Smutná skutečnost, kterou celé ty roky Lucie Vondráčková a Tomáš Plekanec před veřejností tajili, se tak může ve výsledku zdát jako jedna ze zjevných příčin rozpadu jejich manželství. O tom ale zpěvačka mluvit dál odmítala, protože nechtěla říct o svém stále ještě manželovi nic špatného. Ztráta dcery v šestém měsíci těhotenství, pro kterou dle informací Blesku měli už i jméno, mohla zřejmě být fatálním zásahem do jejich vztahu.

Různé ženy na potrat reagují různě. Některé jej prožívají jako velkou ztrátu, je pro ně srovnatelná se smrtí již narozeného dítěte. Jiné ženy jsou smutné spíše z toho, že už se začaly těšit, přeorganizovaly si práci a další záležitosti. „Pro psychiku ženy potrat po dvanáctém týdnu těhotenství, tedy potrat pozdní, bude jednoznačně velmi náročný. Jestliže existují ženy, které časný potrat zvládají vcelku dobře, potrat pozdní je pro každou ženu velká rána,“ tvrdí psycholožka Kateřina Hollá ze serveru uLékaře.cz.

„Takové ženy se mohou i několik týdnů trápit, trpět úzkostmi či depresemi, mohou trpět různými tělesnými příznaky, nechutenstvím, poruchou spánku, nevysvětlitelnou nervozitou. Je dobré o svých pocitech mluvit, nedělat, jako že se nic nestalo,“ dodává psycholožka. Jestliže tyto reakce přetrvávají delší dobu, je vhodné vyhledat psychologickou či psychiatrickou pomoc. Podle odborníků často manželství končí v těchto případech úplnou destrukcí a rozvodem.

VIDEO: Šokující přiznání Lucie Vondráčkové: Třetí těhotenství s Plekancem!

Video
Video se připravuje ...

Šokující přiznání Lucie Vondráčkové: Třetí těhotenství s Plekancem! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
38 fotografií