TOP 5 NEJ pražského koncertu Iron Maiden: Rekvizity, pódiová show i energický Bruce Dickinson

Vydáno 21.06.2018 | autor: Nicola Bernard

Do starého železa Iron Maiden pořád nepatří. Pražský koncert v Letňanech nabídl výpravou show, o které si víc můžete přečíst v recenzi. Pět faktorů mělo na vydařeném večeru obzvlášť velký podíl. 

TOP 5 NEJ pražského koncertu Iron Maiden: Rekvizity, pódiová show i energický Bruce Dickinson TOP 5 NEJ pražského koncertu Iron Maiden: Rekvizity, pódiová show i energický Bruce Dickinson


POČASÍ

Po minulém týdnu, kdy letňanské letiště obsadili Ozzy Osbourne a Hollywood Vampires, bylo největší obavou počasí, které posledně způsobilo bahenní lázeň. Fanoušci tehdy s sebou bláto nosili po kilech a chladno jim neumožňovalo ukazovat tématická trička. O týden později se naštěstí situace neopakovala, a tak se příchozí mohli pyšnit svými stylovými ohozy a vychutnávat show za doprovodu slunečních paprsků.

LIVE: Iron Maiden přivezli do Prahy hromadu rekvizit a pyrotechniky i dvouhodinovou nálož heavy metalu

ORGANIZACE

Když už je řeč o koncertě Ozzyho, kdy cesty na letiště zdobily desítky metrů přešlapujících a vystávajících fanoušků, musíme tento týden organizaci značně pochválit. Již po příjezdu na místo bylo okolí turniketů klidné, nikde žádné fronty - a to i krátce po otevření bran areálu.

FOTOREPORT: Iron Maiden po dvou letech opět zabouřili v Praze. Na letišti v Letňanech jim aplaudovalo 30 tisíc lidí

REKVIZITY

Kdo na nějakém z koncertů Iron Maiden byl, ví, že tato britská heavy-metalová legenda vozí obrovské rekvizity. Na letošním koncertě jsme tedy mohli vidět obří figurínu maskota kapely Eddieho, se kterým šermoval lídr skupiny Bruce Dickinson, dále obrovského anděla či ďábla. Na pódiu se tak pořád něco dělo a návštěvníci nevěděli, kde mají oči nechat.

VIZUÁLNÍ SCÉNA

Rekvizity doprovázela i tématická vizuální scéna. Úvodní píseň provázel letoun a v pozadí pak byla mračna a temná obloha. Scénu navíc zahalila mlha, která přidávala dění na realitě. Během vystoupení se mohli fanoušci přenést do hor, do chrámu nebo do zázemí kapely. Několik skladeb doprovázely i ohně, skoro na závěr nechyběl velký ohňostroj.

ENERGICKÉ VYSTOUPENÍ A KOMUNIKACE S FANOUŠKY

Ani letos mistr Dickinson nezklamal a po celý koncert se nezastavil. Kromě šermování s maskotem neustále pobíhal z jedné strany stage na tu druhou, nahoru k bubnům, doprava a zase doleva. Docílil tak toho, že ho mohli vidět všichni fanoušci - nezáleželo na tom, zda měli lístky na stání do předního, nebo zadního sektoru. Součástí show byla i bohatá komunikace s fanoušky a děkovný proslov na závěr.

Text: Nicola Bernard, foto: Patrik BouzekNicola Bernard

Témata: Iron Maiden, Letňany, Bruce Dickinson, heavy metal

zavřít