Právě vysíláme

Exkluzivní premiéra na Evropě 2: CHINASKI a jejich lyric video k singlu Kapradí!

25. dubna 2020 12:18
Exkluzivní premiéra na Evropě 2: CHINASKI a jejich lyric video k singlu Kapradí!

Kapela Chinaski vypouští do světa druhý singl z aktuálního alba 11, skladbu Kapradí. Text Michala Malátného zhudebnil basák kapely Tomi Okres a píseň je vlastně takovým povzdechem nad tím, že naše děti a vnoučata budou mít zřejmě jiný svět než my. Exkluzivně na Evropě 2 si teď můžete vychutnat lyric video k singlu.

Slova: Zachraňte aspoň kapradí, pro ty, co nás tu nahradí – nosím v hlavě osm let, možná déle. Není to můj enviromentální zásek, zpívám, že je mi to líto,“ říká Michal Malátný, který se nedávno dočetl, že do dvaceti let zmizí například smrkové lesy. „Já přitom strávil velkou část dětství u babičky v Krkonoších a smrkový les s mechem je prostředí, které jsem vždycky miloval a miluju pořád. To všechno mě při psaní inspirovalo,“ doplňuje.

Chinaski novou nahrávku 11 natáčeli v nové sestavě střídavě v Praze, Mikulově, Mnichově a Londýně. Přestože občas využili producentských zkušeností Němce Reinholda Macka (The Queen nebo David Bowie) nebo Brita Sachy Skarbeka (James Blunt, Adele nebo Miley Cyrus), většinou se snažili co nejvíce spolehnout na sebe.

„Na minulých albech jsme produkci a aranžmá řešili detailně. Tentokrát jsme do našich písniček žádné producentské ,čáry máry‘ nepustili. Vše jsme zjednodušili, šli po smyslech textů, takže deska zní tak, jak kapela opravdu hraje,“ popisuje Malátný a vyzdvihuje, že se na albu skladatelsky a aranžérsky podíleli všichni členové kapely: kytarista František Táborský, basista Tomi Okres, klávesista Jan Steinsdörfer a bubeník Lukáš Pavlík.

Články, které by tě mohly zajímat