Měsíc poté, co televizní stanice HBO uvedla dvoudílný dokument Leaving Neverland, se rodina Michaela Jacksona konečně k celému incidentu vyjádřila, a to prostřednictvím vlastního dokumentu s názvem Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson documentary (Neverland z první ruky: Vyšetřování dokumentu o Michaelu Jacksonovi). 

Dokument byl vydán 30. března na youtube a rodina v něm odmítá obvinění Wada Robsona (36) a Jamese Safechucka (41) ze sexuálního zneužívání Jacksonem. Megastar, která zemřela v roce 2009, během svého života opakovaně popírala jakákoliv nařčení a v roce 2005 byl dokonce ve všech případech soudně očištěn.

V novém třicetiminutovém dokumentu se rozhodl promluvit Michaelův synovec Taj Jackson, neteř Brandi Jacksonová a technický režisér Brad Sundberg, který v Neverlandu pravidelně pobýval. 

„Ani za milion let jsem nikdy neviděl dítě v okolí Michaela Jacksona, které by působilo otřeseně, zneužitě nebo jakkoliv jinak zbědovaně. Neverland bylo mírumilovné, bezpečné a zábavné místo,“ svěřil se v dokumentu Sundberg. 

VIDEO: Dokument Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson documentary

Brandi se rozpovídala o její sedmileté aférce s Robsonem, který v původním dokumentu vypovídal vůči Jacksonovi a měl být jeho obětí. „Robson byl vždycky tak trošku oportunista. Ví moc dobře, kam se má v různých situacích postavit, aby z toho měl nějaký finanční benefit,“ nešetřila slovy svého bývalého přítele Jacksonova neteř. Robsonův právník ale Jacksonovou setřel tím, že u toho, když byl Michael s Wadem sám, nikdy nebyla, a tak nemůže podávat relevantní informace.

Předtím, než vůbec HBO dokument Leaving Neverland odvysílala, Jacksonovi pozůstalí podali na televizní stanici žalobu ve výši sto milionů dolarů. Podle nich HBO porušila smlouvu, na základě které nesměli o králi popu mluvit negativně. 

„Michael Jackson je nevinný, tečka! V roce 2005 proběhl soud, kde se probíraly všechny dostupné důkazy před nestranným soudcem a porotou a obě strany dostaly šanci promluvit,“ znělo v žalobě. Podle Jacksonovy rodiny se jedná o ubohý pokus, jak ze zpěváka posmrtně vytřískat peníze. 

VIDEO: „Bohatí muži jsou zvyklí, že jim projde úplně všechno.“ Dokument o Jacksonovi působí podle kritika Fily věrohodně.

Video
Video se připravuje ...

„Bohatí muži jsou zvyklí, že jim projde úplně všechno.“ Dokument o Jacksonovi působí podle kritika Fily věrohodně. Markéta Volfová, Lukáš Červený

Fotogalerie
89 fotografií