Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Díky svému nezapomenutelnému hlasu se Karel Gott (†80) vtiskl do paměti fanoušků po celém světě. Mezi ně patřila také velšská zpěvačka Bonnie Tyler. Ta nyní přiznala, že i ji jeho smrt velmi zasáhla.

Nejslavnějším hitem Bonnie Tyler je sice píseň Total Eclipse of the Heart, jejíž videoklip k dnešnímu dni vidělo neuvěřitelných 661 miliónů lidí, Karla Gotta ale přesně před čtyřiceti lety zaujal její hit It´s A Heartache. Tak vznikla jeho píseň Jen se hádej, kterou nazpívali i Waldemar Matuška či Marie Rottrová.

A velšská zpěvačka, jejíž písničky přezpívalo mnoho zpěváků, je za to ráda. „Karel Gott byl skvělý zpěvák, hodně uznávaný. Jsem ráda, že mu moje píseň posloužila,“ svěřila se Tyler, kterou s Gottem sice nepojilo dlouholeté přátelství, jeho smrt ji ale velmi zasáhla.

„On byl skvělý. Je mi opravdu velmi líto, že zemřel. Mrzí mě to. I když osmdesát je požehnaný věk,“ zamyslela se zpěvačka, která v březnu chystá v Česku dva koncerty, na kterých určitě její hit It´s A Heartache zazní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám