Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Rami Malek jako Freddie Mercury. Snímek Bohemian Rhapsody představuje první ukázku

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - „Trvá to hrozně dlouho, zpropadených šest minut,“ komentuje nahrávání písně Bohemian Rhapsody ve studiu zvukař. „To pak lituji tvou ženu, jestli si myslíš, že je šest minut dlouho,“ zavtipkuje Freddie Mercury (Rami Malek). Ukázka slibuje výborně zahranou sondu do životů slavných hudebníků. Snímek má českou premiéru naplánovanou na 1. listopadu.

Rami Malek jako nezapomenutelný Freddie Mercury. Snímek Bohemian Rhapsody (2018). Režie: Bryan Singer/Dexter Fletcher. foto: FOX

Skupina Queen právě sedí ve studiu a nahrává svůj největší hit (a že to je co říct), píseň Bohemian Rhapsody. „Teď přijde ta operní část,“ mrkne na ostatní členy kapely Freddie. Role takové ikonické a jedinečné postavy, jako je Freddie Mercury, nutně vzbuzovala obavy. 

První ohlasy na talentovaného Ramiho Maleka (Dočasný domov, Oldboy) jako Freddieho jsou ale veskrze velmi poztivní. Snímek mapuje vzestup skupiny ke slávě (osmdesátá léta) až po koncert Live Aid (1985), šest let předtím, než Mercury podlehne AIDS.

Rami Malek jako Freddie Mercury. Snímek Bohemian Rhapsody.
Vyprodaný stadion? Pro Queen běžný den. Snímek Bohemian Rhapsody (2018). Režie:...

Snímek původně režíroval Bryan Singer (X-men, Nadaný žák). Toho ale studio 20th Century Fox vyhodilo kvůli jeho častým absencím při natáčení. Snímek po něm dotočil Dexter Fletcher (Divoký Bill, Orel Eddie).

Diváci se mohou také těšit na Lucy Boyntonovou (Mary Austinová, Freddieho přítelkyně), Gwyllima Leeho (kytarista Brian May), Bena Hardyho (bubeník Roger Taylor), Josepha Mazzela (baskytarista John Deacon) a Aidena Gillena (John Reid, manažer Queen).

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...