shop.musicserver.cz
Slipknot, O2 arena, Praha, 11.6.2019

Pekelný oheň Slipknot sežehl Prahu

Vydáno: 12.06.2019 18:01 v sekci Naživo - Marek Odehnal | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Legendární maskovaná hydra Slipknot se po třech letech vrátila do Prahy, tentokrát s předvojem zbrusu nové desky. Předvedla devastující show a maximální nasazení. Bohužel devastující byl i zvuk, který byl za hranicí únosnosti. Pokud tedy někdo jen nepařil, ale i poslouchal, měl hodně zkažený zážitek.

Live: Slipknot

support: Code Orange
místo: O2 arena, Praha
datum: 11. června 2019
setlist: (515) Intro, People = Shit, (sic), Get This, Unsainted, Disasterpiece, Before I Forget, The Heretic Anthem, Psychosocial, The Devil In I, Prosthetics, Vermilion, Custer, Sulfur, The Negative One, All Out Life, Duality, Spit It Out, Surfacing, 'Til We Die (Outro)
Fotogalerie

Slipknot, O2 arena, Praha, 11. června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Americké partě Slipknot se povedlo naplnit americký sen bezezbytku. Za zaplivaných lokálů v chudém jižanském státe Iowa se parta maskovaných psychopatů v overalech dostala až na samotný vrchol potravního řetězce - v současnosti je hned po veteránském duu Metallica / Iron Maiden spolu s německými úderníky Rammstein největší metalovou kapelou světa. Headlinuje největším světovým festivalům a vyprodává obří hokejové haly. Tak jako v úterý v Praze.

Večer odstartovali američtí hardcore-punkoví Code Orange a nejspíš moc přítomných lidí nenadchli. Tuctový a muzikantsky nepříliš přesvědčivý a žánrově úplně jinam hozený výkon prostě ničím nezaujal. Tím spíš je s podivem, proč je Corey Taylor na koncertu tolik chválil a proč si je jako support vybrali před pár lety třeba i System Of A Down.

Kvůli předkapele ale nikdo nepřišel. Oslavu kultu se rozběhly už několik minut před startem hlavního programu. Plachta s obřím logem skupiny připomínala oltář, ke kterému se naprosto oddaně modlili fanatičtí příznivci. Napětí by se v ten moment dalo krájet. O to silnější pak byla exploze intenzity jaderné bomby, kterou formace hned po intru nasázela do svých věrných prostřednictvím několika zásadních nákládaček.

Slipknot, O2 arena, Praha, 11. června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Setlist vůbec musel potěšil hlavně skalní fans, protože skladby z prvních dvou desek hrály jednoznačně prim. Návštěvníci ale velmi vděčně přijali i obě novinky. Prostor pro nějaké pomalejší kousky a oddych (snad s výjimkou "Vermilion") prostě nebyl, to tempo bylo zkrátka zabijácké.

Při pohledu z tribuny na plochu jste byli svědky elektrizované homogenní lidské masy, která synchronizovaně skákala, hrozila a pravidelně roztáčela dva obrovské circle pity nejen pod pódiem, ale i uprostřed plochy. Ten večer prostě sektor kotle sahal až ke zvukaři.

Samozřejmě že nešlo o tak divokou show jako před lety. Sid Wilson už neskákal do davu ani Clown už se divoce nehoupal na svém popelnicovém trůnu. Kapela působila dospěle a civilně, přesto stále velmi tvrdě. Ze stage navíc (naštěstí!) zmizel ten směšný čertovský portál à la béčkové horory 80. let, který hyzdil minulé turné.

Když se vrátíme k Sidovi, jeho role byla druhý hecovací frontman. S novou imperátorsko-sithovskou kápí tak půlku večera protančil na běžeckém pásu. Vidět vedle něj císaře Palpatina, jak to roztáčí na gramcích, byla prostě scéna k popukání! Pochválím i bubeníka Jaye Weinberga, který má ten stejný feeling a dynamiku jako jeho slavný předchůdce, ale hraje naprosto přesně a precizně, právě na rozdíl od známého bramboráře Joeyho Jordisona.

Slipknot, O2 arena, Praha, 11. června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Potud bylo vše za jedna, a jestli jste na koncert vyrazili ve svářečských ochranných sluchátkách a zvuk jste si jen představovali, museli jste odcházet přímo nadšeni. Bohužel, 99,9 % zbylých návštěvníků bylo naprosto ubito a zašlapáno přeřvaným zvukovým bordelem, který se dal snést jen úplně nahoře pod střechou.

V kotli to asi bylo jedno, tam šlo hlavně o přežití a adrenalin v žilách, ale většina přítomných odcházela znechucena. Jedna věc je, že O2 arena asi opravdu není stavěná na takto extrémní hudbu, faktem ale zůstává, že zvukaře si vozí kapely svoje a celé nastavení je čistě na nich.

Ať tak nebo tak, podstatné bylo hlavně být u toho, nasávat atmosféru a prožít si to emočně. Pokud si však chcete skutečně poslechnout Slipknot naživo, je domácí DVD určitě lepší volba.

NÁZORY
  • Jen zeměpisná poznámka - Iowa je středozápad ... (Anonym, 12.06.2019 19:30) Reagovat

    Jen zeměpisná poznámka - Iowa je středozápad (kousek vedel velkých jezer) a ne jižanský stát

    • Re: Jen zeměpisná poznámka - Iowa je středozápad ... (thornhill, 14.06.2019 15:38) Reagovat

      asi tak a patrí k tým lepším štátom US

    • Re: Jen zeměpisná poznámka - Iowa je středozápad ... (Stoka, 14.06.2019 21:00) Reagovat

      Co se stylu života týče, tak je to čistě jižanský stát hnidopichu.

      • Re: Jen zeměpisná poznámka - Iowa je středozápad ... (Anonym, 27.07.2019 17:52) Reagovat

        Hej ty Stoko, informace má být přesná. Co se života týče, je to středozápad.

  • Fiasko (Doktor Slovo, 12.06.2019 20:40) Reagovat

    Zvukaře lynčovat!A O2 Arena je v tom nevinně,desítky koncertů, včetně Rammstein,Ac/Dc,Judas OK.Včera katastrofa,to jsem ještě nežral.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Video: Till Lindemann v "Entre Dos Tierras" zmateně putuje po Mexiku (23.01.2024 12:47)
- Video: "Afterglow of Ragnarok" uvádí do světa "The Mandrake Project", připravovanou sólovku Bruce Dickinsona (08.12.2023 14:00)
- Video: Iron Maiden vysekli živým videem "Stranger in the Strange Land" poklonu svým fanouškům (06.11.2023 17:49)
- Rock for People ohlásil Avril Lavigne či Coryeho Taylora. Na další headlinery si prý máme počkat (01.11.2023 11:25)
- Video: "Sportovci lépe š...jí," zpívá Till Lindemann v klipu k songu "Sport Frei" (28.10.2023 14:00)
- Video: Slipknot představili drsné video ke skladbě "Hive Mind". A je to pořádný art (23.10.2023 08:13)
- Rammstein v Praze přidávají druhý koncert (18.10.2023 12:11)
- Rammstein v květnu 2024 opět obsadí Letňany (11.10.2023 11:01)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé U2 AC/DC Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu