shop.musicserver.cz
Dominika Hašková - Jsem ráda, z jaké rodiny jsem přišla

Dominika Hašková - Jsem ráda, z jaké rodiny jsem přišla

Vydáno: 23.04.2019 08:00 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

"Po soutěži přišlo několik nabídek od manažerů, pár skladatelů mi dokonce poslalo i české písničky. Což byl hlavní problém, necítila jsem se v nich doma," říká Dominika Hašková. Zpěvačka po devíti letech od účasti v Talentu přichází s debutovým, anglicky zpívaným singlem. I o něm je náš rozhovor.

V roce 2010, když ti bylo patnáct, ses zúčastnila soutěže Česko Slovensko má talent. Jak na to vzpomínáš? Šla bys do toho znovu?

Vzpomínám na to hezky. Díky účasti v Talentu jsem potkala lidi z branže, což bylo super. Líbí se mi, že se můžu podívat na záznamy a sledovat, jak jsem vyrostla jako člověk i jako interpret. Teď bych do toho nešla, protože se soustředím především na svůj vlastní projekt, kapelu DOMI.

Dlouho o tobě nebylo vůbec slyšet. Nenapadlo tě využít kontakty a nenatočit po soutěži, dokud tě lidi měli na očích a v hlavě, singl, potažmo celou desku?

Po soutěži přišlo několik nabídek od manažerů, pár skladatelů mi dokonce poslalo i české písničky. Což byl hlavní problém, necítila jsem se v nich doma. Angličtina je přece jen můj hlavní jazyk, v kterém se cítím více přirozeně. V tu dobu už jsem si psala svoje věci, ale nebyla jsem zatím vůbec připravená je představit. Přišlo mi zvláštní zpívat česky, nemám k tomu takový cit, nebylo by to vůbec autentický a nevyzařovalo by to tak, jak chci.

Dominika Hašková

Dominika Hašková, dcera známého brankáře Dominika Haška, se objevila v roce 2010 v televizní soutěži Česko Slovensko má talent. Od té doby nejen dospěla, ale vyzrála i hudebně. Vystoupila ze stínu svého otce a buduje si svou vlastní uměleckou kariéru. Žije ve Velké Británii, kde studuje konzervatoř Leeds College of Music a naplno se věnuje hudební dráze zpěvačky. Založila kapelu DOMI, s níž vydává debutový singl "Let Me Follow", který šíří jak v Anglii, tak v Česku.

Pocházíš ze slavné rodiny. Bylo ti jméno ku prospěchu jako dobré PR, nebo naopak na škodu a lidé ti to dávali najevo?

To jméno tam vždycky bude, nedá se tomu vyhnout, ale asi záleží na každém člověku, jak to vezme. Buď to může brát negativně, anebo to může brát jinak. Já s tím žiju celý život, takže pro mě to není nic nenormálního. Neřekla bych, že mě to nějak sráželo. Jsem ráda, z jaké rodiny jsem přišla, a jsem velmi pyšná na svého tátu a na to, co dokázal.

Dominika Hašková
© facebook interpreta
Chtěla bys vystoupit z jeho stínu?

Od doby, kdy jsem byla v Talentu, se vždy jeho jméno ve spojitosti se mnou objevilo, což chápu. Těším se na to, až budu mít svoji hudbu a lidi si řeknou, že jsem něco dokázala a že už to nebude dcera Dominika, ale kapela DOMI.

Nebyl náhodou právě to důvod, proč jsi šla studovat do Anglie?

To určitě ne. Studovala jsem v angličtině a odmaturovala jsem z ní, a tak mi dávalo větší smysl pokračovat v tom i nadále. Škola, na kterou jsem šla, hodně klade důraz na originalitu, což se mi líbilo.

V čem ti vyhovuje život v Leedsu?

Je to ideální místo pro studium. Určitě to není město, kde bych chtěla žít a založit rodinu, jsem ale ráda, že jsem zde poznala místní kulturu a svou kapelu. Ale už cítím, že to potřebuje zase změnu. Ne tak kvůli osobnímu životu, ale spíš kvůli kariéře. Takže bych na chvíli ráda zavítala do Londýna nebo do Prahy, protože tu mám víc kontaktů. Každý den mám jiné nápady, tak se uvidí, co se stane, až v září dokončím školu.

Dominika Hašková
© facebook interpreta
Je těžší budovat kariéru v Anglii než v Česku?

V Anglii se budují kontakty už při škole. Je to větší oceán plný talentovaných lidí. Prosadit se je těžké. Pohybuji se mezi interprety, znám spoustu kapel i zpěváků, takže vidím, jak těžké to je. Vidím, jak se všichni každý den snaží, ale je to i určitý adrenalin. Musíš to zvládat pocitově a rozumově.

Působíš dojmem, že jsi spontánní a ráda děláš věci, do kterých bych třeba já sama nešla, tebe ale vedou k sebepoznání. Která to byla naposled?

Dva týdny zpátky jsem si koupila letenku a poprvé poletím prvně sama do Itálie. Ráda zkouším nové věci, dělala jsem fotbal, byla akvabelou.

A co bude příště?

Až dojedu do Anglie, koupím si obrovské plátno a barvy. Dám si je na tělo a budu malovat jenom svýma rukama.

DOMI nejsi jenom ty, ale celá kapela. Kdo ji tvoří?

Dohromady je nás pět. Tři kluci Jostein, Casper, Ben jsou z Norska a kamarádka Jemna pochází ze severní Anglie. Potkali jsme se na škole, kluci byli o rok níž. Každý z nás má jiný background, každý z nás vyrůstal na jiných základech. Inspirujeme tak sami sebe.

Proč zrovna DOMI a ne třeba Dominika a kapela?

Přemýšlela jsem o tom dlouho. Když jsme začínali, jmenovali jsme se Nara. Chtěli jsme ženské jméno, ale nechtěli jsme to moje. Používali jsme ho chvíli, ale přestalo nás to bavit. DOMI nám přijde v pohodě a v Česku na to asi víc slyší. Na promo je, myslím, dobré. Jestli si nás pak vezme do parády nějaký management, který si to bude představovat jinak, jsem připravená na případnou další změnu.

Máš venku první singl "Let Me Follow" a k němu i doprovodné video. Jak vznikalo?

Oslovila jsem kamaráda Ruye, s kterým se znám strašně dlouho. Už od sedmnácti let jsme měli svůj YouTube kanál a dělali spolu covery. Já zpívala, on točil. Nyní už se tomu věnuje naplno a studuje režii. Proto se nabízelo požádat o první klip právě jeho. Tím, že se dobře známe, měli jsme vůči sobě zdravý respekt.

Klip je o nalinkovaní života, hledání sebe sama a toho, jak vybočit ze zajetých kolejí. Jak jsi to měla doma ty?

Rodiče chtěli, abych si vyzkoušela, co jsem chtěla. Vědí, že jsem od malička chtěla dělat zpěv a že to beru hodně vážně.

Dominika Hašková
© facebook interpreta
Čeho bys ráda dosáhla?

Chtěla bych hrát na velkých festivalech. Těším se, až budu mít koncert a fanoušci budou zpívat naše písně.

Koncertujete už někde?

Máme před sebou první festival v Liverpoolu, na který se těšíme, a další čtyři vystoupení po severu Anglie. Uvidíme, co přijde dál. V Česku zatím nic domluveného nemám, ale líbilo by se mi jet jako support nějakého interpreta. Musíme ale ještě pracovat na naší tvorbě a vydat písničky, které máme už hotové. Pak budeme uvažovat o koncertech i v Česku.

Kdy budou další singly nebo deska?

Teď je fáze singlů. Připravujeme další, je ale potřeba na něm ještě hodně zapracovat. Pokud půjde vše podle plánu, chtěli bychom ho vydat v květnu. O nejaktuálnějších novinkách informujeme vždy na našem Instagramu We.are.domi, kde sdílíme život kapely, prozrazujeme, co chystáme, na čem pracujeme a podobně.

NÁZORY
  • Sebevědomí (Václav Hess, 23.04.2019 22:37) Reagovat

    Na to že holčina ještě nic nedokázala, tak má sebevědomí hodně vysoko.

  • Ježíšikriste, (David, 25.04.2019 07:14) Reagovat

    co to zas je??????????????????? Není těch pipin, které zpívají všechny na jedno brdo už dost?????????????????????

    • Re: Ježíšikriste, (zalstřelte Davida!!! , 25.04.2019 21:12) Reagovat

      Mlč kreténe.

    • Re: Ježíšikriste, (Anonym, 25.04.2019 21:25) Reagovat

      kámo, ty si radši nějakou pipinu najdi. Chováš se, jako by sis už dlouho nevrznul.

      • Re: Ježíšikriste, (David, 25.04.2019 21:30) Reagovat

        Držte hubu, vy dva kokoti.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem (28.03.2024 14:00)
- Do Liberce zamíří hvězdy synthpopové scény. Headlinerem SEVER SYNTH CITY budou němečtí M.I.N.E (27.07.2023 14:16)
- Video: We Are Domi singlem "FU" vzkazují porozchodové "Fu*k you". Zpěvačka je v klipu za rebelku (15.04.2023 17:44)
- Audio: We Are Domi míří v novém singlu do ráje (08.02.2023 10:51)
- Video: We Are Domi natočili ke své eurovizní písni "Lights Off" sci-fi videoklip (26.03.2022 13:18)
- Video: Podívejte se na vystoupení finalistů české části Eurovision Song Contest 2022 (13.12.2021 08:27)
- Publicistika: Kdo má šanci v Eurovizi? V sedmičce českých finalistů jsou Emma Smetana s Jordanem Hajem, Skywalker či Annabelle (07.12.2021 08:00)
- Fotogalerie: Dvoudenní festival Rock for People Hope objektivem fotoaparátu (15.08.2021 21:53)
- Video: DOMI mají v "Someone New" šanci na hit (18.10.2020 19:49)
- DOMI představí nový singl na svém prvním koncertu v Česku, do konce roku chtějí vydat album (29.09.2020 18:26)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu