LIVE: Kryštof Kemp v Mikulově znovu nezklamal. Nadšení nesmyl ani déšť

Vydáno 23.07.2018 | autor: Andrea Štipčáková

Kryštof se letos vydal již na své třetí dobrodružné putování po Česku. Předposlední červencový víkend rozbalila skupina svůj kemp v městečku Mikulov, kde si s tuzemskými i slovenskými fanoušky užila zábavu v rytířském stylu. Jihomoravskou zastávku svého "fajného festiválku" vyprodala během čtyř minut.

LIVE: Kryštof Kemp v Mikulově znovu nezklamal. Nadšení nesmyl ani déšť LIVE: Kryštof Kemp v Mikulově znovu nezklamal. Nadšení nesmyl ani déšť

 

KRYŠTOF KEMP
MIKULOV
20. - 21. 7. 2018

Stejně jako v minulých letech se i letos začali první návštěvníci sjíždět do Mikulova už v pátek odpoledne. Opět pro ně bylo připraveno ubytování v podobě stanového městečka a netrvalo dlouho, než se téměř celé zaplnilo. A to i přesto, že skupina dopředu avizovala, že se večer nebudou konat již vyhlášené lavičky. I tak se však zpívalo. Dokonce neodolala ani samotná kapela, která se večer ke svým příznivcům připojila a zahrála si s nimi několik písní, a to i z řad těch vlastních.

LIVE: Kryštof hrál v Českých Budějovicích přes tři hodiny

Samotné hradní pódium se rozeznělo v sobotu přesně v poledne, když všichni účastníci mikulovského kempu pronesli společně s králem Ričičinou slavnostní slib. Na scéně se pak Krajčo vystřídal s Pokáčem, který celý hudební program zahájil. Po něm už na pódium energicky vlétla skupina Nebe, jež se účastní již svých druhých Kryštof kempů. Hlediště se však pořádně zaplnilo až s No Name, kteří v Mikulově potvrdili, že v Česku rozhodně nejsou skupinou beze jména. Publikum potěšili svými největšími hity a rozesmáli vtipnými tanečními kreacemi frontmana Igora Timka, který si zejména dámskou část publika získal velmi rychle na svou stranu. Poté už se představil Petr Janda s nejznámějšími písněmi skupiny Olympic včetně Otázek, které si s ním střihl Richard Krajčo.

Kryštof pak na pódium vpadli úderem šesté hodiny. Ani tentokrát fanoušky neošidili o hitovky Atentát, Srdcebeat, Rubikon nebo píseň Obchodník s deštěm, kterou se pokusili zahnat připlouvající mračna. A to se jim také téměř povedlo... Přídavky si už příznivci skupiny užívali s kapucemi na hlavách. I přes přeháňku však zůstali až do konce koncertu a společně s Krajčem si zazpívali i závěrečnou Zůstaň tu se mnou.

FOTOREPORT: Kryštof kempem v Mikulově se proháněli rytíři a princezny. Zahráli také Petr Janda, No Name nebo Nebe

ZÁBAVOU NA PÓDIU TO NEKONČÍ

Letošní Kryštof kemp se nesl v historickém stylu, a tak na jeho účastníky v sobotu čekala spousta hradní zábavy. Pro malé prince a princezny si letos skupina připravila řemeslné dílničky či loutkový ateliér, v němž se ti nejmenší mohli nejen podívat na pohádková představení, ale dokonce si vyzkoušet, jak se taková loutka vlastně vyrábí. Kromě toho na ně čekala dobrodružná výprava s několika stanovišti, za jejichž splnění si ti nejpilnější odnesli památeční erb, nebo lukostřelecké souboje proti Nikolaosovi Grigoriadisovi. Dospělí se pak mohli přiučit něco o pivu ve Sladovně U Kata či si připomenout pětadvacáté výročí vzniku Kryštofu v Muzeu sira Nikolaje. Nechyběla ani tradiční hudební škola, v níž se děti naučily (a poté si společně s částí kapely také zazpívaly) například píseň Naviděnou.

Program vyvrcholil fotbalovým kláním "na koních", jehož se zúčastnili vítězové celodenního turnaje a družina Richarda Krajča. Ta se po slabém začátku, kdy prohrávala 0:3, dostala svým prvním vstřeleným gólem zpět do hry, rychle vývoj utkání otočila a zvítězila 7:5. Protivníci se nakonec rozhodli zkusit své štěstí také v penaltách, v nichž byl (k radosti většiny diváků) opět lepším týmem celek Kryštofů.

A kdyby nezačalo pršet, zábava by nejspíše pokračovala dál u ohníčku se skupinou U mě dobrý. To však nic nemění na tom, že si letošní kemp udržel laťku z minulých ročníků, ba ji dokonce zvedl o další kousek výše. Fanoušci z bran amfiteátru odcházeli plní energie, a i přes neustávající déšť s úsměvy na rtech, které jasně značily, že si víkend do sytosti užili. A pak dlouho do noci s kapelou zpívali ve stanovém městečku...

Kryštof kemp se nyní přesouvá do Svojšic u Přelouče. Po jednovíkendové pauze pak zavítá také na Konopiště a následně se mohou na formaci těšit i její příznivci v Liberci, Plzni a Lokti nad Ohří.

text: Andrea Štipčáková, foto: Karel Prchal, Tomáš Ondrašík

Témata: Kryštof, Kryštof Kemp, Richard Krajčo, Pokáč, Nebe, No Name, Petr Janda

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít