Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Rockeři vyhazují jedině po emailu. Skupina Slade se po skoro šedesáti letech krutě zbavila bubeníka

Kultura

  18:00
LONDÝN - Britští Slade měli pověst hitmakerů a svoji největší slávu si prožili v sedmdesátých letech. Bubeník Don Powell s kapelou strávil jako jeden ze zakladatelů 57 let. Nyní ho měl údajně kytarista kapely Dave Hill vyhodit prostřednictvím jednoho „chladného“ emailu.

Britští rockeři Slade. foto: YOUTUBE

Skupina Slade existovala od roku 1964. Za svá aktivní léta hrála v mnoha sestavách, ale vždy měla dvě stálice - kytaristu Davea Hilla a bubeníka Dona Powella. Jedno z nejdelších partnerství rockové historie ale skončilo poměrně neceremoniálně - Hill Powellovi jednoduše napsal email. 

„S hlubokým smutkem oznamujeme fanouškům, že Don Powell již není součástí Hillovy kapely Slade,“ píše Don Powell na svých webových stránkách. „Dan poslal Donovi chladný email s tím, že jeho služby již nejsou dále potřeba, ačkoliv oba spolupracovali od roku 1963,“ uvádí se dále na stránce. Powell připsal, že si (nejspíš na protest) založil kapelu Don Powell´s Slade. Hill mezitím stále povede svou kapelu Slade.

Dave Hill s Powellovou verzí jejich rozchodu nesouhlasí. Na svém sociálním profilu na sítí Facebook uvádí, že spolu dvojice plánovala ukončit spolupráci již nějakou dobu. 

Skupina Slade se během své dlouhé dosavadní kariéry proslavila hity Far Far Away, My Oh My, Run RunawayCum on Feel the Noize, Everyday nebo Coz I Love You