O zpěvákovi, textaři, autorovi několika muzikálů, herci, automobilovém závodníkovi, příležitostném spisovateli a amatérském bojovníkovi muay thai… zkrátka o Danielu Landovi, který od konce roku 2012 působí pod pseudonymem kouzelník Žito, se toho dá říct i napsat hodně. Jedno se mu však upřít nedá: zatímco mnohé celebrity střídají partnery jako na běžícím páse, on svou ženu miluje a je jí věrný už tři desítky let od chvíle, kdy si řekli své „ano“.

„11. 6. jsme přesně 30 let v manželství,“ pochlubil se na facebooku muž, jenž přezpíval několik písní legendárního písničkáře Karla Kryla (†49), například Král a klaun či Morituri te Salutant. „To už je zajímavý výkon, láska, vstřícnost a přátelství, fakt, stojí to za to. Jízda smykem je daleko lepší než dálnice,“ dodal Landa.

Tím patrně naznačil, že i jeho vztah s Mirjam, z něhož vzešla dvojčata Roxana a Rozálie (17) a o pár let starší Anastázie (22), nebyl sice vždy přesně nalajnovanou, idylickou cestou, ale rozhodně stál každý okamžik za ono úsilí. „Záleží mi jen na tom, aby moje žena a dcery byly šťastné. Až to nedokážu, budu to muset zabalit,“ hodnotil svůj rodinný život Landa už před lety v rozhovoru pro Blesk.

VIDEO: Mirjam Landa: Tři dospívající dcery jí dávají zabrat! Divošky po tátovi

Video
Video se připravuje ...

Mirjam Landa: Tři dospívající dcery jí dávají zabrat! Divošky po tátovi. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

S jeho chotí ho navíc nepojí pouze pouto manželské, ale i pracovní: společně dělali na celé řadě videoklipů, Mirjam se podílela na scénáři a hudbě k muzikálu Krysař či režírovala muzikál Tajemství. Nyní se pustila do nového projektu, jenž se bude opět odehrávat na prknech Divadla Kalich. Plánuje znovuuvedení muzikálu Touha, v němž v roce 2008 převedla na jeviště příběh svého autorského filmu Kvaska.

Nové pojetí by mělo být ovšem mnohem drsnější. „Touha 2021 by měla být odrazem dnešního divadelního světa, kde důležitější než láska k divadlu je kšeft. Chci zvýraznit konkurenční boj a faleš v zákulisí,“ plánuje si režisérka, která původně pochází z německého Kolína nad Rýnem.

VIDEO: Zpěvák Dan Landa dostal nakládačku! Odnesl to jeho nos

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák Dan Landa dostal nakládačku! Odnesl to jeho nos. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií