TOP 7 nejlepších písní Hry o trůny: Nahráli je Ed Sheeran, Florence And The Machine i Coldplay

Vydáno 20.05.2019 | autor: Aleš Harazim

Věnujeme se sice hudbě, ale také se rádi diváme na seriály. A Hra o trůny samozřejmě neunikla naší pozornosti. Jak obojí propojit? Stačí se zaměřit na písně, které v televizním fenoménu zazněly. Na některých se podílely velké hudební hvězdy.

TOP 7 nejlepších písní Hry o trůny: Nahráli je Ed Sheeran, Florence And The Machine i Coldplay TOP 7 nejlepších písní Hry o trůny: Nahráli je Ed Sheeran, Florence And The Machine i Coldplay

Tvůrci seriálu Hra o trůny, D.B. Weiss a David Benioff, jsou velcí fanoušci hudby. Proto není divu, že občas přizvali na hostování někoho slavného, alespoň aby měli možnost se s nimi setkat. Někteří vystoupili jenom v epizodních rolích, jako například islandská kapela Of Monsters and Men (vidět je můžete v šesté sérii v epizodě The Door, hrají pocestné muzikanty), jiní nahráli písničky. Tohle jsou ty nejlepší.

1) Ed Sheeran si v seriálu zahrál, zazpíval a ošklivě dopadl

Z účasti Eda Sheerana nemělo moc lidí radost. Vypadal tam nemístně, nepatřičně a byl tam jen proto, že ho miluje herecká představitelka postavy Aryi, Maisie Williams. Chviličku si u ohně také zazpíval Hands of Gold, písničku vojáků rodiny Lannisterů. V poslední sérii jsme se dozvěděli, že tuhle skupinku vojáků přepadl drak a Ed Sheeran skončil s ohořelým obličejem tak, že neměl ani víčka. Auvajs.

Fenomén Hra o trůny: TOP 10 nejlepších coververzí skladeb ze seriálu, přispěli Sigur Rós i Lindsey Stirling


2) Florence And the Machine a její Jenny of Oldstones

Florence nahrála tuto písničku pro závěrečné titulky jedné z epizod poslední, osmé série. Tvůrci seriálu jsou velcí fanoušci Florence And the Machine, a tak kapelu zkusili požádat, zda by nenahráli song Rains of Castamere pro závěrečné titulky epizody Blackwater. Byli odmítnuti, nahráli ji proto nakonec The National. Florence nazpívala píseň až pro poslední sérii, protože se jí seriál líbí. Část textu pochází přímo z knih George R. R. Martina.


3) Ano, The National také nahráli písničku pro seriál

The Rains of Castamere zazněla v seriálu Hra o trůny několikrát. Ve druhé sérii si ji píská Tyrion nebo opilý Bronn v bordelu, začátek hraje dokonce při slavné Rudé svatbě, při které zemře velká spousta hlavních postav. Pro epizodu Blackwater ve druhé sérii ji nahrála kapela The National.


4) Stejná písnička, jiné podání od Sigur Rós

Islandská kapela Sigur Rós pak přehrála úplně stejnou píseň, ale ve čtvrté sérii. Je zajímavé, že když porovnáte verzi od The National a Sigur Rós, překvapí vás, jak moc rozdílně znějí. Která je lepší? To necháme zcela na vás.

VIDEO: Ed Sheeran si zahrál v seriálu Hra o trůny. Podívejte se na jeho výkon


5) Coldplay vytvořili bizarní muzikál s herci Hry o trůny

Někteří členové kapely Coldplay si zahráli kompars na slavné Rudé svatbě, ale pak také vytvořili legrační muzikál s herci, který vznikl v rámci charitativní kampaně Red Nose Day. Díky tomu vzniklo i pár skutečných písniček... Ale asi v jiném, vážném kontextu poněkud nepoužitelné.


6) Nejdepresivnější skladba, ze které vám nebude moc dobře

Nezpívá ji nikdo extra slavný, nepodílí se na ní žádná celebrita nebo světoznámý hudebník, ale pamatovat si ji budete navždycky. Je to písnička, kterou složila malá princezna Shireen Baratheon, písnička, kterou si ráda zpívá, zatímco je zavřená ve věži. Kdy ve vás tak moc začne rezonovat? Když ji její vlastní otec nechá zaživa upálit, aby ji obětoval elementu ohni. Náhle se z ní stává písnička, ze které máte husí kůži, když tiše hraje přes závěrečné titulky.


7) Písnička za mrtvého otce a bratra

Tady trošku odběhneme od seriálu, ale měli bychom ji zmínit. Skladba totiž pochází z videohry Game of Thrones od vývojářské firmy Telltale. Hra se dějově odehrává paralelně se seriálem, řeší se v ní osud další šlechtické rodiny a je to velmi dobře napsaný příběh, který zapadá do světa Západozemí. Song zpívá Talia Forrester při pohřbu svého otce a bratra.

Text: Aleš Harazim

Témata: Hra o trůny, Game of Thrones, Sigur Rós, Florence And The Machine, The National

zavřít