Hlavní obsah

10 tipů na filmy od Tima Burtona, mistra fantazie

Novinky, mim

Beetlejuice, Batman se vrací, Mrtvá nevěsta a další filmové skvosty patří do portfolia režiséra Tima Burtona. Mistr animovaných, ale i hraných snímků miluje Johnnyho Deppa a mysteriózní příběhy ze záhrobí. Pusťte si jeden z těchto snímků, které natočil, a nebudete litovat!

Foto: falcon

Upoutávka na film Frankenweenie: domácí mazlíček

Článek

1. Batman se vrací

Michael Keaton jako Batman, Danny DeVito jako tučňáčí muž, Michelle Pfeifferová jako Kočičí žena a Christopher Walken jako nenasytný podnikatel Max Shreck. A to vše režírované Timem Burtonem. Batman se vrací, který vzniknul roku 1992, bude bavit i ty, kteří neholdují moderním komiksovým filmům.

10 filmů Jackieho Chana, které vás donutí vyskočit z gauče

Film

2. Beetlejuice

Manželé Barbara a Adam (Geena Davisová a Alec Baldwin) zemřou a do jejich domu, kde jako duchové stále žijí, se nastěhuje nová rodina. Jak se jich zbavit? No přece strašením! Komedie byla natočena roku 1988 a za masky dostala Oscara.

10 tipů na animované filmy pro malé i velké diváky

Film

3. Batman

Tim Burton miluje fantastické příběhy, a tak natočil víc Batmanů. V tomto hrají Michael Keaton netopýřího ochránce Gothamu, Jack Nicholson psychopatického Jokera a Kim Basingerová novinářku. Film byl natočen v roce 1989.

7 filmů o autech, které má smysl vidět, i když nejste fanda sporťáků

Film

4. Frankenweenie: Domácí mazlíček

Když Victorovi zemře milovaný pes Sparky, rozhodne se ho oživit stůj co stůj. Jenže zahrávat si se světem mrtvých se vůbec nemusí vyplatit. Animovaný snímek měl premiéru roku 2012.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

5. Temné stíny

Upír Barnabáš Collins se po dvou stech letech strávených v rakvi vrací do svého domu, kde žijí jeho příbuzní. Čarodějka Angelique, která ho v upíra proměnila, zabila mu rodiče i lásku a zatloukla ho do rakve, na něj ale očividně ještě nezapomněla. V tomto snímku Burton roku 2012 představil plejádu svých oblíbených herců - Johnnyho Deppa, Michelle Pfeifferovou, Helenu Bonham Carterovou a Evu Greenovou.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

6. Planeta opic

Jak by to vypadalo, kdyby lidi byli otroky zvířat? To zjistíte v dobrodružném sci-fi Planeta opic, které bylo natočeno roku 2001 podle knihy Pierrea Boulleho. V hlavních rolích se představili Mark Wahlberg, Tim Roth a Helena Bonham Carterová.

10 tipů na kultovní filmy, které byste měli vidět

Film

7. Mrtvá nevěsta

Viktor se omylem ožení s mrtvou nevěstou Emily, ve světě živých si ale přitom měl vzít Viktorii. Viktor váhá, jakou nevěstu vlastně chce mít víc za ženu, a Emily přemýšlí, jestli ho udržet ve světě mrtvých za každou cenu. Animovaný muzikál vzniknul roku 2005.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

8. Mars útočí!

Sci-fi komedie vznikla roku 1996 a popisuje útok Marťanů na zemi. Hrají tam Jack Nicholson, Glenn Closeová, Annette Beningová, Pierce Brosnan, Danny DeVito nebo Sarah Jessica Parkerová.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film

9. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Tim Burton roku 2016 natočil podle knihy Ransoma Riggse fantastický příběh o Jakeovi (Asa Butterfield), který objeví sirotčinec slečny Peregrinové (Eva Greenová) pro podivné děti, kde žijí lidé se zvláštními schopnostmi - umí být například neviditelní nebo mají abnormální sílu. A zjišťuje, že ne všichni je mají rádi.

10 tipů na snímky o ufonech, vesmíru a nadpřirozených jevech

Film

10. Ed Wood

Podle biografické knihy Rudolpha Greye o hollywoodském filmaři Edovi Woodovi, který se zaměřoval na béčkové snímky, natočil Tim Burton roku 1994 film s Johnnym Deppem a Sarah Jessikou Parkerovou. Snímek získal dva Oscary - za maskérské efekty a Martin Landau dostal sošku za výkon ve vedlejší roli.

Od Světáků po Pelíšky aneb 10 českých filmů, které byste měli vidět

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám