Johnny Rotten jako pečovatel na plný úvazek. Zpěvák Sex Pistols promluvil o nemoci své ženy

Vydáno 12.06.2020 | autor: Ondřej Horák

Návrat Sex Pistols nepřipadá v úvahu. Johnny Rotten prozradil, že se z bývalého punkového bouřliváka proměnil v pečovatele na plný úvazek. Stará se o svou ženu Noru, kterou postihla Alzheimerova choroba. "Láska dokáže zázraky," komentoval bývalý zpěvák stav své manželky. 

Johnny Rotten jako pečovatel na plný úvazek. Zpěvák Sex Pistols promluvil o nemoci své ženy Johnny Rotten, Foto: Archiv Rock Report

Čtyřiašedesátiletý John Lydon, který se proslavil na sklonku 70. let coby Johnny Rotten ze Sex Pistols a později také jako frontman Public Image Ltd, poprvé promluvil o nemoci své ženy Nory Forster v roce 2019. Nyní se svěřil bulvárnímu deníku The Mirror, že se z něj stal pečovatel na plný úvazek.

POST SCRIPTUM (81.): Punk po čtyřiceti letech - Johnny Rotten ze Sex Pistols velebí královnu a chce se kámošit s Trumpem

„Pro mě je ta skutečná osoba stále tady. Ta osoba, kterou miluji každou vteřinu každého dne, a to tvoří celý můj život. Je neštastné, že zapomíná. Na druhou stranu, nezapomínáme občas všichni?,“ řekl Lydon v aktuálním rozhovoru. Noru Forster si vzal v roce 1979.

Lydon pro The Mirror také uvedl, že se z něj stal pečovatel na plný úvazek, protože už nikoho nenechá, aby se vrtal v mozku jeho milované. Stav své ženy přirovnal k permanentní kocovině a přiznal, že se bohužel zhoršuje. „Části mozku dokáží uložit méně a méně vzpomínek, až některé zmizí úplně,“ vysvětlil.

Podle Lydona hledali s manželkou pomoc u nejlepších lékařů. Ti byli překvapeni, že na svého manžela Nora Forster nikdy nezapomněla. „Jsme stále spolu a stále jsme tady pro sebe, tohle nikdy nezmizí. Proč bychom měli platit lékařům, když zpráva je podle mě jasná - láska dokáže zázraky,“ poznamenal.

 

„Já jsem stejně v karanténě svým způsobem pořád. Jsem její ošetřovatel na plný úvazek a nepotřebuju chodit ven a socializovat se s idiotama,“ uvedel Lydon v souvislosti s aktuální situaci kolem pandemie nového koronaviru.

Návrat Sex Pistols nebo Public Image Ltd na pódia se tedy zdá být nepravděpodobnější než kdy dříve. To ostatně nedávno potvrdil i bubeník Paul Cook. „Nedokážu si představit, že bychom znovu hráli. Nemyslím, že by po tom někdo toužil,“ uvedl Cook v rozhovoru pro NME. Pravdou zůstává, že na některé kapely je opravdu lepší pouze vzpomínat.

red

Témata: Sex Pistols, Public Image Ltd, John Lydon, Johnny Rotten 

Mohlo by Vás zajímat

zavřít