shop.musicserver.cz
Deset důvodů, proč vyrazit letos na Sziget

Deset důvodů, proč vyrazit letos na Sziget

Vydáno: 13.07.2018 13:21 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Proč vyrazit na festival za hranice naší republiky? Maďarský Sziget totiž nabízí řadu zážitků, které u nás na jednom místě nenajdete a i pár věcí navíc. Tady jsou hlavní důvody proč se připravit na cestu do Budapešti.

Festival Sziget je označován za jeden z nejlepších světových festivalů. I letos zveřejněná jména těch největších hudebních hvězd ukazují na mimořádný zážitek. Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Kygo nebo Shawn Mendes, to jsou hlavní taháky letošního festivalu. A protože na Szigetu je toho k vidění mnohem víc, tak tady je pár dalších důvodů, proč se začít připravovat na cestu do Budapešti. Festival se koná od 8. do 15. srpna 2018.

1. Festival na Dunaji v centru Budapešti

Skvělou atmosféru festivalu Sziget tvoří nejen návštěvníci z více než sto zemí světa, ale i skvělý areál, který se nalézá na krásném ostrově na řece Dunaji uprostřed Budapešti. Tento fakt zmiňujeme téměř vždy, ale kdo jednou navštívil festival to může potvrdit.

2. Zábava po celý den i noc

Na Szigetu hrají světové hvězdy, ale kompletní program se odehrává na téměř padesáti místech po celém areálu. Nejen hudba, divadlo a moderní cirkus, ale je tu i spousta dalších možností, jak prožít neopakovatelný festival. Každý den proběhne na dvě stovky vystoupení či představení. Kromě hudby je tu monumentální stan Cirque de Sziget, který hostí nejlepší představení z oblasti moderního cirku. Prostor nazvaný Giant Street Theatre který nabízí velkolepé pouliční divadla a spousta dalšího programu. Popsat vše co se bude dít na Szigetu by zabralo desítky stran. Více o programu naleznete zde.

3. Party na lodi

Ve spolupráci se Sziget City nabízí festival návštěvníkům odpolední party na lodi za zvýhodněnou cenu. Můžete jen tak lenošit v pohodlných sedacích vacích a kochat se výhledem na krásnou Budapešť nebo si užít bláznivou a pulzující party přímo na palubě.

4. Hudba pro každého

V programu jsou největší hvězdy nejen mezinárodní popové či rockové scény na několika pódiích. Vždyť kromě headlinerů festivalu můžete vidět taková jména jako Liam Gallagher, Bastille, Lykke Li, Stormzy, Parov Stelar, Bonobo live, Nick Murphy fka Chet Faker, Kaleo, Zara Larsson, Gogol Bordello a mnohem víc. Dvě scény budou věnované jen taneční a elektronické hudbě a hrají zde hvězdy jako jsou např KSHMR nebo Don Diablo. Je tu pódium věnované world music s Värttinou či Griot Blues, ale i pódium pro folk, jazz, blues i klasickou hudbu. Bude tu scéna věnovaná těm nejtalentovanějším hudebníkům z Evropy. Na ní zahraje i jediný zástupce z ČR Thom Artway a představí i svůj nejnovější singl "All I Know".

5. Bezpečnost

Na festivalu, kde se pohybuje sto tisíc lidí, je problémových situací minimum. Tomu pomáhá i řada bezpečnostních opatření jako je třeba vstupní kontrola na festival, která funguje na stejném principu jako na letištích. Nebo také spolupráce policie, takže na festivalu můžete potkat i slavné bobíky z UK.

6. Odpočinek na pláži

Pláž na festivalu Sziget je jednou z nejnavštěvovanějších částí ostrova. Na břehu řeky Dunaje najdete nejen vyhrazenou pláž, kde se můžete zchladit, ale i chill-out zónu, kde můžete relaxovat během festivalu.

7. Zázemí festivalu

Na festivalu se budete cítit pohodlně všech sedm dní. Hygiena byla na Szigetu vždy nadprůměrná, WC a sprchy se navíc letos ještě o stupeň zlepší. Také v jídle Sziget usiluje o různorodost a zároveň vysokou kvalitu. Na Szigetu je zkrátka všechno, na co si jen vzpomenete, a tak se po celý týden nemusíte vytáhnout paty z areálu. Celý festival jede non stop, tudíž máte neustále přístup k jídlu, pití, hudbě a dalším službám, jako jsou sportoviště atd.

8. Nejlepší festival Evropy

Sziget patří mezi největší a nejznámější festivaly světa a je také pravidelným účastníkem závěrečného vyhlašování cen European Festival Awards. Tyto ceny patří mezi nejprestižnější ocenění, kterými jsou vyznamenávány evropské festivaly. Sziget má na svém kontě již několik vítězství, v minulosti například dvakrát získal cenu jako Europe's Best Festival. Nyní se pyšní cenou Line-Up Of The Year, v této kategorii soupeřil s festivalovými velikány, jako jsou Glastonbury nebo Lollapalooza.

9. Art of Freedom

Velkolepé instalace, barevné sochy, unikátní umělecké projekty, ohromující a úžasné vizuální efekty. Tato gigantická zařízení a světelné kompozice přispívají k unikátní atmosféře Szigetu. Navíc je tu možnost vyzkoušet si různé formy a druhy umění se zaměřením na recyklované materiály, velké množství workshopů a kreativních dílen.

10. Krásná Budapešť

Dopřejte si koupel v jedné ze slavných městských lázní, pochutnejte si na místní kuchyni, nakoukněte do některých velmi osobitých obchůdků s originálními výrobky, projděte se po Chain Bridge nebo se jednoduše posaďte do nějaké z místních skvělých kaváren a relaxujte. K tomu skvěle slouží i Sziget City Pass s řadou slev.

NÁZORY
  • Budou tam i například Clean Bandit.....současn?... (Anonym, 13.07.2018 15:15) Reagovat

    Budou tam i například Clean Bandit.....současná trojice dělající supershow a velmi dobrou elektropop hudbu....

  • OK (Patrik, 14.07.2018 18:04) Reagovat

    Dobře. Tak tada jedem.

  • Nj (Martin, 14.07.2018 22:51) Reagovat

    Závidím maďarům. To u nás si autoři fesťáků stále myslí, že jediný na čem se musí postavit lineup jsou různé odnože rocku a metalu. Přitom moderní pop music je minimálně dekádu někde úplně jinde.

    • Re: Nj (Patrik, 15.07.2018 21:17) Reagovat

      Pravda, že pop music dneška je je na daleko vyšší úrovni než byl v devadesátých létech. Tenkrát se všem milovníkům hudby otevíral nůž v kape, když slyšeli Backstreet Boys, Dr. Albana a další. Proto spousta lidí tíhla k rocku a metalu. Čest nejen práci, ale i vyjímkám. Zpěvačky jako např. MO mě vůbec neuráží.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Thom Artway pokřtil album "Trhám mraky", kmotrou byla Beata Hlavenková (15.03.2024 17:45)
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Rozhovory: Thom Artway - Češtiny jsem se prostě jen bál (12.03.2024 08:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Video: Dua Lipa chce v "Training Season" konečně sbalit pořádného chlapa (21.02.2024 15:15)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu