Děkujeme! Čeští hudebníci hráli pro vědce na festivalu, který se vysílal po celém světě

Vydáno 2020-05-15 13:31:53

Prázdný Lucerna Music Bar zažil ve středu 13. května 2020 velkolepý virtuální festival, při němž muzikanti napříč žánry poděkovali vědcům a odborníkům za vše, co vytvořili a nadále vytvářejí pro veřejnost v čase pandemie nového koronaviru. Akci Hudebníci vědcům: Člověk Věda Umění Tolerance pořádalo České vysoké učení technické v Praze.

Přenos probíhal v českém i anglickém jazyce a byl sdílen po celém světě, například na stránkách českých center v zahraničí, zastupitelských úřadů a webu Ministerstva zahraničních věcí ČR, spřátelených univerzit a studentských organizací, na stránkách nemocnic a festivalů, hudebních skupin a divadel.

Na pódiu vystoupili Ewa Farna, Wohnout, The Atavists, VANUA 2, N.O.H.A., Circus Ponorka, TamTam Batucada s Vibrasil Samba Show nebo písničkář Václav Koubek a Tomáš Matonoha & Inspektor Kluzó. Mezi hudebními bloky  promluvili vědci a vedoucí jednotlivých týmů včetně rektora ČVUT doc. Vojtěcha Petráčka, který celým večerem provázel.

Foto: Tomáš Klíma, text: TZ

Témata:  Ewa Farna, Wohnout, The Atavists, VANUA 2, N.O.H.A., Circus Ponorka, TamTam Batucada, Vibrasil Samba Show, Václav Koubek, Tomáš Matonoha & Inspektor Kluzó

Děkujeme! Čeští hudebníci hráli pro vědce na festivalu, který se vysílal po celém světě Děkujeme! Čeští hudebníci hráli pro vědce na festivalu, který se vysílal po celém světě

Zobrazit fotogalerii (96)

zavřít