LIVE: Temples přenesli klub Roxy zpět do šedesátých let

Vydáno 26.11.2019 | autor: Dominik Pavliš

Britští Temples se do Prahy vrátili po dvou letech, aby českému posluchači připomněli, jak má vypadat psychedelický rock zahraný v 21. století. Premiérový koncert v Paláci Akropolis zvládli vyprodat, v Roxy se to tentokrát nepovedlo, což však atmosféře večera nijak neublížilo. 

LIVE: Temples přenesli klub Roxy zpět do šedesátých let LIVE: Temples přenesli klub Roxy zpět do šedesátých let


TEMPLES 
ROXY, PRAHA
25. 11. 2019

Role předskokana se ujala sympatická Anni B Sweet, která se svou kapelou hraje repertoár na pomezí popu, alternativy i psychedelie. Při jejím setu se sál teprve zaplňoval a jinak energická půlhodinka tak působila trochu komorněji. Nicméně kapela byla výborně sehraná a za zmínku stojí výjimečný hlas samotné zpěvačky, která přecházela z angličtiny do španělštiny.

FOTO: Éteričtí Temples vzali své posluchače na projížďku strojem času

Temples přijeli představit svou před dvěma měsíci vydanou desku Hot Motion. Přibližně patnáctiskladbový set otevírala píseň The Howl z výše zmiňovaného alba. Jako druhý song zazněl Certainty jakožto jedna z nejpopulárnějších písní skupiny. Z nové desky pak nechyběla například You’re Either on Something, Holy Horses nebo Context. V závěru samozřejmě zazněl hit Shelter Song. Popové refrény se střídaly s instrumentálními pasážemi a vše šlapalo jako švýcarské hodinky.

Klub Roxy formaci skvěle sedl a po zvukové stránce dopadl koncert na jedničku s hvězdičkou. A to se cení! Temples nejsou žádní velcí showmani a na pódiu si vystačí pouze se svými aparáty. Nabízejí však velice autentický zážitek, při kterém má návštěvník možnost se na hodinu a půl přenést do zlaté éry rocku šedesátých a sedmdesátých let. Image kapely opravdu nelze nic vytknout. Vše je promyšlené do posledního detailu - parta kluků, kteří vypadají, jako kdyby se z již zmiňované doby teleportovali do roku 2019, vzala to nejlepší z minulosti a to okořenila o modernější prvky.

V koktejlu feelingu šedesátek, prvotřídního zvuku, charakteristické image a precizního muzikantství k dokonalosti příliš mnoho nechybělo. Frontman James Bagshaw se za ty dva roky od poslední návštěvy matičky Prahy více rozmluvil mezi skladbami a fanouškům štědře rozhazoval trsátka. Zkrátka to byl po všech stránkách výborný koncert!

text: Dominik Pavliš, foto: Pavla Dolanská

Témata: Temples, psychedelie, Roxy

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít