Mňága a Žďorp odehraje už osmý live stream, tentokrát z hospody

Vydáno 08.05.2020 | autor: redakce

Mňága a Žďorp má za sebou sedm streamovaných koncertů a šňůra po obývácích fanoušků ještě nekončí. Na sobotu 9. května si pro diváky připravila akustický set, který odehraje v hospodě Přístav u řeky Bečvy ve Valašském Meziříčí. Zazní i řada dosud nehraných skladeb. 

Mňága a Žďorp odehraje už osmý live stream, tentokrát z hospody Mňága a Žďorp odehraje už osmý live stream, tentokrát z hospody

"Tenktokrát nebudeme hrát v naší rožnovské zkušebně, ale v Přístavu, nádherné dřevěné hospodě u řeky ve Valmezu. Je to v současné situaci nejpříhodnější místo a jejím spolumajitelem je navíc první basák Mňágy a můj celoživotní kámoš, pan Bidlo," avizuje frontman kapely Petr Fiala.

VIDEO: Žádnej strach! Mňága a Žďorp vydává hned dva klipy najednou

Elektrické kytary zůstanou v sobotu doma ve futrálech, Mňágu však během hodinu a půl dlouhého setu podpoří klávesista Milan Nytra. "Vybrali jsme do plejlistu dost písniček, které zatím na žádném streamu nezazněly. Já mám třeba hrozně rád Den, kdy v Brně hrála ABBA," láká Fiala diváky k obrazovkám Mall.tv, která bude koncert přenášet.

"Takže ano, tento týden zkoušíme o něco víc než jindy, sami i společně. Chytlo nás to a dohodli jsme se na jednoduchém společném hesle: Musí to být dobré!"

Dobrou atmosféru slibuje "asi tak milion příhod", které kapela se zmíněným Bidlem zažila. Ten totiž koncem 80. let přes Francii emigroval do Spojených států. A po návratu domů potom dělal Mňáze řidiče.

"A jako ve všem, i v tomto si uchoval svůj svéráz. Řídil pouze levou rukou, pravou měl zastrčenou v kapse bundy a vytahoval ji pouze, když se potřeboval napít z lahváče, který od startu vždy držel mezi koleny. Na nesmělý dotaz, co bude dělat, až ho jednou chytí a nafouká, odvětil, že vlastní tři řidičáky - český, francouzský a americký, takže je předčasné něco takového teď vůbec řešit," líčí Fiala.

"Jednou jsem mu na benzince vypulíroval přední sklo a jinak vždy vlídný a milý Bidlo chytil děsnýho nerva a velmi velmi důrazně mě požádal, ať už to nikdy nedělám! Kapela se radovala, že je v autě konečně světlo, ale bylo to jen na chvíli, než nový nános rozpláclého hmyzu a prachu z cest nastolil v kárce obvyklé přítmí."

Mňága a Žďorp svoje streamy dosud vysílala především z legendární zkušebny v areálu Tesly Rožnov pod Radhoštěm a přehrála i celá alba Furt rovně, Třecí plochy, Chceš mě? Chci tě! a Ryzí zlato. Dále nabídla "jukebox" dle výběru fanoušků i srdcovky jednotlivých členů kapely. A na střeše hotelu Apollo ve Valašském Meziříčí si při západu slunce střihla koncert best of. Dohromady streamovaná vystoupení vidělo půl milionu diváků.

Kapela bude 9. října koncertním hostem vyhlášení ankety Žebřík v Plzni.

tz, jm

Témata: Mňága a Žďorp, Přístav, streamy

zavřít