shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 1. týden 2020

Rekordmanka světových žebříčků Tones And I přidává čtvrtý triumf v českých rádiích, Karel Gott dál vládne pořadí alb

Vydáno: 08.01.2020 20:53 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už počtvrté se na nejvyšší příčku v českém rádiovém éteru vyšplhala Tones And I se svým lehce poťouchlým hitem "Dance Monkey". Pokud se jí u nás bude dařit jako ve světě, nejspíš prvenství ještě nějakou dobu nikomu nepřenechá. V albové hitparádě už dlouhé měsíce dominuje Karel Gott.

Tones And I - Dance Monkey
© facebook interpreta
RÁDIA - Nový rok zahajujeme v rádiích se stejným číslem jedna, s jakým jsme zakončili ten uplynulý. Australská zpěvačka Tones And I vítězí s "Dance Monkey" celkově počtvrté. Znovu tak potvrzuje, že vedle Billie Eilish je pravděpodobně největší kometou uplynulého roku. V pouhých devatenácti letech dokázala se zmíněnou písní překonat jeden letitý rekord britské singlové hitparády. Na čele totiž vydržela jedenáct týdnů, tedy o týden déle než dosavadní rekordmanky mezi zpěvačkami, kterými byly Whitney Houston s "I Will Always Love You" a Rihanna s "Umbrella".

V její rodné Austrálii dokonce song z debutového EP "The Kids Are Coming" překonal Eda Sheerana, když se šestnáctým vítězným týdnem stal nejúspěšnější písní od vzniku současného národního žebříčku, tedy od roku 1983. Celkově už triumfoval ve třiceti zemích. České fanoušky jistě potěší, že Toni Watson, která se za pseudonymem skrývá, k nám letos zavítá hned dvakrát. V březnu zazpívá v Praze v Roxy a v červenci na Colours Of Ostrava.

Stříbro si přisvojili Jonas Brothers, kteří si s "Only Human"o dvě příčky polepšili. Za dvanáct týdnů v hitparádě se jedná o jejich dosavadní maximum. Třetí singl z comebackové desky "Happiness Begins", vydané po deseti letech, sice ve světě neslavil takové úspěchy jako pilotní "Sucker", českým dramaturgům ale padl do noty.

O Whitney Houston už jsme se v dnešním komentáři jednou zmínili. A i když už je tato diva s fenomenálním hlasem skoro osm let po smrti, řeč o ní bude ještě jednou. Kygo totiž vysamploval song "Higher Love", který v roce 1990 ukryla na japonské edici svého třetího alba "I'm Your Baby Tonight". A stal se z toho hit. Minule stříbrný, nyní bronzový. Už 26. března můžete v pražském Kongresovém centru navštívit koncert zpěvaččina hologramu.

Nejhranější české skladby se seřadily těsně pod stupni vítězů. Občas je našim dramaturgům vyčítáno, že z domácí hudby pořád dokola omílají jen kapely Chinaski a Kryštof. A je vidět, že obě formace si jejich přízeň udržují i v roce 2020: První jmenovaná sklízí se singlem "Láska a data" brambory, kam si pohoršila z minulé trojky. To Richard Krajčo se svou partou poskočil o skoro třicet míst nahoru - na pětku. Filmoví "Hvězdáři" zahrnují i ženský element, svým vokálem totiž do písně přispěla Slovenka Sima Martausová.

Zastoupení tuzemské tvorby je ale v první desítce početnější. Na devítce boduje Marek Ztracený s baladou "Naše cesty" a hned za ním následují Mandrage zásluhou "Vidím to růžově".

Co se novinek týče, nemohli jsme na přelomu roku očekávat zázraky. Do elitní stovky se dostaly jen dvě. Italské producentské trio Meduza spojilo síly s Becky Hill a Goodboys. Výsledkem je singl "Lose Control" umístěný na jednatřicátém řádku. Na sedmdesátém třetím místě následují finští pop-rockeři Sunrise Avenue s "Thank You For Everything".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Tones And I - Dance Monkey
  2. Jonas Brothers - Only Human
  3. Kygo feat. Whitney Houston - Higher Love
  4. Chinaski - Láska a data
  5. Kryštof feat. Sima Martausová - Hvězdáři
  6. Dua Lipa - Don't Start Now
  7. Ava Max - So Am I
  8. The Faim - Humans
  9. Marek Ztracený - Naše cesty
  10. Mandrage - Vidím to růžově


Karel Gott - Singly / 300 písní z let 1962-2019
© facebook interpreta
ALBA - Kdo čekal, že po Vánocích kompilace Karla Gotta ustoupí do pozadí a přenechá vrchol albového žebříčku jiným, mýlil se. V říjnu zesnulý zpěvák přidává s výběrem "80/80 největší hity 1964-2019" už dvanáctý vavřín. Jelikož leden bývá obvykle chudým měsícem na nové desky, dost možná slavíkovo kralování ještě zdaleka nekončí.

Gotta nedokázali z jedničky vystrnadit ani slovenští Kontrafakt. Jejich novinka "Real Newz" byla přitom na hiphopové scéně očekávanou událostí. Trio z Piešťan ji vydalo šest let po předchozí řadovce "Navždy". Už před koncem minulého roku se zařadila na dvojku a přebývá na ní i v roce novém.

Český a slovenský rap celkově zabírá nejvíce míst v první desítce - jak se už stalo standardem. Zpět na stupně vítězů se vrací třetí Viktor Sheen s nahrávkou "Černobílej svět", největší žebříčkovou stálicí uplynulého roku. Posuďte sami - dvaatřicet kol v pořadí a s výjimkou debutového týdne pokaždé v top tenu. Pátý je Nik Tendo s "Fatamorganou", sedmý Yzomandias s "Dobrá duše, srdce ze zlata" a osmý Renne Dang díky albu "Thái".

Rok 2019 měl ale i jiné než rapové trvalky - a také ty vstoupily úspěšně i do nové dekády. Vladimír Mišík se v popředí pohyboval celý podzim a v uplynulém týdnu přidal s oceňovanou deskou "Jednou tě potkám" čtvrté místo. Zpět do první desítky se vyškrábala Billie Eilish. Po devětatřiceti týdnech od vydání je zpěvaččin debut "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" její nejstarší položkou.

V budoucnu by se mezi stálice mohl zařadit také Harry Styles. Jeho druhá studiová deska "Fine Line" se zatím dočkala kladného přijetí, navíc čeká v květnu ex-člena One Direction premiérový pražský koncert. Minule se dostal na čtyřku, tentokrát si osvojil devátý post.

Žádná z novinek do první stovky tentokrát nepronikla.

Top 10 - alba:
  1. Karel Gott - 80/80 největší hity 1964-2019
  2. Kontrafakt - Real Newz
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. Vladimír Mišík - Jednou tě potkám
  5. Nik Tendo - Fatamorgana
  6. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  7. Yzomandias - Dobrá duše, srdce ze zlata
  8. Renne Dang - Thái
  9. Harry Styles - Fine Line
  10. Post Malone - Hollywood's Bleeding

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 1. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Opička (OndraL, 13.01.2020 14:27) Reagovat

    Dance monkey je naprosto skvělý song

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Video: Podívejte se na celý koncert Calina a Viktora Sheena z O2 areny (06.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu