TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2020 (I): Do Prahy dorazí System Of A Down, Eric Clapton, Nick Cave nebo Sabaton

Vydáno 30.12.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Rok 2019 byl v České republice koncertně nabitý a ten příští tomu nebude jinak. Už v lednu k nám dorazí Sabaton, v únoru se můžeme těšit na Keane či Kelly Family a v březnu rozezpívá Tipsport arénu Avril Lavigne. K dalším hvězdám první poloviny roku budou patřit Harry Styles, System Of A Down, Nick Cave, Eric Clapton nebo Celine Dion.

TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2020 (I): Do Prahy dorazí System Of A Down, Eric Clapton, Nick Cave nebo Sabaton TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2020 (I): Do Prahy dorazí System Of A Down, Eric Clapton, Nick Cave nebo Sabaton


Sabaton
O2 arena, Praha
26. 1. 

Náš seznam otevírá kapela Sabaton. Ta se v pražské O2 areně představí 26. ledna a přiveze s sebou hned dva hosty - švédské kolegy Amaranthe a finské rockery Apocalypticu. Fanoušci se dle Sabatonu mohou těšit na "show, jakou si ani nedokážou představit". V rámci chystaného velkolepého koncertu zahraje formace především songy z nejnovějšího alba The Great War, které zachycuje zlověstnou atmosféru první světové války.

RECENZE: Sabaton na konci válečného běsnění slaví vítězství

 

Keane
Forum Karlín, Praha
2. 2.

Keane k nám zavítají během turné, které čítá celkem šestnáct zastávek. Britská skupina se 2. února představí ve Foru Karlín, kde zahraje písně z nejnovějšího alba Cause and Effect. Songy z něj jsou naplněné nejen humorem, ale i bolestí.

 

Lindemann
O2 universum, Praha
10. 2.

V únoru navštíví Českou republiku také projekt Lindemann v čele s Tillem Lindemannem z kapely Rammstein. Na svém vůbec prvním světovém turné se dvojice představí v obscénních kostýmech a s teatrální show k albu F & M, které vyšlo letos v listopadu.


Kelly Family
O2 arena, Praha
15. 2.

Kelly Family v příštím roce vyrazí na turné čítající více než čtyřicet koncertů. Vystoupit plánuje kapela neodmyslitelně spjatá s devadesátými lety také v Praze, a to 15. února. Fanoušci se mohou těšit na velkolepou show a hity jako An Angel, Santa Marie a další.

TOP 8 nejslavnějších rodinných kapel: Kelly Family, The Jackson 5, Bee Gees a další

 

James Blunt
Tipsport aréna, Praha
6. 3.

Do české metropole zavítá také James Blunt. Autor hitů jako You're Beautiful, Goodbye My Lover nebo Wisemen se do Prahy vrátí s novým albem Once Upon A Mind, na němž se nacházejí jak pro Blunta klasické balady, tak melodické popové skladby, a dokonce nechybí lehký náznak country.

 

Avril Lavigne
Tipsport aréna, Praha
23. 3.

Po návratu na scénu se Avril Lavigne daří. Severní Ameriku svými koncerty k aktuálnímu albu Head Above Water podle tamních médií uchvátila. Evropská část šňůry odstartuje 16. března v Miláně, jen o sedm dní později se pak kanadská hvězda představí také u nás. Část výtěžku ze vstupenek poputuje na konto interpretčiny nadace, která podporuje pacienty s lymskou boreliózou, kterou sama Avril prodělala.

 

Harry Styles
O2 arena, Praha
11. 5.

Koncertu One Direction se tuzemští fanoušci této britské skupiny zatím nedočkali, v květnu se však mohou těšit alespoň na jednoho člena této pětice. Harry Styles do Prahy dorazí 11. května a svým příznivcům představí druhé sólové album Fine Line. Stejně jako v případě Avril Lavigne poputuje část výtěžku ze vstupenek na charitu.

Harry Styles poprvé v Praze: Tvář One Direction představí své druhé sólové album

 

Pet Shop Boys
Forum Karlín, Praha
13. 5.

Kultovní britské duo Pet Shop Boys se rozjede na evropské turné se svými největšími hity. Těšit se na něj mohou i tuzemští fanoušci, kterým přijede formace své songy zahrát do Fora Karlín.

 

Celine Dion
O2 arena, Praha
21. 5.

V květnu do Prahy zavítá také kanadská zpěvačka Celine Dion, která se k nám vrátí po dlouhých dvanácti letech. Na turné vyjela při příležitosti vydání alba Courage. Především skladby z něj si budou moci diváci v O2 areně poslechnout. Kromě nich však koncert nabídne také její nejznámější písně včetně My Heart Will Go On z filmu Titanic.

 

Einstürzende Neubauten
Forum Karlín, Praha
22. 5.

Ve Foru Karlín zahrají také němečtí industrialisté Einstürzende Neubauten. Pražský koncert bude druhou zastávkou jejich turné The Year Of The Rat, na které formace vyráží k příležitosti vydání nového alba.

 

Woodkid
Forum Karlín, Praha
28. 5.

Yoann Lemoine aka Woodkid je francouzský režisér videoklipů, grafický designér a hudebník. Písně z jeho prvotiny The Golden Age se objevily například ve filmech Divergent nebo Hitchcock a už 28. května se s ním představí také českým fanouškům ve Foru Karlín.

 

Eric Clapton
O2 arena, Praha
29. 5.

Po dlouhých sedmi letech se v příštím roce podívá do České republiky britský zpěvák Eric Clapton, který koncertem v Praze odstartuje svou měsíční evropskou tour. S sebou si přiveze i své dlouholeté spolupracovníky, Nathana Easta (basová kytara), Paula Carracka (klávesy), Chrise Staintona (klávesy), Doyla Bramhalla II (kytara) a vokalistky Sharon White a Katie Kissoon.

RECENZE: Eric Clapton na Still I Do své příznivce nepřekvapí ani nezarmoutí

 

Korn
Tipsport aréna, Praha
30. 5.

Show v tuzemsku má naplánovanou také americká metalová kapela Korn. Ta s sebou do Prahy přiveze nové studiové album The Nothing, které fanouškům v Tipsport aréně samozřejmě představí. Jako předskokan se ukáže francouzská formace Gojira.

 

Nick Cave & the Bad Seeds
O2 arena, Praha
30. 5.

Vedle Kornů v českém hlavním městě 30. května zahrají i Nick Cave a The Bad Seeds, kteří společně představí jednu ze svých nejoslavovanějších desek. Ghosteen vyšlo v říjnu a kritiky je popisováno jako "dechberoucí album, které staví deprese proti soucitu a naději a díky němuž objevíte nejhlubší zákoutí své vlastní duše."

Nick Cave se vrátí do O2 areny s jedním ze svých nejlepších alb

 

System of a Down
O2 arena, Praha
16. 6.

V červnu se můžete těšit na System of a Down, kteří zdejším fanouškům zahrají po třech letech. Hudba americko-arménské formace je nazývána všelijak, kapela sama se však nijak neškatulkuje a říká: "Jsme tím, kým jsme". Speciálními hosty pražské show budou brazilští Ego Kill Talent.



Text: Andrea Štipčáková

Témata: Sabaton, Keane, Lindemann, Kelly Family, James Blunt, Avril Lavigne, Harry Styles, Pet Shop Boys, Celine Dion, Einstürzende Neubauten, Woodkid, Eric Clapton, Korn, Nick Cave, System of a Down

zavřít