autor: redakce

Plasy, malebné městečko v západních Čechách, se už podruhé otřesou v základech. Festival Plaské kulturní léto stejně jako loni láká na pestrý hudební program na krásném nádvoří klášterního pivovaru.

Plaské kulturní léto slibuje rock, punk, ska i folk. Zahrají Trautenberk, Visací zámek nebo Arakain Plaské kulturní léto slibuje rock, punk, ska i folk. Zahrají Trautenberk, Visací zámek nebo Arakain

První koncert Plaského léta bude 18. května hostit tři kapely, které jsou v Plzeňském kraji jako doma. Klatovská metalová parta Trautenberk chystá letos vymést celou řadu letních festivalů, takže nemůže chybět ani v Plasích. Klubovou tour na konci minulého roku ukončili vydáním klipu k písni Lunt a kromě téhle pecky slibují hutnou nálož metalu pro všechny, co si sem tam rádi zatočí vlasy o třistašedesát stupňů na libovolnou stranu.

Trautenberk se představil v plzeňské Alfě, rozezpíval celý sál

Na pódiu ale nebudou sami. Svůj mix punku a rock’n’rollu dovalí z Plzně stálice klubové scény - kapela Kníry. Ta loni poslala do světa CD Plejáda Gigantů a fanoušky láká na velmi upřímnou rokenrolovou zpověď, o čemž napovídají o názvy písní: Ségra nebo Šukaj.  "Nesvatou trojici" doplní ještě formace Septic People z Horšovského Týna. Ta právě teď ukončila společnou sérii s Alkeholem a do Plasů zabloudí v pauze mezi dalšími koncerty svého jarního turné. 

 

Červen nabídne punkové veterány české scény, jako jsou Visací zámekZnouzecnost nebo NVU.

Visací zámek a Znouzectnost slavili ve znamení dvou šestek

V srpnu se pak ještě více přitvrdí: 4. 8. zahrají české kapely Arakain a Krucipüsk, ale také zahraniční hosté - Desert Island, metalová sestava ze Spojených států.

Léto ale nebude patřit jen tvrdým hudebním stylům. Posluchači folku si přijdou na své 5. července, kdy se v Plasích představí Nezmaři a Michal Leicht s kapelou Cop - obě tyto legendy navíc slaví výročních 40 let. Vedle toho je v okolí spousta atrakcí, které potěší rodiny s dětmi. Ve městě je totiž kromě pivovarského areálu také početná ZOO, která chová velké kočkovité šelmy, klokany, desítky dravců a exotických ptáků a další drobné šelmy.

Témata: Plaské kulturní léto, Trautenberk, Visací zámek, Arakain

zavřít