Pozitivní: Zpěvák thrashových Testament má COVID-19, nakažen je také kytarista Slayer nebo producent Ozzyho Osbourna

Vydáno 23.03.2020 | autor: redakce

Kalifornské thrashmetalové kapely se vrátily z evropského turné a zpěvák Chuck Billy z Testament byl pozitivně testován na COVID-19. Nakažení novým koronavirem potvrdil také Andrew Watt, producent aktuálního alba Ozzyho Osbourna a další muzikanti.

Pozitivní: Zpěvák thrashových Testament má COVID-19, nakažen je také kytarista Slayer nebo producent Ozzyho Osbourna Testament, foto: Stephanie Cabral

"Chuck a jeho žena Tiffany se vrátili z testů s pozitivním výsledkem stejně jako část doprovodu naší kapely," uvedli na sociálních sítích Testament, kteří se v půlce února vrátili z evropského turné The Bay Strikes Back domů do sanfranciské Bay Area. 

Testament řádil v brněnském Sonu

Poslední zastávka turné proběhla 11. března v německém Hannoveru, kapely Testament, Exodus a Death Angel neodehráli pouze jediný koncert, už dříve jim bylo zrušeno vystoupení 25. února v italském Milánu.

V prohlášení Testament dále stojí, že si celá kapela naočkovala domácí karanténu několik dní předtím, než se na přítomnost koronaviru nechala testovat. Zároveň také muzikanti hned kontaktovali kalifornské metalové kolegy, s nimiž se z evropského turné vrátili. 

Podle zpráv ze sociálních médií se dobře necítí také další hudebníci z kapel Exodus a Death Angel.

Hvězdou druhého dne Brutal Assault byli Ministry, buráceli i H2O nebo Exodus

Gary Holt, kytarista Exodus, který od roku 2011 hrál také se Slayer, na svém Instagramu uvedl, že on i jeho žena mají všechny příznaky nákazou koronavirem. Will Carroll, bubeník Death Angel, byl po návratu dokonce hospitalizován se zatím nespecifikovanou nemocí.

"Will je na jednotce intenzivní péče. Je na tom mnohem hůř než já, na míle daleko. Je na tom velmi špatně. My všichni máme pouze symptomy a čekáme na výsledky," napsal kytarista Gary Holt s tím, že jeho kolega potřebuje od fanoušku poslat pozitivní energii.

K nakažení novým virem se veřejně přiznali i další hudebníci. Britský herec, muzikant a DJ Idris Elba na svém Instagramu sdělil, že jeho test dopadl pozitivně, nemoc probíhá bez symptomů a zůstává v domácí karanténě.

RECENZE: Ozzy Osbourne nemá dokonalé zdraví, desku ale ano

Dalšími z pozitivně testovaných hudebníků jsou Andrew Watt, producent posledního Ozzyho alba Ordinary Man, nebo klávesista David Bryan, který hraje s Bon Jovi.

red

Témata: Testament, Exodus, Death Angel, Ozzy Osbourne, Bon Jovi

zavřít