Hlavní obsah

Sting vydává živák My Songs

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský nadžánrový hudební chameleon Sting sice letos zrušil koncert ve Slavkově, ale fandům nabídne alespoň záznam živého vystoupení pod názvem My Songs. Na trhu bude 8. listopadu.

Foto: ČTK

Sting

Článek

Sting se na scéně objevil už koncem sedmdesátých let, kdy rozjel skupinu The Police se Stewartem Copelandem a Andym Summersem. Tehdy zaujali mixem rocku, reggae a popu ve spojení se Stingovým velmi osobitým zpěvem. Postupně se zařadil k nejslavnějším umělcům světa a dotáhl to až do Rokenrolové síně slávy.

Po rozpadu The Police si Sting dokázal udržet desítky let sólovou kariéru. Věnoval se world music, jazzu, soulu, popu, posbíral 10 cen Grammy, 2 Brit Awards, Zlatý glóbus i cenu Emmy.

Foto: Universal Music

Sting

My Songs je vlastně živé Best of, kde Sting zpívá hity jako Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne nebo Message In A Bottle.

„Album My Songs je v podstatě můj život v písních. Některé prošly rekonstrukcí, některé přestavbou, jiné dostaly nový rám, všechny jsou ale hudebně zasazené do současnosti,“ řekl Sting.

Za produkcí My Songs stojí mimo jiné Martin Kierszenbaum, který v minulosti spolupracoval například s Lady Gaga nebo Robyn, a Dave Audé, který má na svědomí hudbu Bruna Marse a Seleny Gomez. O mix alba se postaral Robert Orton (Lana Del Rey, Mumford & Sons).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám