Hlavní obsah

GLOSA: Lucie je nejlepší s dobrým zvukem

Právo, Jaroslav Špulák

Loni na podzim absolvovala skupina Lucie turné k novému albu EvoLucie. Vyšlo šestnáct let po předešlé studiové kolekci Dobrá kočzka, která nemlsá a naplnilo naděje těch, kteří doufali, že se před časem rozhádaní členové kapely vrátí v plné parádě, tedy nejen na pódia, ale i s novými písněmi. A protože bylo turné úspěšné, naplánovali si na letošní podzim pokračování.

Foto: Lucie Levá

Na koncertu Lucie v Liberci bylo plno.

Článek

Lucie se pro tentokrát rozhodla hrát v menších městech, v halách, v nichž se už několik let neobjevila. Koncertní sérii zahájila ve čtvrtek v Hradci Králové a v sobotu dorazila do hokejové arény v Liberci. Bylo plno, více než osm tisíc diváků.

Zpěvák, bubeník a kytarista David Koller, kytarista a zpěvák Robert Kodym, baskytarista a zpěvák P. B. CH., klávesista a zpěvák Michal Dvořák a bubeník Adam Koller na druhé části turné k albu EvoLucie ctí to, co loni fungovalo.

Koncertní program zůstal prakticky stejný, novinkou jsou klip doprovázející v projekci písničku Než tě rozkradou a také výtečný zvuk.

Foto: Lucie Levá

David Koller nemusel diváky nutit do zpěvu.

Jestliže loni byla tato složka koncertů méně pevná, v Liberci jistila vystoupení od první chvíle. Při poslechu byly na všech místech v hale dobře čitelné jednotlivé nástroje, zpěvy i celkový sound. Síla zvuku byla během sobotního večera nastavena velmi citlivě. Nebyl to hluk, nebylo to potichu, prostě proběhl zvukově dobře ošetřený koncert.

Publikum na něm reagovalo vstřícně od samotného začátku. Zpívalo samo už ve třetí písničce Chci zas v tobě spát, v závěru rozsvítilo mobily tak, aby měly skladby trochu sváteční atmosféru, notovalo si průběžně spolu s kapelou a velmi důrazně si na konci programu vyžádalo oba přídavky.

Poslední skladbu Černí andělé pak pěla drtivá většina z těch, kteří na koncert dorazili.

Foto: Lucie Levá

Michal Dvořák na pódiu v Liberci

Lucie je naše nejslavnější kapela, a proto je dobře, že na scéně stále působí. Je chvályhodné, že se rozjela i do menších měst, a je skvělé, že v koncertním programu nezapomíná na hity ani písně novější, které takového statutu mohou za pár roků klidně dosíci.

A nadále platí, že koncert téhle skupiny je hudební událost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám